Unhinged Review - Καλύτερα να μην νευριάζετε τον Russell Crowe  

Σε μία «έκρηξη θυμού» γίνεται ο φόβος και ο τρόμος της ασφάλτου

Unhinged Review - Καλύτερα να μην νευριάζετε τον Russell Crowe

O Derrick Borte (American Dreamer, The Joneses) κάθεται στην καρέκλα της σκηνοθεσίας στο action-ψυχολογικό θρίλερ Unhinged της Solstice Studios, με σεναριογράφο τον Carl Ellsworth (The Last House on the Left, Disturbia, Red Eye), και πρωταγωνιστή τον βραβευμένο από την Ακαδημία, Russell Crowe (Gladiator).

Η πλοκή εστιάζει στην ‘Rachel’ (Caren Pistorius) μία νεαρή μητέρα η οποία αντιμετωπίζει μία δύσκολη μέρα ήδη από το πρωί όταν μεταφέρει τον γιο της στο σχολείο. Εντούτοις, τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα όταν ενώ είναι ακόμη καθ’ οδόν για τον προορισμό της, αντιλαμβάνεται πως ο άγνωστος (Crowe) που συνάντησε νωρίτερα στο φανάρι και είχε έναν διαπληκτισμό μαζί του, την ακολουθεί με το αυτοκίνητό του όντας έξω φρενών και αποφασισμένος να την κάνει να το μετανιώσει πικρά που τόλμησε να λογοφέρει μαζί του.

Το cast συμπληρώνουν επιπρόσθετα οι: Caren Pistorius, Gabriel Bateman, Jimmi Simpson, και ο Austin P. McKenzie.

Το εν λόγω project, όσον αφορά την εξέλιξή του, παρουσιάζει πολύ γοργούς ρυθμούς, συνδυάζοντας ικανοποιητικά το στοιχείο της δράσης, της αγωνίας αλλά και της ανατροπής. Το σενάριο δεν πλατειάζει, και το έργο δεν κουράζει σε διάρκεια αφού τα πάντα εκτυλίσσονται πολύ γρήγορα, κεντρίζοντας αποτελεσματικά την προσοχή του θεατή και διατηρώντας την αμείωτη μέχρι και τον επίλογο. Οπωσδήποτε, εν προκειμένω ανιχνεύονται και μερικά σημεία όπου ίσως να διαπιστώσει κανείς ότι δεν απουσιάζουν εντελώς κάποια κλισέ του είδους ή ακόμη ενδέχεται να συμπεράνει ότι ορισμένα γεγονότα ενέχουν αρκετή υπερβολή.

Παρ’ όλα αυτά, συνιστά μία τίμια κινηματογραφική απόπειρα που καταφέρνει χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία να συντηρήσει το ενδιαφέρον του κοινού μέχρι το τέλος, ενώ το λιγότερο που μπορεί να παρατηρήσει κάποιος είναι το πόσο απρόβλεπτα καταστροφικός μπορεί να αποβεί ο θυμός ειδικά κατά την οδήγηση.

Ο δέκτης παρακολουθεί την περσόνα που υποδύεται ο Russell Crowe, να βγαίνει εκτός εαυτού, και μάλιστα δεν καταβάλλει την παραμικρή προσπάθεια να κατευνάσει κάπως την οργή του, αλλά το πιο εξωφρενικό είναι ότι ούτε καν ανησυχεί για το πόσο εύκολα ολισθαίνει στην ωμή βία. Χωρίς κανέναν ενδοιασμό και τελείως αποδιοργανωμένος, καταδιώκει ανελέητα την οδηγό της οποίας η στάση θεωρεί ότι τον προκάλεσε, και τον εξώθησε να φτάσει στα άκρα.

Το βλέμμα, η φωνή, οι κινήσεις του μαρτυρούν πόσο έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο ο εκνευρισμός του, σε βαθμό που να μην μπορεί να τον διαχειριστεί καθόλου. Βέβαια, παρά το ότι η ψυχραιμία τον έχει εγκαταλείψει προ πολλού, επιδεικνύει υπέρμετρο ζήλο ώστε η εκδίκησή του να πέσει αμείλικτη στο άτομο που έχει θέσει ως στόχο του, εφαρμόζοντας ένα φοβερά απάνθρωπο σχέδιο.

Από την άλλη, η ηρωίδα αγωνίζεται με όλες της τις δυνάμεις να βρει διέξοδο από το αδυσώπητο ανθρωποκυνηγητό που έχει κηρυχθεί τόσο άδικα εις βάρος της από έναν ασταθή άνδρα ο οποίος εξ’ αρχής φαίνεται να έχει πάρει πολύ προσωπικά ένα απλό κορνάρισμα σε μία διασταύρωση. Η δυσανάλογα βάναυση αντίδρασή του ως προς την αιτία του όλου περιστατικού, κλιμακώνεται σταδιακά μέχρις ότου οδηγηθούμε στο αποκορύφωμα που έρχεται στο τέλος.  

Όσον αφορά το φινάλε, ναι μεν προσδοκά κανείς ότι θα είναι εξίσου σκληρό και ότι το σασπένς θα ανέβει ακόμη πιο πολύ, αλλά ο τρόπος με τον οποίο γράφεται η τελική έκβαση της ιστορίας ίσως και να φαντάζει λιγάκι προβλέψιμος.

Ωστόσο, Unhinged είναι ένα φιλμ που σπιντάρει γερά, με την ένταση κάθε τόσο να σκαρφαλώνει και αυτή ψηλά στο κοντέρ, και με την σκέψη για το τι πρόκληση σου επιφυλάσσει ο δρόμος ή η επόμενη στροφή, να σε κρατάει σε πλήρη εγρήγορση, ευελπιστώντας την ίδια στιγμή να μην συμβεί να συναντήσεις ούτε τυχαία κάποιον σαν τον τύπο που ενσαρκώνει ο Russell Crowe.

Βρείτε την ταινία στο IMDB

Ροη ειδησεων