Το "Maestro" του Παπακαλιάτη πάει Netflix - Όλες οι νεότερες πληροφορίες

Οδεύει για διεθνή πορεία η νέα σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη
13 Οκτωβρίου 2022 20:27
Το "Maestro" του Παπακαλιάτη πάει Netflix - Όλες οι νεότερες πληροφορίες

Το Maestro ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα απόψε στις 22:30 στη συχνότητα του MEGA και φαίνεται πως η νέα σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη ετοιμάζεται από τώρα για διεθνή πορεία. 

Εδώ και πολύ καιρό φημολογούνταν ότι το Netflix καραδοκεί για τον "Maestro" του Παπακαλιάτη, αν και έπρεπε να ξεπεραστούν διάφορα εμπόδια όσον αφορά τη διάθεση της σειράς εντός Ελλάδος και να εναρμονιστεί με τους αυστηρούς κανόνες του Netflix. 

Οδεύει προς Netflix; 

Τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του yupiii.gr ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το Netflix εδώ και καιρό ώστε να ενταχθεί στον κατάλογο της δημοφιλέστερης streaming πλατφόρμας. Θα θυμάστε άλλωστε πριν από μερικά χρόνια ότι το "Έτερος Εγώ" του Σωτήρη Τσαφούλια θα ήταν η πρώτη ελληνική σειρά που το Netflix έκανε κρούση για να το αποκτήσει, αλλά η συμφωνία ναυάγησε

Τελικά οι επαφές απέδωσαν και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το Maestro θα διατεθεί στο Netflix μέσα στους επόμενους μήνες κιόλας

Υπάρχει όμως μια ιδιαιτερότητα όσον αφορά την τηλεοπτική του μετάδοση από το MEGA, η οποία τώρα επιβεβαιώνεται. ΟΙ πληροφορίες λένε πως θα το MEGA θα μεταδώσει τη σειρά αποκλειστικά στην ελληνική τηλεόραση και όχι σε κάποια web tv υπηρεσία για όσους χάσουν την μετάδοση του επεισοδίου κάθε Πέμπτη στις 22:30. 

Μάλιστα, στο web tv του MEGA το "Maestro" έχει μια ειδική σήμανση που λέει ότι "Κάθε επεισόδιο θα γίνεται διαθέσιμο για 13 μέρες μετά την πρεμιέρα του". Όποιος πρόλαβε δηλαδή το είδε. Και αυτό γιατί το Netflix ίσως να θέλει τα αποκλειστικά streaming δικαιώματά του στην Ελλάδα. Κάτι τέτοιο όμως μένει να επιβεβαιωθεί. 

Άλλωστε ο διάσημος δημιουργός της σειράς είχε δηλώσει εξαρχής πως η νέα του σειρά έχει στραμμένο το βλέμμα της στο εξωτερικό -το υψηλό επίπεδο της παραγωγής είναι απόδειξη αυτού- και για αυτό άλλαξε τον αρχικό τίτλο από "Ο Δάσκαλος" σε "Maestro" ώστε να μη χρειαστεί οποιαδήποτε προσαρμογή του τίτλου, εάν και εφόσον ξέφευγε από τα ελληνικά σύνορα. 

Λίγα λόγια για το Maestro:

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, στην πιο ώριμή του φάση, επιστρέφει τον Οκτώβριο στο MEGA με την πολυαναμενόμενη νέα του σειρά 9 επεισοδίων με τίτλο «Maestro». Ο ταλαντούχος δημιουργός αφηγείται μια συναρπαστική ιστορία πάθους και σύγκρουσης, με την αναγνωρίσιμη κινηματογραφική ματιά, τη σεναριακή δεξιοτεχνία και την υψηλή αισθητική του. Η σειρά «Maestro» γυρίστηκε σε ατμοσφαιρικές τοποθεσίες στην Αθήνα, τους Παξούς και την Κέρκυρα, με ένα ξεχωριστό καστ ταλαντούχων ηθοποιών να ενσαρκώνει τους πολυδιάστατους ήρωες που εμπνεύστηκε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

H υπόθεση: O Ορέστης ταξιδεύει σε ένα μικρό νησί στην εποχή της πανδημίας προκειμένου να στήσει, από την αρχή, ένα Φεστιβάλ μουσικής. Αντιμέτωπος με τη μικρή κοινωνία του νησιού και όλες τις παθογένειές της, θα βρεθεί μπλεγμένος σε μία ακραία ερωτική ιστορία που θα αποτελέσει κίνητρο για να εκδηλωθούν όλα τα κοινωνικά προβλήματα τα οποία μαστίζουν μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων. Είναι όλοι συνδεδεμένοι μεταξύ τους και μ’ έναν τρόπο συνένοχοι σε αυτό που θα ακολουθήσει…

Πρωταγωνιστούν: Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Χάρις Αλεξίου, Μαρία Καβογιάννη, Φάνης Μουρατίδης, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αντίνοος Αλμπάνης, Στεφανία Γουλιώτη, Γιάννης Τσορτέκης, Κλέλια Ανδριολάτου, Ορέστης Χαλκιάς, Γιώργος Μπένος, Δημήτρης Κίτσος, Σάντρα Σαραφάνοβα, Τόνια Μαράκη, Γιώργος Μπινιάρης.

Το "Maestro" θα κάνει πρεμιέρα στις 13 Οκτωβρίου από τη συχνότητα του Mega με ένα νέο επεισόδιο κάθε Πέμπτη.