Το Sonic the Hedgehog 2 είναι μία απολαυστική περιπέτεια | Review

Μία ματιά στην επιστροφή του μπλε σκαντζόχοιρου
12 Απριλίου 2022 11:18
Το Sonic the Hedgehog 2 είναι μία απολαυστική περιπέτεια | Review

Σκηνοθετημένο από τον Jeff Fowler και σε σενάριο των Pat Casey, Josh Miller, και John Whittington, η νέα ταινία Sonic the Hedgehog 2 που προβάλλεται εδώ και αρκετές ημέρες στους ελληνικούς κινηματογράφους, είναι μία άξια συνέχεια της πρώτης εκδοχής του πολυαγαπημένου μπλε σκαντζόχοιρου. Στο καστ ηθοποιών θα βρείτε τους James Marsden, Jim Carrey, Ben Schwartz, Tika Sumpter, Colleen O’ Shaughnessey, Lee Majdoub και Idris Elba. Μέχρι στιγμής, κοινό και κριτικοί μοιάζουν κάπως διχασμένοι για το τελικό αποτέλεσμα, με την πλάστιγγα παρ' όλα αυτά να γέρνει προς τα θετικά της στοιχεία. Από τον Φεβρουάριο του 2022, η Sega, σε συνεργασία με την Paramount Pictures, έχουν επιβεβαιώσει ήδη ότι σχεδιάζουν την τρίτη ταινία της σειράς.


Η επίσημη σύνοψη της ταινίας αναφέρει τα εξής: Αφού εγκαταστάθηκε στο Green Hills, ο Sonic θέλει να αποδείξει πως είναι αληθινός ήρωας. Η ώρα να δοκιμαστεί φτάνει με την επιστροφή του Dr. Robotnik, ο οποίος αναζητάει, μαζί με τον νέο συνεργάτη του, τον Knuckles, ένα σμαράγδι με τη δύναμη να αφανίζει πολιτισμούς. Ο Sonic ξεκινάει μαζί με τον Tails ένα ταξίδι ανά την υφήλιο, προκειμένου να βρουν το σμαράγδι προτού πέσει στα λάθος χέρια.

Ζωντάνια και φρεσκάδα στα χρώματα και στο animation, έξυπνοι διάλογοι που μεταφέρουν τις κατάλληλες πληροφορίες στον θεατή, με γεγονότα που πηγαίνουν συνεχώς την πλοκή μπροστά, η νέα ταινία του Fowler είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πως πρέπει να αντιμετωπίζουν στούντιο και δημιουργοί, ένα σίκουελ. Έχουν κρατήσει όλα εκείνα τα στοιχεία, τα οποία είχαν λειτουργήσει από την πρώτη ταινία, και τα ενίσχυσαν με ακόμα πιο ενδιαφέρουσες ιδέες αλλά και με μερικούς καινούργιους χαρακτήρες. Το μοναδικό αρνητικό που ίσως βρείτε εδώ είναι κάποιες συγκεκριμένες σκηνές που μοιάζουν να είναι σχεδόν παρόμοιες (αν όχι ίδιες) με το πρώτο Sonic. Μία επανάληψη στην πλοκή που σίγουρα θα μπορούσε να αποφευχθεί.


Όσον αφορά τις ερμηνείες, τόσο το live-action καστ όσο και αυτοί που βρίσκονται πίσω από τα μικρόφωνα, ώστε να δανείσουν τις φωνές τους στους χαρακτήρες που υποδύονται, κάνουν φανταστική δουλειά. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρω βέβαια ότι παρακολούθησα την ταινία σε αίθουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, στην αυθεντική της μορφή και όχι μεταγλωττισμένη. Αυτό σημαίνει ότι είχα την τύχη να δω ολοκληρωμένη την ερμηνεία του Jim Carrey, ο οποίος έδειξε για ακόμη μία φορά πόσο άνετα αισθάνεται στον ρόλο του τρελού επιστήμονα Dr. Robotnik, παραδίδοντας μία απολαυστική παράσταση.


Ο Carrey όμως δεν είναι ο μοναδικός που κλέβει τις εντυπώσεις, από την μεριά των ηθοποιών που “ντύνουν” φωνητικά τους ήρωες της ταινίας, ο Idris Elba στον ρόλο του Knuckles, είναι γεμάτος ενέργεια, με ρεσιτάλ ατακών, και σίγουρα είναι αυτός που μαζί με τον Dr. Robotnik του Carrey, αναβαθμίζουν την συνολική κινηματογραφική εμπειρία της ταινίας. Οι δυο ηθοποιοί δίνουν μία επιπλέον σπιρτάδα στον ρυθμό, γεγονός που κάνει τα σχεδόν 120 λεπτά της χρονικής της διάρκειας να περνούν ευχάριστα. Προβλήματα βέβαια υπάρχουν στην υποπλοκή, η οποία δεν καταφέρνει ποτέ να συνδεθεί με την κύρια πλοκή, κάνοντας την ύπαρξή της από ασήμαντη μέχρι και αχρείαστη.


Σίγουρα όμως, οι μικρές αυτές αστοχίες, δεν είναι ικανές να επηρεάσουν αρνητικά το τελικό αποτέλεσμα. Επιπλέον, με έξυπνους χειρισμούς στο σενάριο, οι συγγραφείς, προσπάθησαν - ως ένα σημείο το κατάφεραν - να κρατήσουν μία ισορροπία μεταξύ του κοινού που δεν έχει έρθει ποτέ σε επαφή με το video game, και στους λάτρεις της σειράς βιντεοπαιχνιδιών. Εν κατακλείδι, το Sonic the Hedgehog 2, με ενισχυμένη αυτοπεποίθηση, αισθάνομαι ότι τελικά πέτυχε τους στόχους του και πλέον δεν είναι λίγοι αυτοί που περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία για το επόμενο μέρος της.