Uncharted 4: A Thief's End - Video Review

Uncharted 4: A Thief's End - Video Review

05 Μαΐου 2016 11:13
Gaming σεμινάριο από την Naughty Dog

Σε αυτή τη βιομηχανία, υπάρχουν αυτοί που «βγάζουν το ψωμί τους», υπάρχουν αυτοί που θέλουν, εκτός από το ψωμί, να βγάλουν και χρήματα, υπάρχουν και αυτοί που απλά βγάζουν το ψωμί τους, χρήματα, αλλά και…τα γούστα τους. Η Naughty Dog, αποδεικνύει πως είναι ένα στούντιο που μαθαίνει από τα βιώματά του και τα χρησιμοποιεί ως όπλο και όχι για να σηκώσει τη μύτη του. Παρά τις τεράστιες επιτυχίες και τις πισίνες χρημάτων (υποθέτω) που διαθέτει, κρατάει χαμηλό προφίλ, πατάει στο έδαφος και προσγειωμένη χαράζει τη δική της ιστορία στο μέσο.

Το Uncharted 4: A Thief’s End, είναι πλέον κοντά μας και ως το τελευταίο Uncharted του Nathan Drake υπόσχεται να κλείσει την ιστορία έτσι όπως της αρμόζει. Και η αλήθεια είναι ότι το εκτελεί εκπληκτικά αυτό το φινάλε. Με περισσότερο «The Last of Us» αίμα στις φλέβες του, ως προς τον τρόπο που επικοινωνεί τους χαρακτήρες στον παίκτη, αλλά με το ίδιο «Uncharted» οξυγόνο, το τέταρτο μέρος είναι, αφενός κάτι γνώριμο, αφετέρου φρέσκο και απολαυστικό. Είναι όμως και σοβαρότερο σαν σύνολο, με μερικές λιγάκι πιο μελαγχολικές πινελιές και ένα σενάριο αισθητά πιο ενδιαφέρον. Δουλεύει πολύ με το background των χαρακτήρων, φανερώνει πτυχές που μέχρι σήμερα δε ξέραμε, αποκαλύπτει «αδυναμίες», αλλά αυτό που κάνει για πρώτη φορά –και μιλάω προσωπικά- είναι να σε δέσει με τον Nathan Drake, που μέχρι πρότινος ήταν απλά ένας «cool» χαρακτήρας.

Στα του gameplay υφίστανται σημαντικές προσθήκες, ωστόσο δεν έχει γνωρίσει δραματικές αλλαγές. Αυτό που έχει βελτιωθεί σε εντυπωσιακό βαθμό είναι το shooting, το οποίο όμως έχει ελαφρώς παραγκωνιστεί στο τέταρτο μέρος για χάρη του platforming. Συνολικά, στις 15 περίπου ώρες που διαρκεί η βασική ιστορία, στο μεγαλύτερο μέρος ο Drake εξερευνούσε και…παιδευόταν με το σκαρφάλωμα, σπανίως πυροβολούσε, ενώ που και που έλυνε και από κανένα γρίφο με ενδιαφέρουσα δομή.

Το σοκαριστικό στο παιχνίδι είναι ο τεχνικός τομέας, ο οποίος είναι μάλλον ό,τι καλύτερο έχει να αναδείξει σήμερα το gaming, ανεξαρτήτως πλατφόρμας. Και δεν υπερβάλλω καθόλου. Μόνο αν δείτε το Uncharted 4 να «τρέχει» μπροστά στα μάτια σας θα το πιστέψετε. Σας διαβεβαιώνω πως είναι σίγουρα καλύτερο από αυτό που περιμένετε και ξέρω πολύ καλά ότι περιμένετε κάτι πολύ καλό.

Συνοψίζοντας : Όπως συνέβη και στην περίπτωση παρόμοιων μεγάλων τίτλων, των οποίων τις παρουσιάσεις έχω αναλάβει, το «ζουμί» της άποψής μου βρίσκεται στο αναλυτικό video review που θα βρείτε ενσωματωμένο στο παρόν άρθρο. Αν πρέπει να κλείσω με μερικά συμπεράσματα, αυτά θα είναι δύο: Πρώτον, η Naughty Dog είναι ένα από τα πιο φορμαρισμένα studio του μέσου που λέγεται «video games» και δεύτερον, το Uncharted 4 είναι η επιτομή του όρου «video game». Καλό κυνήγι αγαπητοί…
Box Art
Tested on : PS4
Developer : Naughty Dog
Publisher : SCEE
Distributor : Sony Hellas
Available for : PS4
Release date : 2016-05-10