House of the Dragon: Μια από τις καλύτερες σκηνές του 8ου επεισοδίου συνέβη κατά λάθος

Αποκαλύπτεται πώς συνέβη αυτή η μοναδική στιγμή από τη σκηνοθέτρια Geeta Patel
16 Οκτωβρίου 2022 18:53
House of the Dragon: Μια από τις καλύτερες σκηνές του 8ου επεισοδίου συνέβη κατά λάθος

SPOILERS για το 8ο επεισόδιο του House of the Dragon


Μπορεί το 9ο και προτελευταίο επεισόδιο του House of the Dragon να προβάλλεται τα ξημερώματα της Δευτέρας (Κυριακή για τις ΗΠΑ), αλλά ακόμη οι fans του Game of Thrones μιλούν για τις συνταρακτικές ανατροπές και σκηνές του προηγούμενο. 

Το 8ο επεισόδιο με τίτλο "Lord of the Tides" πρόσφερε πολλές τέτοιες σκηνές και μία που ξεχώρισε και είχε πολύ έντονο συμβολισμό, συνέβη κυριολεκτικά κατά λάθος. Στη σκηνή που ο Viserys του Paddy Considine προσπαθεί να ανέβει τα σκαλιά του Σιδηρού Θρόνου όντας βαρύτατα καταπονημένος από την αρρώστια του, πέφτει το στέμμα. 

Εκείνη τη στιγμή ο αδερφός του Daemon Targaryen του Matt Smith τον βοηθάει να ανέβει τα σκαλιά και να κάτσει στο θρόνο του, σηκώνει το στέμμα και με ευλάβεια το τοποθετεί στον ταλαιπωρημένο βασιλιά του -αναγνωρίζοντας έτσι μια και καλή έστω και την ύστατη στιγμή το ρόλο του αδερφού του.

Η σκηνοθέτρια του επεισοδίου, Geeta Patel, αποκάλυψε ότι όλη αυτή η σκηνή ήταν εκτός σεναρίου και ο αυτοσχεδιασμός των ηθοποιών βοήθησε στο να συμβεί αυτή η μαγική στιγμή. Για τη χημεία μεταξύ των Considine και Smith είπε: 

"Όταν τη γυρίζαμε εκείνη τη σκηνή - νομίζω πάλι στην πρόβα, την πρώτη μέρα - το στέμμα έπεσε από το κεφάλι του Paddy και ο Matt το μάζεψε και συνεχίσαμε. Δεν σταματήσαμε [τα γυρίσματα]. Υπήρχε μια ανακάλυψη εκεί της στιγμής. Έτσι, μετά μαζευτήκαμε οι τρεις μας και είπαμε: "Το νιώσαμε αυτό. Αυτό το αισθανθήκαμε σαν το σημείο καμπής στη σχέση μας". Είναι απλά μια σιωπηλή στιγμή. Και μετά σκεφτήκαμε: 'Έρχεται το δείπνο όπου ο Ντέιμον θα βγάλει στη συνέχεια μια ομιλία. Θα υπονομεύσουμε αυτή τη στιγμή;""

Πόσες σεζόν θέλει ακόμη για να τελειώσει το House of the Dragon; 

Λίγα λόγια για το House of the Dragon:

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, πρόκειται για το πρώτο spinoff σόου του σύμπαντος του George R.R. Martin, μέσα από το οποίο θα μεταφερθούμε 200 χρόνια πριν τα γεγονότα του "A Song of Ice and Fire", εκεί όπου ο Οίκος των Targaryen βρισκόταν στο ζενίθ του. "Θεοί. Βασιλιάδες. Φωτιά. Αίμα" αυτές είναι οι λέξεις με τις οποίες το HBO προλογίζει τη σειρά και θα μας μεταφέρει στα γεγονότα που οδηγούν στο τέλος του άλλοτε ένδοξου αυτού Οίκου και τον εμφύλιο των Targaryen γνωστό ως τον "Χορό των Δράκων".

Το cast απαρτίζεται από τους: Paddy Considine (The Outsider, Peaky Blinders) που θα παίξει τον Βασιλιά Viserys Targaryen, Emma D'Arcy (Truth Seekers, Hannah) ως Πριγκίπισσα Rhaenyra Targaryen, Matt Smith (The Crown, Doctor Who) στον ρόλο του Πρίγκιπα Daemon Targaryen, Olivia Cooke ως "Alicent Hightower", Rhys Ifans ως "Otto Hightower", Steve Toussaint ως "Lord Colrys Velaryon" ή αλλιώς γνωστός ως "Sea Snake". Μαζί τους οι: Sonoya Mizuno (Devs) ως Mysaria, Fabien Frankel (The Serpent) ως Knight Ser Criston Cole και η Eve Best (Nurse Jackie) στο ρόλο της συζύγου του "Sea Snake".

Tη δημιουργία του υπογράφουν οι George R.R. Martin και Ryan J. Condal (Colony). Ο Condal, μαζί με τον σκηνοθέτη Miguel Sapochnik, εκτελούν χρέη showrunner και εκτελεστικών παραγωγών. Το House of the Dragon θα αποτελείται από 10 επεισόδια, τουλάχιστον για την πρώτη σεζόν του.

Η 2η σεζόν έχει ήδη πάρει το "πράσινο φως" από το HBO, ωστόσο ο Miguel Sapochnik ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη θέση του σκηνοθέτη και showrunner. 

Τις εντυπώσεις μας από την πρεμιέρα του House of the Dragon, που επιμελήθηκε ο Αντώνης Παυλίδης, θα βρείτε πατώντας εδώ