Angry Birds 2 Review

Angry Birds 2 Review

11 Αυγούστου 2015 08:51
Τα θυμωμένα πουλιά επέστρεψαν

Πολύ δύσκολα θα υπάρχει κάποιος που να έχει στην κατοχή του κάποιο smartphone ή tablet και να μην έχει ασχοληθεί έστω και λίγο με κάποιο παιχνίδι Angry Birds. Το παιχνίδι φαινόμενο της Rovio έχει κάνει τεράστια επιτυχία και είναι το μοναδικό παιχνίδι για κινητά, το οποίο έχει “κατέβει” περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο φορές ανά τον κόσμο. Έτσι μετά από αμέτρητα spin-off, ήρθε η ώρα τα θυμωμένα πουλιά να επιστρέψουν ανανεωμένα. Φέρει όμως το Angry Birds 2 τις απαραίτητες αλλαγές και προσθήκες ώστε να δικαιολογεί το νούμερο 2 στο όνομά του; Πάμε να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το παιχνίδι όντως έχει κάποιες νέες όμορφες προσθήκες, αλλά σε γενικές γραμμές ο πυρήνας του gameplay παρέμεινε ο ίδιος. Πριν μιλήσουμε όμως για αυτές τις προσθήκες ας πούμε λίγα πράγματα για τον οπτικό τομέα του τίτλου. Το Angry Birds 2 είναι πολύ όμορφο, με επίπεδα σχεδιασμένα με μεράκι και έξυπνα animations, τα οποία δίνουν έναν αέρα ανανέωσης στον τίτλο. Έτσι, όποιος έχει ασχοληθεί έστω και λίγο με τους προηγούμενους τίτλους της σειράς, σίγουρα θα καταλάβει πως ο τίτλος είναι νέος και όχι άλλο ένα spin-off.

Ας περάσουμε όμως στα νέα χαρακτηριστικά, μιας και ο τεχνικός τομέας έρχεται σε δεύτερη μοίρα, λόγω του «killing time» χαρακτήρα του τίτλου. Το πρώτο νέο χαρακτηριστικό είναι πως πλέον μας δίνονται 2, 3 ή και περισσότερα πουλιά, αναλόγως την πρόοδο που έχουμε κάνει στο παιχνίδι, τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε με όποια σειρά επιθυμούμε, κάτι που δε γινόταν στα προηγούμενα παιχνίδια. Έτσι, μπορούμε να ακολουθήσουμε τη δική μας στρατηγική για το πως θα περάσουμε την κάθε πίστα. Μπορείτε για παράδειγμα, πρώτα να χρησιμοποιήσετε το μπλε πουλί αν η πίστα έχει περισσότερα παγωμένα εμπόδια ή το κίτρινο εάν υπάρχουν περισσότερα ξύλινα. Η επιλογή είναι δική σας!

Επιπλέον, η κάθε πίστα χωρίζεται σε επίπεδα. Ξεκινώντας υπάρχουν 2 επίπεδα σε κάθε πίστα και προχωρώντας γίνονται περισσότερα. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο πως θα χρησιμοποιήσουμε τα πουλιά και να μην τα χαραμίζουμε, ώστε να έχουμε απόθεμα και για τα επόμενα επίπεδα. Εάν μας τελειώσουν τα πουλιά χωρίς να έχουμε ολοκληρώσει όλα τα επίπεδα τότε αποτυγχάνουμε. Βέβαια τις περισσότερες φορές μας δίνεται η δυνατότητα να δούμε κάποιο διαφημιστικό, και με αυτό τον τρόπο να κερδίσουμε ένα επιπλέον πουλί η ένα power up, έτσι ώστε να μπορέσουμε να τελειώσουμε το επίπεδο. Υπάρχει και η δυνατότητα να εκτοξεύσουμε εκτός από πουλιά και κάποιες ειδικές δυνάμεις, όπως βροχή από πάπιες ή μια μπάλα παγετού που μετατρέπει σε πάγο όλα τα αντικείμενα του επιπέδου και άλλα που ξεκλειδώνονται ολοκληρώνοντας τα επίπεδα.

Ένα νέο χαρακτηριστικό που επίσης υπάρχει, είναι ότι όταν αποτύχουμε να ολοκληρώσουμε μια πίστα και την ξαναπαίξουμε από την αρχή, η διάταξή της είναι αρκετά διαφορετική. Μπορεί κάποια αντικείμενα ή τα γουρούνια να είναι σε διαφορετική θέση και με αυτόν το τρόπο αυξάνεται η δυσκολία του κάθε επιπέδου, γιατί ενώ έχουμε φτιάξει μια στρατηγική μέσα στο μυαλό μας, τελικά η εξέλιξη είναι διαφορετική. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε πως ο τίτλος είναι περισσότερο απαιτητικός σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Όχι μόνο επειδή έχουμε μετρημένα πουλιά για αρκετά επίπεδα, αλλά και γιατί κάθε φορά που δεν καταφέρνουμε να περάσουμε κάποιο επίπεδο με επιτυχία, χάνουμε μια ζωή.

Κατά την προσωπική μου άποψη, εδώ είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα του τίτλου. Το παιχνίδι υιοθετεί το σύστημα ζωών όπως πχ. το Candy Crush. Για κάθε ζωή που χάνουμε πρέπει να περιμένουμε μισή ώρα για να την αποκτήσουμε ξανά. Χάνοντας και τις πέντε ζωές που έχουμε, μπορείτε να υπολογίσετε την ώρα που χρειάζεται για να ξαναγεμίσουν. Μπορούμε βέβαια να τις ξαναποκτήσουμε ανταλλάσσοντας κρυστάλλους που μαζεύουμε από το παιχνίδι ή αγοράζοντας τους με κανονικά χρήματα. Το σύστημα free-to-play με μικρό-συναλλαγές δεν άφησε απ’ έξω το νέο Angry Birds.

Υπάρχει και ένα multiplayer mode, που ονομάζεται Arena,  όπου μπορείτε να παίξετε endless πίστες, να συναγωνιστείτε τους φίλους σας στο Facebook και να συλλέξετε feathers, τα οποία αναβαθμίζουν τα πουλιά, έτσι ώστε να επιτυγχάνετε μεγαλύτερα σκορ. Επιπροσθέτως, υπάρχουν κάποια νέα πουλιά, αλλά και πάρα πολλές πίστες για να ασχοληθείτε, με την Roviο να ετοιμάζει και αρκετές καινούργιες. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως ο τίτλος «ροκανίζει» για κάποιον λόγο την μπαταρία της εκάστοτε συσκευής. Ελπίζω σε μελλοντικά updates να γίνει σωστότερη χρήση των πόρων.

Συνοψίζοντας : Η διασκέδαση που προσφέρει το Angry Birds είναι πλέον γνωστή. Όσοι είστε των τίτλων λογικά ήδη απολαμβάνετε το δεύτερο μεγάλο κεφάλαιο. Χωρίς να προσφέρει μεγάλες καινοτομίες και προσθήκες σε σχέση με τα προηγούμενα μέρη της σειράς, το Angry Birds 2 καταφέρνει ξανά να πέτυχει το στόχο του και να χαρακτηριστεί φρέσκο. Εξάλλου δίνεται δωρεάν σε iOS και Android, οπότε γιατί να μην ασχοληθείτε;
Box Art
Tested on : Android
Developer : Rovio Entertainment
Publisher : Rovio Entertainment
Available for : iOS, Android
Release date : 2015-07-30
Tags: