Gears of War 4 Video Review

Gears of War 4 Video Review

08 Οκτωβρίου 2016 12:57
Το αίμα, λάδι και το δάκρυ, γυαλί...

Αφού το Halo δοκιμάστηκε και όλα δείχνουν πως η εργολαβία δεν του πάει και πάρα πολύ, η Microsoft αποφασίζει να χώσει στον αγώνα της επιβίωσης και το Gears of War, ένα franchise που πριν από 10 περίπου χρόνια άλλαξε τα δεδομένα των shooters. O Cliffy-B και η παρέα του στην Epic Games, όχι μόνο επαναπροσδιόρισαν τα third-person shooters, αλλά με ασφάλεια μπορώ πω πως δημιούργησαν μία νέα κατηγορία action παιχνιδιών. Το Gears of War είναι από τα λίγα franchise που όσο βρισκόταν στα χέρια των αυθεντικών δημιουργών του, δεν έχασε ίχνος από την αίγλη του, δεν απογοήτευσε ούτε στο ελάχιστο, αλλά απεναντίας κορύφωνε το μεγαλείο.

Ωραίες οι αναμνήσεις, αλλά η πραγματικότητα μας χτυπάει την πόρτα. Η σειρά βρίσκεται πλέον υπό την ευθύνη της The Coalition, ένα στούντιο με επικεφαλής τον Rod Fergusson (πρώην στέλεχος της Epic Games). Το στούντιο έχει αναλάβει το βαρύ ρόλο της συνέχειας του franchise, το οποίο ανήκει πια εξολοκλήρου στην Microsoft. Έχουμε παρόμοια εξέλιξη με το Halo, την Bungie και την 343 Industries και αυτό θα το αφήσω εσείς να το κρίνεται ως θετικό ή αρνητικό.

Το κείμενο που διαβάζετε δεν είναι η βασική παρουσίαση. Η ανάπτυξη της άποψής μου για το Gears of War 4 γίνεται στο εκτενές βίντεο που συνοδεύει το παρόν άρθρο και μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω. Ενημερώνω πως τόσο τα πλάνα, όσο και τα όσα λέγονται στο video review, είναι εξολοκλήρου απαλλαγμένα από spoilers οποιουδήποτε είδους, οπότε πατήστε άφοβα το “Play”.

Συνοψίζοντας : Το Gears of War 4, αντικειμενικά είναι ένα εξαιρετικό third-person shooter, με δοκιμασμένους και απολαυστικούς μηχανισμούς που έθεσαν νέα στάνταρ στη βιομηχανία 10 χρόνια πίσω και συνεχίζουν να μοιάζουν φρέσκοι. Ως “Gears of War” ο τίτλος της The Coalition στέκεται επάξια στο ύψος των περιστάσεων, ωστόσο, θεωρώ πως δεν έχει «χαρακτήρα» και αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό από το γεγονός ότι γίνεται μια υπερπροσπάθεια να αποτελέσει και fan service και νέα εποχή για τη σειρά. Η προσπάθεια είναι τίμια θα έλεγα, η εκτέλεση ορισμένων ιδεών εμένα δε με βρίσκει σύμφωνο. Εν κατακλείδι, το προτείνω. Το προτείνω και στους παλιούς και φανατικούς, το προτείνω και στο νέο αίμα. Βασικά με τα νέα δεδομένα, το αίμα το λες και…λάδι!
Box Art
Tested on : Xbox One
Developer : The Coalition
Publisher : Microsoft Studios
Distributor : Microsoft Hellas
Available for : Xbox One, Windows 10
Release date : 2016-10-11