Dark Souls 2: Crown of the Sunken King Review

Dark Souls 2: Crown of the Sunken King Review

27 Αυγούστου 2014 01:06
Το πρώτο επεισόδιο της DLC τριλογίας, αποκαλύπτεται...

Έχοντας ασχοληθεί «ψυχή τε και σώματι» με το Dark Souls 2, στο άκουσμα της είδησης ότι έρχεται περισσότερο περιεχόμενο για το παιχνίδι, προσωπικά μόνο σαμπάνιες δεν άνοιξα. Είναι σπουδαίο πράγμα να ξέρεις ότι αυτό που ολοκλήρωσες ξανά και ξανά και που νιώθεις ότι πρέπει να το σταματήσεις γιατί πλέον δεν έχει κάτι άλλο να σου δώσει, να επεκτείνεται με περιεχόμενο που δεν έχεις ξαναδεί -ακόμη κι αν αυτό το περιεχόμενο θα πρέπει να το πληρώσεις. Η  συνταγή του «ταΐσματος» των παικτών μέσω DLC, πέτυχε ήδη μία φορά για την FromSoftware, οπότε αποφάσισε να κάνει το ίδιο και για το πιο πρόσφατο κυκλοφορηθέν πόνημά της. Έτσι έχουμε την τριλογία (!) DLCs ονόματι “The Lost Crowns” η οποία, αναμενόμενα, χωρίζεται σε τρία επεισόδια. Το πρώτο επεισόδιο, το οποίο ακούει στο όνομα Crown of the Sunken King, κυκλοφόρησε περί τα τέλη Ιουλίου, ωστόσο τώρα κατάφερα να ασχοληθώ μαζί του. Για την ιστορία, το δεύτερο επεισόδιο -Crown of the Old King- έγινε διαθέσιμο αυτές τις ημέρες, ενώ το τρίτο και τελευταίο επεισόδιο -Crown of the Ivory King- θα διατεθεί στις 24 Σεπτεμβρίου.

Όσον αφορά την τιμολογιακή πολιτική της FromSoftware, το κάθε DLC κοστίζει €9.99, με τον παίκτη να έχει την ευκαιρία να γλιτώσει κάποια χρήματα με την αγορά του Season Pass, το οποίο κοστίζει €24.99. Ας πω δυο λόγια για το Crown of the Sunken King. Πρώτα απ’ όλα, σεναριακά το DLC ζητάει από τον παίκτη να βρει το στέμμα του Sunken King, δηλαδή του King Vendrick, του βασιλιά της Drangleic. Θρύλοι θέλουν το στέμμα να βρίσκεται κρυμμένο και καλά προστατευμένο αρκετά μέτρα κάτω από το έδαφος, σε μία σκοτεινή και σχεδόν στοιχειωμένη πόλη, την Sanctum City. Με απλά και κατανοητά λόγια το νέο περιεχόμενο διαδραματίζεται σε μία ολοκαίνουργια περιοχή, στην οποία η πρόσβαση πραγματοποιείται μέσω του Black Gulch. Συγκεκριμένα, ο παίκτης θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει και το boss της εν λόγω περιοχής (δηλαδή τον The Rotten) και έπειτα να φτάσει στο Primal Bonfire. Από εκεί και πέρα όλα μπαίνουν στον αυτόματο πιλότο και ξεκινάει ένα νέο, σύντομο ταξίδι προς το άγνωστο.

Η διάρκεια του Crown of the Sunken King ενδέχεται να διαφέρει από παίκτη σε παίκτη, μιας και εξαρτάται από το πόσο θέληση υπάρχει για εξερεύνηση της νέας μεγάλης περιοχής. Εγώ χρειάστηκα περίπου 7 ώρες για να ολοκληρώσω το Crown of the Sunken King, χωρίς, όμως, να είμαι βέβαιος ότι είδα κάθε σπιθαμή του DLC. Η περιοχή, εικαστικά, αναφέρεται σε υπόγειες πυραμίδες, τάφους βασιλέων και ερείπια μεγάλων ναών. Χαρακτηρίζεται από στενά γεφυράκια και μπόλικες πλατφόρμες που αποκαλύπτονται μέσω γρίφων (βλ. διακόπτες). Στο σύνολό της, εκτός από τεράστια ως έκταση, τη νέα περιοχή τη βρήκα και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα στο σχεδιαστικό τομέα. Δεν είναι κάτι που δεν έχω ξαναδεί σε Souls παιχνίδι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ένιωσα ότι παίζω «μασημένη τροφή».

Ήρθα αντιμέτωπος με τρία ολοκαίνουργια bosses, καθώς και μία πληθώρα νέων αντιπάλων/ mobs. Είμαι σίγουρος ότι κανένας από εσάς δε θα ήθελε να του αποκαλύψω τη φύση των νέων bosses και mobs, οπότε στο μόνο που θα αναφερθώ είναι στη δυσκολία. Αν και δεν τον περίμενα, το DLC με βασάνισε σε αρκετά σημεία, ενώ μπορώ με ευκολία να πω ότι το ένα από τα τρία boss είναι και από τα δυσκολότερα στο παιχνίδι γενικότερα. Βέβαια, πρέπει να σημειώσω πως το νέο περιεχόμενο με βρήκε στο έκτο μου playthrough, κάτι που προφανώς παίζει το ρόλο του. Σίγουρα, όμως, δεν πρόκειται για βόλτα στο πάρκο και το «You Died» θα το δείτε ξανά και ξανά στις οθόνες σας.

Το νέο περιεχόμενο, όμως, δεν τελειώνει εδώ. Οι developers φρόντισαν να κάνουν την ενασχόληση με το DLC λιγάκι πιο γλυκιά, γι’ αυτό και έδωσαν μπόλικο νέο loot. Μερικές νέες στολές, αρκετά και ικανά νέα όπλα, νέα δαχτυλίδια, καθώς και πολλά νέα αντικείμενα, θα σας περιμένουν για να τα περισυλλέξετε. Εν ολίγοις, έχει αρκετό ψωμί η υπόθεση, που σίγουρα θα κρατήσει υψηλά το ενδιαφέρον του παίκτη.

Συνοψίζοντας : Και περνάω στο ζητούμενο, δηλαδή στο αν αξίζει τα €10 που ζητάει. Επειδή όπως πάντα θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σας, προσωπικά ως φανατικός της σειράς, θα έδινα αρκετά παραπάνω χρήματα για να παίξω οτιδήποτε νέο αφορά Souls παιχνίδι. Ωστόσο, δε νομίζω πως όσοι το παραβλέψετε θα είστε αισθητά φτωχότεροι όσον αφορά την εμπειρία που λέγεται Dark Souls 2. Από την άλλη, ως DLC στέκεται επάξια στο ύψος των περιστάσεων και προσφέρει ακριβώς αυτό που υπόσχεται: περισσότερο Dark Souls 2. Ίσως ένα «€4.99» στο κόστος απόκτησης να φάνταζε ως ιδανικότερο deal.
Box Art
Tested on : PS3
Developer : FromSoftware
Publisher : Namco-Bandai
Available for : PC, Xbox 360, PS3
Release date : 2014-01-01