Προσοχή: Υπάρχουν νέες απάτες που εκμεταλλεύονται τα Helldivers 2 και Palworld

Με στόχο τους χρήστες του Steam
01 Μαρτίου 2024 21:55
Προσοχή: Υπάρχουν νέες απάτες που εκμεταλλεύονται τα Helldivers 2 και Palworld

Επιτήδειοι βρήκαν έναν νέο τρόπο για να εκμεταλλευτούν τα viral παιχνίδια της περιόδου Helldivers 2 και Palworld, με στόχο να βγάλουν γρήγορα και εύκολα χρήματα, εξαπατώντας ανυποψίαστους χρήστες.

Συγκεκριμένα, πριν μερικές ώρες εμφανίστηκε στο Steam ένα δεύτερο υποτιθέμενο Helldivers 2 που πωλούνταν με 75% έκπτωση. Η καταχώρηση στο κατάστημα της Valve ήταν ολόιδια, φέροντας τις ίδιες εικόνες με το κανονικό παιχνίδι του PlayStation, μέχρι και το όνομα της Arrowhead Game Studios. Ωστόσο, ήταν απάτη! Οι δημιουργοί ενός τίτλου που είχε ήδη σελίδα στο Steam, αλλάξαν ξαφνικά όλα τα στοιχεία, με στόχο να πιάσουν όσους χρήστες προλάβουν.

Η Valve φαίνεται πως δεν ελέγχει παιχνίδια που υπάρχουν ήδη για τέτοιες αλλαγές και σε αυτό ακριβώς το κενό βασίστηκαν οι απατεώνες. Πρακτικά, ο μόνος τρόπος για να ξεχωρίσει κάποιος το παιχνίδι ήταν να προσέξει το πλήθος και το περιεχόμενο των user reviews.

Το θέμα σχολίασε μέχρι και ο CEO της Arrowhead Game Studios, γράφοντας μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο X:

Φαίνεται, λοιπόν, ότι υπάρχουν "καταχωρήσεις κλώνοι" του Helldivers 2 με κλεμμένες εικόνες από το παιχνίδι που παριστάνουν εμάς, με ετικέτες Arrowhead Game Studios και τα πάντα! Πώς είναι δυνατόν αυτό το Steam;

Για όλους όσους θέλουν να αποκτήσουν το παιχνίδι στο Steam: Ελέγξτε τις κριτικές των παικτών εκ των προτέρων, για να αποφύγετε την απάτη.

Στην ανάρτηση αυτή ένα μέλος της ομάδας ανάπτυξης του Palworld απάντησε:

Και εμείς είχαμε δυο που εμφανίστηκαν για το Palworld σήμερα. Τις κατέβασαν σχεδόν αμέσως όταν στείλαμε email στο Steam.

Δεν είναι νέες εφαρμογές, βασικά παίρνουν ένα appid του υπάρχοντος παιχνιδιού τους και απλά αλλάζουν το όνομα και τις εικόνες με αυτό του δικού σας. Στην περίπτωσή μας, και τα δύο παιχνίδια ήταν μικρά ρωσικά παιχνίδια.

Προσοχή λοιπόν! Αν δείτε κάποιο Palworld ή Helldivers 2 με μεγάλη έκπτωση στο Steam, προσέξτε πρώτα τα user reviews, αφού μέχρι να κάνει κάποια μεγαλύτερη αλλαγή η Valve, δεν αποκλείεται να ξεπεταχτούν και άλλες αντίστοιχες απάτες.