Παράξενα και καταραμένα σκηνικά που έχουν συμβεί σε ηθοποιούς και συντελεστές ταινιών τρόμου

Δεν ήταν όλα ρόδινα στα παρασκήνια
17 Ιουλίου 2023 16:16
Παράξενα και καταραμένα σκηνικά που έχουν συμβεί σε ηθοποιούς και συντελεστές ταινιών τρόμου

Οι ταινίες τρόμου είναι ένα από τα μεγαλύτερα κομμάτια του κινηματογράφου με εκατομμύρια fans παγκοσμίως. Σκοπός τους είναι να τρομάξουν τον θεατή και να του δημιουργήσουν την αίσθηση του φόβου. Ωστόσο, φαίνεται πως υπάρχουν και πολλά σκηνικά που έχουν συμβεί πίσω στα παρασκήνια ή και λίγο αργότερα. Πολλοί είναι εκείνοι άλλωστε που πιστεύουν ότι μερικά projects ήταν καταραμένα τόσο πολύ που στοίχειωσαν μέχρι και τις ζωές των ηθοποιών και συντελεστών τους.

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε μερικά σκηνικά που είχαν συμβεί σε διάφορες ταινίες τρόμου, οι οποίες από την άλλη, έχουν γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά τους στον κινηματογράφο.

The Conjuring

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας, Vera Farmiga, είχε δηλώσει παλιότερα ότι της είχε συμβεί κάτι πολύ ασυνήθιστο. Εκείνη περίμενε το τηλεφώνημα του παραγωγού και σκηνοθέτη, James Wan, και παράλληλα ήταν στον υπολογιστή της. Πριν τη συνομιλία τους, η Farmiga είχε κλείσει το PC και ξεκίνησαν να μιλάνε για το ρόλο της στο Conjuring, ενώ παράλληλα του έλεγε ότι εάν συμφωνήσει ο Patrick Wilson να βρίσκεται στο project, τότε θα ήταν και εκείνη μέσα. Η ώρα πέρασε, η κλήση ολοκληρώθηκε και μόλις πήγε να ανοίξει και πάλι τον υπολογιστή της, διαπίστωσε ότι από την πάνω δεξιά γωνία έως την αριστερή γωνία της οθόνης υπήρχαν τρία σημάδια σαν «νυχιές».

The Exorcist (Ο Εξορκιστής)

Υπάρχουν πολλές ιστορίες γύρο από τον θρυλικό Εξορκιστή, αλλά μία συγκεκριμένη ιστορία τους είχε ανατριχιάσει όλους. Αν το έχετε παρακολουθήσει, σίγουρα θα θυμάστε ότι ένα μεγάλο κομμάτι του λαμβάνει χώρα στο δωμάτιο της Regan MacNeil. Σύμφωνα με την ηθοποιό Ellen Burstyn, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων είχε ξεσπάσει μια μεγάλη φωτιά στο πλατό, που είχε καταστρέψει σχεδόν τα πάντα. Εκτός από ένα δωμάτιο. Ναι, καλά καταλάβατε. Εκτός από το δωμάτιο της Regan, το οποίο είχε μείνει κυριολεκτικά ανέγγιχτο.

The Exorcism Of Emily Rose (Ο Εξορκισμός της Έμιλυ Ρόουζ)

Ο Εξορκισμός της Έμιλυ Ρόουζ τα είχε πάει πολύ καλά και στην Ελλάδα, όμως φαίνεται ότι και αυτή ήταν κάπως καταραμένη. Σύμφωνα με την ηθοποιό της ταινίας, Jennifer Carpenter, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, της είχαν συμβεί διάφορα παράξενα σκηνικά. Εκείνη είχε δηλώσει, ότι κάθε βράδυ, άνοιγε το ράδιο του δωματίου της από μόνο του. Κάθε βράδυ.

Rosemary's Baby (Το Μωρό της Ρόζμαρι)

Το Μωρό της Ρόζμαρι θεωρείται μία από τις πιο ανατριχιαστικές ταινίες τρόμου στην ιστορία του κινηματογράφου. Το φιλμ κυκλοφόρησε το 1968 και είχε ως πρωταγωνίστρια την Mia Farrow που μόλις είχε μετακομίσει σε ένα νέο σπίτι μαζί με το νεογέννητο μωρό της. Ωστόσο, φαίνεται ότι σε μερικούς συντελεστές είχαν συμβεί διάφορα και ακουγόταν ότι η ταινία ήταν καταραμένη.

Ο συνθέτης της ταινίας πέθανε σε ένα πάρτι, ένας από τους παραγωγούς είχε παραισθήσεις βλέποντας την Rosemary να τον κυνηγάει με ένα μαχαίρι, όταν εκείνος βρισκόταν στο νοσοκομείο, αφού εμφάνισε πέτρες στα νεφρά. O σκηνοθέτης, Roman Polanski, περίμενε το πρώτο του παιδί με την Sharon Tate όταν εκείνη δέχθηκε άγρια επίθεση και δολοφονήθηκε από ένα μέλος των Manson.

Insidious

Σχεδόν όλοι όσοι δούλεψαν πάνω στο πρώτο Insidious πιστεύουν ότι το πλατό της ταινίας ήταν καταραμένο. Πολλοί συντελεστές ανέφεραν ότι ήταν πολύ άβολα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων και ότι ένιωθαν μια πολύ αρνητική ενέργεια γύρω τους. Σα να μην έφταναν όλα αυτά, άκουγαν και κάτι περίεργους θορύβους από διάφορα άδεια δωμάτια που υπήρχαν στα παρασκήνια, ενώ δεν βρισκόταν κανείς μέσα.

The Omen

Μία από τις πιο γνωστές καταραμένες παραγωγές ήταν αυτή του The Omen. Πιο συγκεκριμένα, τρείς άνθρωποι, ο παραγωγός Mace Neufeld, ο σεναριογράφος David Seltzer και ο Gregory Peck επέβαιναν σε τρία διαφορετικά αεροπλάνα, τα οποία είχαν χτυπηθεί από κεραυνό. Επίσης, και ο παραγωγός Harvey Bernhard βρισκόταν κάποια στιγμή στην Ρώμη όταν επίσης παραλίγο να χτυπηθεί από κεραυνό.

Ο σχεδιαστικής ειδικών εφέ, John Richardson τράκαρε με το BMW και μαζί του βρισκόταν και η τότε γυναίκα του, Liz Moore. Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 13 Αυγούστου 1976. Η μετωπική σύγκρουση αποκεφάλισε την Moore, με τον Richardson να ζει από θαύμα. Εκείνος είχε δηλώσει τότε ότι ήταν πολύ ζαλισμένος από τη σύγκρουση και θυμόταν ότι εκεί κοντά υπήρχε μια πινακίδα που έγραφε ότι η πόλη Ommen ήταν 66,6 χιλιόμετρα μακριά.

Φαίνεται ότι οι ταινίες τρόμου δεν τρομάζουν μόνο εμάς ως θεατές, αλλά και τους συντελεστές και τους ηθοποιούς που γυρίζουν αυτές τις ταινίες.

Πηγή Screenrant, IMDB