VR εμπειρία με το Blade Runner 2049

Μια επίσκεψη στο VR Project
02 Οκτωβρίου 2017 10:55
VR εμπειρία με το Blade Runner 2049

Το μεσημέρι της Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου παρευρέθηκα στις εγκαταστάσεις του VR Project, μετά από πρόσκληση της Feelgood Entertainment, στην καρδιά της Αθήνας. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η παρουσίαση του VR trailer της επερχόμενης ταινίας Blade Runner 2049 και ενός ολιγόλεπτου interactive VR παιχνιδιού με τη θεματολογία της ταινίας. Αρχικά, οι φιλόξενοι άνθρωποι του VR Project μού έδωσαν το HTC Vive για την παρακολούθηση του κινηματογραφικού trailer του πολυαναμενόμενου sequel. Μετά το δίλεπτο trailer με τον Ryan Gosling να ζητά πληροφορίες και βοήθεια από τον έμπειρο πλέον Harrison Ford ήρθε η στιγμή να βυθιστώ στον κόσμο του Blade Runner.

Περισσότερο θα το χαρακτήριζα ως interactive movie παρά ως κανονικό game, εφόσον δεν χρησιμοποιούνται χειριστήρια και η μόνη αλληλεπίδραση είναι να στοχεύουμε με το κεφάλι κάποια οχήματα για scanning, ενώ δεν έχουμε τον έλεγχο του οχήματός μας. Εντοπίζοντας τους replicants, ξεκινάει ένα ξέφρενο εναέριο κυνηγητό μέσα στην πόλη του φουτουριστικού Los Angeles, πετυχαίνοντας την ατμόσφαιρα και το feeling της ταινίας με υπέροχη ακρίβεια. Τελειώνοντας την εκπληκτική εμπειρία των τεσσάρων λεπτών, ένιωσα πανέτοιμος για τις 5 Οκτωβρίου όπου θα ξεκινήσει η προβολή του Blade Runner 2049 στις σκοτεινές αίθουσες.

Για να μην αποχωρήσω τόσο σύντομα, το προσωπικό του VR Project μου έδωσε την ευκαιρία να δοκιμάσω μερικά από τα διαθέσιμα παιχνίδια με το HTC Vive, στα ειδικά διαμορφωμένα δωμάτιά τους. Επέλεξα το Batman: Arkham VR και δεν απογοητεύτηκα ούτε στο ελάχιστο. Ξεκινώντας με το origin story, βλέπεις το φόνο των γονιών σου να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια σου και η αληθοφάνεια με συνεπήρε. Στη συνέχεια, κάνοντας ένα fast-forward στο παρόν και στην έπαυλη του Bruce Wayne, πήρα και δοκίμασα όλο τον εξοπλισμό του Batman, ξεκινώντας στη συνέχεια την πρώτη μου αποστολή. Μπορεί να ακούγεται σαν αστείο, αλλά για μερικά λεπτά νιώθεις όντως πως βρίσκεσαι στη θέση του Σκοτεινού Ιππότη, όντας έτοιμος για εξορμήσεις στην πανέμορφη Gotham.

Ευχαριστούμε όλο το προσωπικό του VR Project για τη ζεστή εξυπηρέτησή τους και την Feelgood Entertainment για την ευκαιρία. Εύχομαι για αντίστοιχες κινήσεις στο μέλλον σε επερχόμενες blockbuster ταινίες και video games.

Το Blade Runner 2049 θα ξεκινήσει να προβάλλεται στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 5 Οκτωβρίου.