Το The Sea Beast είναι μία γλυκιά περιπέτεια για όλη την οικογένεια | Review

Και έρχεται στο Netflix μεταγλωττισμένo και στα ελληνικά!
11 Ιουλίου 2022 10:06
Το The Sea Beast είναι μία γλυκιά περιπέτεια για όλη την οικογένεια | Review

Με ταινίες όπως τα Klaus, The Willoughbys, Over the Moon, και Apollo 10 1⁄2: A Space Age Childhood, το Netflix Animation έχει αποδείξει ότι μπορεί να προσφέρει και όμορφες άλλα και ενδιαφέρουσες ιδέες στο χώρο του animation για τους συνδρομητές του. Η αλήθεια είναι ότι μετά από μία περίοδο δυσκολιών αλλά και στρατηγικών αλλαγών, η streaming πλατφόρμα είχε αποφασίσει να κρατήσει πίσω ή ακόμα και να ακυρώσει αρκετά πρότζεκτ κινουμένων σχεδίων. Ελπίζουμε ότι με το The Sea Beast, το καινούργιο animation σε σκηνοθεσία του Chris Williams, έχουν αναθεωρήσει τις τακτικές τους.

Η επίσημη σύνοψη της ταινίας αναφέρει τα εξής: Σε μια εποχή που τρομακτικά θηρία τριγυρνούσαν στις θάλασσες, οι κυνηγοί τεράτων ήταν περίφημοι ήρωες – και κανένας δεν ήταν πιο αγαπητός από τον τρανό Jacob Holland. Όταν όμως η νεαρή Maisie Brumble ταξιδεύει ως λαθρεπιβάτης στο θρυλικό πλοίο, «The Inevitable», βρίσκει έναν απροσδόκητο σύμμαχο. Μαζί ξεκινούν ένα επικό ταξίδι σε αχαρτογράφητα νερά.

Τις φωνές τους δανείζουν οι Karl Urban, Zaris-Angel Hator, Jared Harris, Marianne Jean-Baptiste, Dan Stevens και Kathy Burke.

Αρκετά διασκεδαστικό, με δυνατές δόσεις περιπέτειας, έξυπνο και συγκινητικό, το The Sea Beast θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία συνθέτουν ένα καλό, κλασικό παραμύθι. Αντλώντας έμπνευση από ταινίες τύπου How to Train Your Dragon, Moby Dick, Moana και Pinocchio μεταξύ άλλων, καταφέρνει να βρει τον τρόπο να τρυπώσει στην καρδιά σας. Μην σας τρομάζουν τα 119 λεπτά, είναι όντως ασυνήθιστος για τα δεδομένα του παιδικού animation ο χρόνος που διαρκεί η ταινία. Ο σκηνοθέτης όμως θέλει να περάσουμε αρκετό χρόνο με τους ήρωές του, αλλά και με τον καινούργιο κόσμο που μας συστήνει. Θέλει να νιώσουμε οικεία τόσο μαζί τους όσο και με τον περιβάλλον που ζούνε.

Είναι η πρώτη του σόλο σκηνοθετική προσπάθεια. Έχοντας βέβαια ένα εξαιρετικό βιογραφικό στον χώρο του animation, καθώς έχει βρεθεί πίσω από τις "κάμερες" σε διάφορα πόστα στο δημιουργικό κομμάτι ταινιών της Disney. Ψαχουλεύοντας διαδικτυακά, θα τον βρείτε πίσω από το Mulan του 1998, το αξιαγάπητο Lilo & Stitch, το Bolt, το The Princess and the Frog, το Tangled, το Frozen και το Big Hero 6. Νομίζω ότι αντιλαμβάνεστε το μέγεθος της εμπειρίας του. Από το πρώτο πλάνο, λοιπόν, ο Williams σε κερδίζει. Καταλαβαίνεις ότι πρόκειται να δεις κάτι μεγάλο, κάτι καλοφτιαγμένο, με μεράκι και φαντασία.

Συγκλονιστικές λήψεις μέσα και έξω από τον βυθό της θάλασσας, επικές μάχες μεταξύ θαλάσσιων πλασμάτων και ανθρώπων, έχοντας χορογραφήσει υπέροχα τις σκηνές αυτές, φαίνεται ότι έχει υπολογίσει με ζηλευτή ακρίβεια τα πάντα. Δε σταματάει όμως μόνο εκεί. Έχει γράψει κι ένα τρυφερό και γεμάτο ζεστασιά σενάριο μαζί με τον Nell Benjamin, το οποίο δίχως να κουνάει το δάχτυλο στον θεατή, περνάει με διακριτικό τρόπο, κάποια σημαντικά μηνύματα περί αγάπης, ειρήνης και πολέμου. Αυτό το συναισθηματικό φορτίο φυσικά, το διαχειρίζονται με άψογο τρόπο οι ηθοποιοί που χαρίζουν τις φωνές στους χαρακτήρες της ταινίας. Για παράδειγμα, ο Karl Urban του The Boys κάνει εξαιρετική δουλειά στον ρόλο του Jacob. Το ίδιο συμβαίνει και με τη νεαρή συμπρωταγωνίστρια του, Zaris-Angel Hator, στον ρόλο της αξιολάτρευτης Maisie.

Συμπερασματικά, το The Sea Beast, το καινούργιο animation του Netflix, είναι μάλλον η έκπληξη της χρονιάς. Ήπιων τόνων εκεί που χρειάζεται, έντονα συγκινησιακό σε κάποια άλλα σημεία, ενώ ταυτόχρονα επενδύει και σε σκηνές δράσης, οι οποίες χορογραφικά μπορεί να σας θυμίσουν αρκετά το Pirates of the Caribbean και τις γκάφες του διαβόητου Jack Sparrow, είναι σίγουρο ότι μαζί του θα περάσετε δυο απολαυστικότατες ώρες.