Κινηματογραφικές Προβολές - Φεβρουάριος 2018

Οι ταινίες που μάχονται για τα Oscars
01 Φεβρουαρίου 2018 02:40
Κινηματογραφικές Προβολές - Φεβρουάριος 2018

Μπορεί από ημερολογιακή σκοπιά ο Φεβρουάριος να είναι ο μικρότερος μήνας του έτους, αλλά σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητος για τους σινεφίλ. Οι ελληνικοί κινηματογράφοι ετοιμάζονται να υποδεχθούν πολλές αξιοσημείωτες ταινίες, ξεκινώντας από σήμερα κιόλας, 1 Φεβρουαρίου με το Phantom Thread. Η ταινία του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Paul Thomas Anderson έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές και είναι υποψήφια για έξι Όσκαρ, με τον Daniel Day-Lewis να ενσαρκώνει τον τελευταίο ρόλο της καριέρας του. Συνεχίζοντας, στις 8 Φεβρουαρίου καταφθάνει το Call Me by Your Name. Πρόκειται για άλλη μια ταινία που γνώρισε τρομερή ανταπόκριση από τους κριτικούς, ενώ είναι υποψήφια για τέσσερα Όσκαρ. Πρωταγωνιστεί ο Armie Hammer, ενώ τα ηνία της σκηνοθεσίας έχει αναλάβει ο Luca Guadagnino. Συνεχίζοντας με τις Οσκαρικές ταινίες που έχουν λάβει εξαιρετικές κριτικές, έχουμε το The Shape of Water. Ο ταλαντούχος Guillermo del Toro μας μεταφέρει στο 1960 και σε μια μυστική βάση, με την ταινία να εστιάζει στην απρόσμενη σχέση μιας γυναίκας με ένα περίεργο αμφίβιο πλάσμα. Η ταινία έχει βραβευτεί ήδη στις Χρυσές Σφαίρες και είναι υποψήφια για 13 Όσκαρ.

Μια ακόμα από τις αξιοσημείωτες ταινίες του Φεβρουαρίου είναι το Annihilation. Ο σκηνοθέτης του Ex Machina, Alex Garland, επιστρέφει με μια νέα περιπέτεια που πλαισιώνεται από τη Natalie Portman και τον Oscar Isaac. Επιπροσθέτως, αξίζει να έχετε κατά νου και τη νέα ταινία του Clint Eastwood που ακούει στο όνομα The 15:17 to Paris.  Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στο Black Panther. Το κινηματογραφικό σύμπαν υπερηρώων της Marvel εμπλουτίζεται με μια νέα ταινία αφιερωμένη στον ιδιαίτερο και όχι τόσο ευρέως γνωστό χαρακτήρα που ενσαρκώνει ο Chadwick Boseman και σκηνοθετεί ο Ryan Coogler του Creed. Αναμενόμενα μπορείτε να περιμένετε καταιγιστική και έντονη δράση, όταν η ταινία φτάσει στις ελληνικές αίθουσες στις 15 Φεβρουαρίου. Τέλος, αν είναι του γούστου σας, μέσα στο μήνα συνεχίζει και η σειρά ταινιών που βασίζεται στις 50 Αποχρώσεις του Γκρι, με το τρίτο και τελευταίο κεφάλαιο, Fifty Shades Freed.

 Αναλυτικά όλες οι ταινίες που θα προβληθούν στους ελληνικούς κινηματογράφους ακολουθούν παρακάτω. Αξίζει να σημειωθεί πως οι ακόλουθες ημερομηνίες σηματοδοτούν τις επίσημες πρεμιέρες των ταινιών στις ελληνικές αίθουσες, ωστόσο από περιοχή σε περιοχή οι ημερομηνίες ενδέχεται να διαφέρουν.

1 Φεβρουάριου

8 Φεβρουάριου

15 Φεβρουάριου

22 Φεβρουάριου