Palworld: Κάποτε ήταν στην κορυφή και τώρα βλέπει με κιάλια το Top 10

Νέα στοιχεία ζωγραφίζουν την τεράστια βουτιά που έχει σημειώσει ο survival “κλώνος“ των Pokémon
02 Απριλίου 2024 19:18
Palworld: Κάποτε ήταν στην κορυφή και τώρα βλέπει με κιάλια το Top 10

Το να πει κανείς εκρηκτικό το ξεκίνημα του Palworld θα ήταν μια μικρή λέξη για να το περιγράψει, διότι τα νούμερά του ήταν άνευ προηγουμένου θέτοντας ρεκόρ για τη βιομηχανία για το πώς εκτόξευσε τη δημοφιλία αλλά και τους παίκτες που ασοχλούνταν με αυτό τις πρώτες εβδομάδες. 

Τώρα όμως, μετά από σχεδόν τρεις μήνες μετά η εικόνα του Palworld δε θυμίζει σε τίποτα το λανσάρισμά του, κυρίως γιατί η βάση χρηστών του σημείωσε τεράστια πτώση. Σύμφωνα με τα στοιχεία που φέρνει στο φως το SteamDB, ο survival MMO "κλώνος" των Pokemon έχει χάσει το 97% των παικτών του από τότε που σημείωσε το peak των 2.1 εκατομμυρίων ταυτόχρονων παικτών. 

Τα νούμερα στο Steam, λοιπόν, αναφέρουν ότι ο αριθμός παικτών κυμαίνεται καθημερινά περίπου στις 275.000 όσον αφορά τις αρχές Μαρτίου, ενώ τα τελευταία 24ωρα έχει λιγότερο από 70.000 παίκτες. Πιο συγκεκριμένα το χθεσινό peak 24ωρου ήταν στις 56.000 παίκτες. 

Όπως σημειώνει το Insider Gaming, αυτοί οι αριθμοί δε θα πρέπει να αποτελούν έκπληξη, καθώς κάθε άλλο παρά ανενόμενο είναι, ενώ δεν αποτελεί ένδειξη ότι... σβήνει. Άλλωστε ο τίτλος άγγιξε νούμερα που σπανίως βλέπουμε. 

Η Pocketpair ετοιμάζει το πρώτο Raid του Palworld και αυτό είναι μόλις ένα πρώτο δείγμα για τα updates που θα ακολουθήσουν και θα αναζωογονήσει την κοινότητά του. 

Το Palworld είναι διαθέσιμο σε PC και Xbox Series X|S, ενώ υπάρχουν συζητήσεις για να έρθει και σε άλλες πλατφόρμες, με πιο πιθανή αυτή του PlayStation. 

Tags: