Game of Thrones Season 8 Ep. 1 | Έγινε η αρχή του τέλους!

Και όντως η "Η νύχτα είναι σκοτεινή και γεμάτη τρόμους"
15 Απριλίου 2019 20:36
Game of Thrones Season 8 Ep. 1 | Έγινε η αρχή του τέλους!

Σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά το φινάλε της 7ης σεζόν του Game of Thrones επιτέλους ήρθε η ώρα να μπούμε και πάλι στην γη του ‘Westeros’ και να παρακολουθήσουμε την συνέχεια που εκατομμύρια  fans ανά τον κόσμο περιμέναμε με ανυπομονησία!

Χάρη στο 8ο κεφάλαιο που ανοίγεται φέτος στην μικρή οθόνη, μένει να ακούσουμε μία τελευταία φορά το τηλεοπτικό «Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου» πριν σιγήσει για πάντα. Η αναμονή άξιζε και περίτρανη απόδειξη αυτού αποτελεί το πρώτο χθεσινοβραδινό επεισόδιο με το οποίο επανερχόμαστε εκεί που μας είχε αφήσει στην άκρη του καθίσματός μας ο προηγούμενος κύκλος!

Σας ενημερώνουμε ότι το περιεχόμενο του κειμένου που παρατίθεται παρακάτω περιλαμβάνει SPOILERS. Όσοι κρίνετε ότι δεν επιθυμείτε να προχωρήσετε περαιτέρω, είναι προτιμότερο να σταματήσετε την ανάγνωση εδώ! 

Η 8η σεζόν του βραβευμένου με Emmy, Game of Thrones πραγματοποίησε ένα πολύ αξιόμαχο ποδαρικό στο HBO, μαρτυρώντας ότι αρκετές από τις εξελίξεις που δρομολογήθηκαν ήδη από τον 7ο κύκλο αρχίζουν τώρα πια να κάνουν την εμφάνισή τους ολοένα και πιο έντονα.

Οι ορδές του πανίσχυρου στρατού της ‘Daenerys’ (Emilia Clarke) καταφτάνουν στο ‘Winterfell’, με την ίδια και τον ‘John Snow’ (Kit Harington) να μπαίνουν έφιπποι στο συγκεκριμένο μέρος όπου δεν τους καλώς ορίζουν και με ανοιχτές αγκάλες! Οι κάτοικοι παρακολουθούν καχύποπτα ένα οπλισμένο πλήθος να εισέρχεται στον τόπο τους, με την συγκατάθεση του Άρχοντα του Βορρά που έχει πλέον δίπλα του μία απόγονο του Οίκου των ‘Targaryen’. Στην ψυχρή υποδοχή που συναντούν, ο ‘John Snow’ σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι η ‘Khaleesi’ χρειάζεται πρώτα να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Όμως, η ίδια από πλευράς της δεν μοιάζει να πτοείται εύκολα από το όλο κλίμα. Αφήνοντας τα «παιδιά» της να πετάξουν πάνω από το οχυρό, φροντίζει να καταστήσει σαφές πως ξέρει να διεκδικεί τον σεβασμό και την εκτίμηση των άλλων πόσο μάλλον και ως “Μητέρα των Δράκων”.

Οι δυσμενείς αντιδράσεις από τους υποστηριχτές των ‘Stark’ εκδηλώνονται ανοιχτά αλλά συγκρατημένα. Μεταξύ των δύσπιστων απέναντι στην σύμπραξη που έχει γίνει είναι και η Λαίδη ‘Sansa’ (Sophie Turner), που μέχρι πρότινος είχε το φρούριο υπό την διοίκηση της. Τα πρώτα σύννεφα αμφιβολίας από τους συμμάχους είναι εμφανή, με προεξάρχουσά τους την μικρή ‘Lyanna Mormont’ (Bella Ramsey) να υπονοείται ότι η παραπάνω συμφωνία με τον έναν ή τον άλλο τρόπο είναι επισφαλής. Φαντάζει σαν να θέτει τον Βορρά ως υποτελή της «Θυελλογέννητης» που δεν θα χάσει την ευκαιρία ακόμη και αν νικήσουν τους ‘White Walkers’, να τους επιβληθεί και να διεκδικήσει εκείνη τον Σιδηρούν Θρόνο.

Παράλληλα, πληροφορούνται ότι η στρατιά των ‘White Walkers’ κατάφερε να διαπεράσει το Τείχος. Οι εχθροί τους ζυγώνουν. Μάλιστα, ο αμείλικτος βασιλιάς τους έχει αναστήσει τον ‘Viserion’, και με το νέο του τρομερό απόκτημα προελαύνει ακάθεκτος.

Η μοίρα του ‘Winterfell’ και όχι μόνο, διακυβεύεται για τα καλά μιας και ο κίνδυνος μίας ολέθριας έκβασης είναι πιο απτός. Και ο Οίκος των ‘Stark’, εκεί δηλαδή απ’ όπου ξεκίνησαν όλα, ίσως να επαπειλείται από επικείμενο αφανισμό!

Η ‘Arya’ (Maisie Williams) και ο ‘Bran’ (Isaac Hempstead Wright) ανταμώνουν με τον John Snow. Και ενώ φαίνεται έστω και δειλά δειλά όλη η οικογένεια να ξανασμίγει δεν παύουν να υπάρχουν εμπόδια μέχρι τελικά να επιτευχθεί αυτό. Παλιοί γνώριμοι με καλή προϊστορία όπως η ‘Arya’ και ο ‘Gendry’ (Joe Dempsie) ξανασυναντιούνται, αλλά δεν λείπουν και τα κάπως πιο αμήχανα συναπαντήματα όπως αυτό της ‘Arya’ και του ‘Sandor Clegane’, του ‘Κυνηγόσκυλου’ (Rory McCann), ή της ‘Sansa’ και του ‘Tyrion Lannister’ (Peter Dinklage) ο οποίος δεν παύει να επιστρατεύει το βιτριολικό του χιούμορ ακόμη και στην αβέβαιη αυτή συγκυρία.

Η ‘Cersei Lannister’ (Lena Headey) από την άλλη παρότι έχει δώσει τον λόγο της να συνθηκολογήσει έστω και προσωρινά με τους αντιπάλους της για να πολεμήσουν μαζί εναντίον του ‘Night King’, βαδίζει βάσει του δικού της σχεδίου. Με εγγυήτρια για την εκστρατεία της, την ‘Golden Company’ και τους μισθοφόρους της, η ‘Cersei’ καταστρώνει το πλάνο για τις κινήσεις της. Έχει δώσει τα χέρια κάτω απ’ το τραπέζι και με τον ‘Euron Greyjoy’ (Pilou Asbæk) που ζητάει ανταλλάγματα για προσωπική του ευχαρίστηση ώστε να παραμείνουν συσπειρωμένες οι δυνάμεις τους στον κοινό μέτωπο που έχουν σχηματίσει. 

Εν τω μεταξύ, ο ‘John Snow’ επιχειρεί την πρώτη του πτήση μόνος του πάνω σε δράκο, τον ‘Rhaegal’ με την ‘Daenerys’ να πετάει κοντά του με τον ‘Drogon’. Οι δυο ήρωες προς το παρόν αγνοούν ότι το ειδύλλιο που έχει αναπτυχθεί ανάμεσά τους είναι απαγορευμένο κάτι που θα διαπιστώσει λίγο αργότερα ο ‘John’ αφού του το αποκαλύψει ο μοναδικός πια εκπρόσωπος των ‘Tarly’ και πιστός του φίλος, ‘Samwell’ (John Bradley), μιλώντας του για τις αληθινές του ρίζες ως νόμιμου διαδόχου του στέμματος, και γόνου των ‘Targaryen’.

Όσο για τον πολυαγαπημένο μας Wildling, ‘Tormund’ (Kristofer Hivju) η τύχη του οποίου αγνοούνταν αφότου κατέρρευσε το Τείχος και έπειτα, είναι ζωντανός!!! Εντάξει, δεν ξέρουμε για πόσο θα ισχύει αυτό αλλά τουλάχιστον αρκούμαστε στο τώρα και ευελπιστούμε να μην αλλάξει κάτι τέτοιο (μην ξεχνάμε ότι είναι και εύελπις με την γενναία πολεμίστρια ‘Brienne του Tarth’: Gwendoline Christie).

Ο ‘Tormund’ μαζί με τους συμπολεμιστές του βρίσκουν άνδρες της ‘Νυχτερινής Φρουράς’ μέσα σε ένα μικρό λεηλατημένο κάστρο που ανήκε σε ακολούθους των ‘Stark’. Όντας σε πλήρη επιφυλακή και εξερευνώντας με απόλυτη προσοχή τους εσωτερικούς χώρους ανακαλύπτουν το μακάβριο σύμβολο που άφησαν στο διάβα τους οι ‘White Walkers’,  ένα αποκρουστικό ενθύμιο ότι πέρασαν από εκεί και μία ανατριχιαστική προειδοποίηση για το μέλλον των Ανθρώπων.

Ο ‘Jaime Lannister’ (Nikolaj Coster-Waldau) καταφεύγει στο ‘Winterfell’ έχοντας απομακρυνθεί από το πλευρό της αγαπημένης του, ‘Cersei’, η οποία όπως έχουμε μάθει είναι εγκυμονούσα στο τέταρτο παιδί τους. Ωστόσο, τον περιμένει μία πολύ άβολη έκπληξη καθώς το πρώτο άτομο που αντικρίζει κοντά στην πύλη είναι φυσικά ο ‘Bran’ (ξεχνιέται άλλωστε το πώς άφησε παράλυτο τον πιτσιρικά ώστε να κρατήσει ασφαλές το ένοχο μυστικό που μοιράζεται με την ‘Cersei’;!).

Η υποβλητική και ακριβοπληρωμένη αυτή διασκευή του έπους του George R. R. Martin από τους David Benioff και D. B. Weiss, χωρίς να βιάζεται οδεύει με στιβαρά βήματα προς τον επίλογό της. Το φανταστικό αυτό σύμπαν εμπλουτίζεται με ολοένα και πιο κομβικής σημασίας γεγονότα μέσα από ένα μεγαλεπήβολο θέαμα που οπωσδήποτε αφήνει περιθώρια για τον παράγοντα του απρόβλεπτου ώστε να είναι δύσκολο να μαντέψεις τί θα συμβεί στο επόμενο επεισόδιο πόσο μάλλον το πώς θα κλείσει η αυλαία του σόου.

Σίγουρα, είναι πολύ νωρίς ακόμη για να διαβλέψει κανείς ποιός θα προκαλέσει το πανδαιμόνιο που αναμένεται εδώ και καιρό (η πορφυρή φλόγα των δράκων της ‘Khaleesi’ ή η μπλε του ‘Viserion’ που υπακούει πια στον Night King;!) ή ποιος θα επιζήσει του πολέμου. Στην παρούσα φάση τίποτε δεν αποκλείεται όσον αφορά την φωτιά που έχει ανάψει στο Game of Thrones! Και ναι, πράγματι πλέον αποκτά νόημα η φράση «η νύχτα είναι σκοτεινή και γεμάτη τρόμους»!