5 ταινίες που κάνουν εφιαλτικά τα βάθη των ωκεανών

Μερικές προτάσεις για να δείτε το Σαββατοκύριακο
22 Ιουνίου 2023 18:52
5 ταινίες που κάνουν εφιαλτικά τα βάθη των ωκεανών

Χωρίς αμφιβολία, οι ταινίες που επικεντρώνεται στο βυθό και δη οι ταινίες μυστηρίου και τρόμου, που έχουν ως επίκεντρο το άγνωστο για το τι βρίσκεται κάτω στον ωκεανό, πάντα γνώριζαν ιδιαίτερη επιτυχία και έκλεβαν τις καρδιές του κοινού.

Από το Jaws του Steven Spielberg που κυκλοφόρησε το 1975 και έγραψε τη δική του ιστορία στο σινεμά, αποσπώντας μάλιστα 3 βραβεία Όσκαρ, στο Sphere του 1998 του Barry Levinson με τον Dustin Hoffman, που και αυτό είχε κάτι να δώσει στον θεατή, αυτό το άρθρο απευθύνεται σε εκείνους που λατρεύουν τέτοιου είδους ταινίες και παρακάτω θα βρείτε 5 διαφορετικές προτάσεις που κάνουν εφιαλτικά τα βάθη των ωκεανών.

Sphere (Η Σφαίρα)

Το Sphere είναι ένα sci-fi ψυχολογικό θρίλερ που κυκλοφόρησε το 1998 σε σκηνοθεσία και παραγωγή του Barry Levinson με πρωταγωνιστές τους Dustin Hoffman, Sharon Stone και Samuel L. Jackson.

Η πλοκή λέει ότι στα βάθη του Ειρηνικού ωκεανού ανακαλύπτουν ένα βυθισμένο διαστημόπλοιο και μια ομάδα ειδικών καλείται για να ξεκινήσει κάποιες έρευνες. Οι έρευνες ξεκινούν δίπλα από το σκάφος, όπου αυτή η ομάδα τεσσάρων επιστημόνων διαπιστώνει ότι πρόκειται για ένα Αμερικανικό σκάφος που έρχεται από το μέλλον, ενώ μέσα υπάρχει και ένα φορτίο με μία χρυσή σφαίρα που πιστεύουν ότι έχει εξωγήινη προέλευση.

Η ταινία είναι βασισμένη στην νουβέλα με το ίδιο όνομα του Michael Crichton που κυκλοφόρησε το 1987.

Underwater

Το Underwater κυκλοφόρησε το 2020 με πρωταγωνίστρια την Kristen Stewart σε σκηνοθεσία William Eubank και σενάριο των Brian Duffield και Adam Cozad. Η πλοκή εστιάζει σε μία ομάδα επιστημόνων οι οποίοι καλούνται να αγωνιστούν σκληρά για την επιβίωσή τους τη στιγμή που οι υποθαλάσσιες εγκαταστάσεις του ερευνητικού τους κέντρου καταλήγουν στον βυθό έπειτα από έναν μεγάλο σεισμό.

Ωστόσο, με το χρόνο και το οξυγόνο τους πλέον να λιγοστεύει, οι επιστήμονες έχουν έναν ακόμη λόγο να φοβούνται, ένα παράξενο πλάσμα που τριγυρνάει κοντά τους.

Παίζουν επίσης οι Vincent Cassel, Mamoudou Athie, T.J. Miller, John Gallagher Jr., Jessica Henwick, Gunner Wright και άλλοι.

Jaws (Τα Σαγόνια του Καρχαρία)

Το Jaws είναι για πολλούς και όχι άδικα μία από τις πιο σημαντικές ταινίες τρόμου με θέμα τον καρχαρία. Το φιλμ του Steven Spielberg κυκλοφόρησε στο μακρινό 1975 και θεωρείται μέχρι και σήμερα από τις πιο τρομακτικές ταινίες γνωρίζοντας μάλιστα τρομερή επιτυχία και στο box office αφού έχει παγκόσμιες εισπράξεις περισσότερα από 470 εκατομμύρια δολάρια.

Το 2001 η ταινία χαρακτηρίστηκε από την Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου ως «πολιτιστικά, αισθητικά και ιστορικά σημαντική» και επιλέχθηκε να ενταχθεί στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Η σύνοψη της ταινίας λέει: Όταν ένας αχόρταγος λευκός καρχαρίας τρομοκρατεί το νησί Άιμιτι, ένας αστυνομικός, ένας ωκεανογράφος και ένας κυνηγός καρχαρίων προσπαθούν να εξοντώσουν το τέρας.

Πρωταγωνιστούν οι Roy Scheider, Robert Shaw, Richard Dreyfuss, Lorraine Gary, Murray Hamilton, Carl Gottlieb, Jeffrey Kramer, Susan Backlinie, Jonathan Filley, Ted Grossman, Chris Rebello και άλλοι.

The Shallows (Σε Ρηχά Νερά)

Το The Shallows κυκλοφόρησε το 2016 και είναι σίγουρα μια καλή πρόταση εάν ψάχνετε μία ταινία τρόμου με θεματολογία το βυθό. Σε αυτή την ταινία βλέπουμε μια γυναίκα, την οποία υποδύεται η Blake Lively που παλεύει να βγει ζωντανή από μία απομονωμένη παραλία.

H Nancy σερφάρει μόνη της σε μια απομονωμένη παραλία, όταν δέχεται την επίθεση ενός μεγάλου λευκού καρχαρία, απέχοντας μόνο μερικά μέτρα από την ακτή. Αν και 200 μόλις μέτρα από την σωτηρία της, προσπαθεί να αναμετρηθεί με τις αντοχές της.

Τη σκηνοθεσία είχε αναλάβει ο Jaume Collet-Serra, ενώ το σενάριο είχε γράψει ο Anthony Jaswinski. Πρωταγωνιστούν επίσης οι Óscar Jaenada, Angelo Josue Lozano Corzo, Joseph Salas, Brett Cullen, Sedona Legge, Pablo Calva, Diego Espejel και Janelle Bailey.

Deep Blue Sea (Βαθιά Άγρια Θάλασσα)

Το Deep Blue Sea είναι ένα ακόμη φιλμ από τα ‘90s, επίσης αρκετά γνωστό και που σίγουρα αξίζει να παρακολουθήσετε εάν σας είχε ξεφύγει. Αυτό είναι ένα sci-fi horror που σκηνοθέτησε ο Renny Harlin και έχει πρωταγωνιστές τους Saffron Burrows, Thomas Jane, Samuel L. Jackson, Michael Rapaport και LL Cool J. Το σενάριο είχε γράψει ο Duncan Kennedy μαζί με τους Donna Powers και  Wayne Powers και όπως είχε δηλώσει ο Kennedy στο παρελθόν, το σενάριο το είχε εμπνευστεί έχοντας γίνει μάρτυρας της τρομακτικής επίθεσης ενός καρχαρία σε άνθρωπο, σε παραλία δίπλα στο σπίτι του.

Η σύνοψη λέει τα εξής: Αναζητώντας μια θεραπεία για τη νόσο του Αλτσχάιμερ, μια ομάδα επιστημόνων βρίσκεται σε μια απομονωμένη ερευνητική εγκατάσταση και γίνεται το θήραμα, καθώς μια τριάδα καρχαριών αντεπιτίθεται.