Πριν από 7 χρόνια κυκλοφόρησε το Stranger Things – Η θεωρία συνομωσίας από την οποία εμπνεύστηκε η σειρά

Facts για το δημοφιλές σόου που λίγοι γνωρίζουν
16 Ιουλίου 2023 11:29
Πριν από 7 χρόνια κυκλοφόρησε το Stranger Things – Η θεωρία συνομωσίας από την οποία εμπνεύστηκε η σειρά

Το ημερολόγιο έδειχνε 15 Ιουλίου του 2016 όταν έκανε ντεμπούτο στο Netflix μία ολοκαίνουργια σειρά που ονομαζόταν Stranger Things. Η ιδιαίτερη αισθητική της, τα παιδιά που είχε ως πρωταγωνιστές, η δεκαετία που διαδραματιζόταν και η παράξενη, αλλά ενδιαφέρουσα ιστορία της, ήταν από τα πράγματα που έπεισαν τους θεατές να την ξεκινήσουν. Πέρασαν 7 ολόκληρα χρόνια από τότε και πλέον μιλάμε για το πιο επιτυχημένο αγγλόφωνο σόου της υπηρεσίας που έγραψε τη δική του ιστορία στην τηλεόραση.

Η 4η σεζόν κυκλοφόρησε πέρυσι και πλέον ο κόσμος περιμένει με ανυπομονησία το μεγάλο φινάλε, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με την πολυπόθητη 5η σεζόν. Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε facts που δεν είναι και τόσο γνωστά για μία από τις ποιο αγαπητές σειρές της Ελλάδας των τελευταίων ετών.

Το Stranger Things εμπνεύστηκε από το “The Montauk Project”

Η επιτυχημένη σειρά του Netflix είναι εμπνευσμένη όπως λένε πολλοί από μία αμφιλεγόμενη θεωρία συνομωσίας. Το Stranger Things εμπνεύστηκε από το Montauk Project, ένα ειδικό πρόγραμμα των ΗΠΑ που ολοκληρώθηκε στα ‘80s, το οποίο σύμφωνα με όσα είχαν ακουστεί περιλάμβανε πειράματα σε παιδιά και mind control, αλλά και μελέτη για ταξίδι στο χρόνο. Μάλιστα, είχε ακουστεί ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα της κυβέρνησης ήταν η συνέχεια του πειράματος της Φιλαδέλφειας που πραγματοποιήθηκε το 1943. Σύμφωνα με αυτές τις θεωρίες, τα πειράματα λάμβαναν χώρα στο Camp Hero ή και στον σταθμό Montauk Air Force στο Long Island.

Ένας μηχανικός ονόματι Preston Nicols, είχε ισχυριστεί παλιότερα ότι εργάστηκε σε αυτό το project και έγραψε το βιβλίο Montauk Project: Experiments In Time. Υπάρχουν εκατοντάδες άρθρα στο διαδίκτυο για τι υποτίθεται πως ήταν αυτό το project με παράνομα πειράματα των ΗΠΑ.

Το Stranger Things είχε “φάει πόρτα” πολλές φορές

Προτού κάνει πρεμιέρα πριν από 7 ολόκληρα χρόνια στο Netflix, τα αδέρφια Duffers είχαν δηλώσει ότι η σειρά είχε “φάει πόρτα” τουλάχιστον 15 με 20 φορές από πολλά αμερικανικά δίκτυα.

Η κάθε σεζόν διαδραματίζεται κοντά σε μία αμερικάνικη αργία-γιορτή

Η 1η σεζόν λαμβάνει χώρα λίγο πριν την Ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving), η 2η σεζόν κατά τη διάρκεια του Halloween, η 3η σεζόν στο 4th of July και η 4η κατά τη διάρκεια των ανοιξιάτικων διακοπών (Spring Break).     

         

Το Stranger Things και το Demogorgon

Το γνωστό τέρας που κάνει τη ζωή των παιδιών δύσκολη μέσα στη σειρά, είναι το Demogorgon. Στο δημοφιλές επιτραπέζιο παιχνίδι, Dungeons & Dragons, το Demogorgon είναι ο πρίγκιπας των δαιμόνων που ζει στο 88ο στρώμα της Αβύσσου. Στο παιχνίδι, αυτό το πλάσμα έχει δύο κεφάλια που μοιάζουν με φίδια και έχουν δύο μεμονωμένα μυαλά.

Τι κοινό έχει το Stranger Things και το Stand By Me;

Για να βρουν τα κατάλληλα τέσσερα παιχνίδια που θα είναι οι πρωταγωνιστές της σειράς, οι δημιουργοί έβαλαν τους ηθοποιούς να παίξουν διάφορες σκηνές από την θρυλική ταινία, Stand by Me. Επιπροσθέτως, η παραγωγή είδε πάνω από 906 αγόρια ηθοποιούς και 307 κορίτσια πριν καταλήξουν στο cast που ξέρετε.

Ο Stephen King είχε πει τα καλύτερα για την Millie Bobbie Brown πριν το Stranger Things

Ο διάσημος συγγραφέας τρόμου, Stephen King, είχε δηλώσει το 2014 ότι η Millie Bobbie Brown είναι μια εκπληκτική ηθοποιός, όταν την είχε δει σε μία τηλεοπτική σειρά ονόματι “Intruders”.  

Όλοι έπρεπε να δουν ταινίες από τα ‘80s

Προτού ξεκινήσει το Stranger Things, όλοι οι νέοι ηθοποιοί, αλλά και το επιτελείο έπρεπε να δουν διάφορες ταινίες από τη δεκαετία του ’80, έτσι ώστε να μπουν στο κλίμα. Ταινία όπως το The Goonies και Poltergeist.

Η Eleven είναι εμπνευσμένη από το E.T.

Και ποιος δε θυμάται την θρυλική ταινία του Steven Spielberg, E.T. the Extra-Terrestrial, που κυκλοφόρησε το 1982; Η χαρακτήρας της Eleven είναι εμπνευσμένη από τον μικρό εξωγήινο. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της 1ης σεζόν, η Millie Bobbie Brown κλήθηκε να συμπεριφερθεί παρόμοια με τον E.T.        

                                                                                                                            

Το παρεάκι του Hawkins και το υπόλοιπο cast αποτελείται από τους: Winona Ryder (Joyce Byers), David Harbour (Jim Hopper), Millie Bobby Brown (Eleven/Jane), Finn Wolfhard (Mike Wheeler), Gaten Matarazzo (Dustin Henderson), Caleb McLaughlin (Lucas Sinclair), Noah Schnapp (Will Byers), Sadie Sink (Max Mayfield), Natalia Dyer (Nancy Wheeler), Charlie Heaton (Jonathan Byers), Joe Keery (Steve Harrington), Maya Hawke (Robin Buckley), Priah Ferguson (Erica Sinclair), Brett Gelman (Murray), Matthew Modine (Dr. Brenner), Robert Englund (Victor Creel) και Jamie Campbell Bower (Vecna/Henry/One).

Για οτιδήποτε αφορά το Stranger Things και την τελευταία σεζόν του παραμείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.

Πηγές: IMDB, Eonline, Telltalesonline, Harpersbazaar