Dahmer: O Evan Peters αποκαλύπτει ότι τρόμαξε μπαίνοντας στο πετσί του serial killer (ΒΙΝΤΕΟ)

Η σειρά Monster: The Jeffrey Dahmer Story συνεχίζει να σαρώνει στο Netflix
06 Οκτωβρίου 2022 12:40
Dahmer: O Evan Peters αποκαλύπτει ότι τρόμαξε μπαίνοντας στο πετσί του serial killer (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνεχίζει να σαρώνει η σειρά "Monster: The Jeffrey Dahmer Story" στο Netflix που εξιστορεί την υπόθεση του κανίβαλου κατά συρροή δολοφόνου Jeffrey Dahmer που κατακρεούργησε και έφαγε 17 άνδρες. Τη σειρά υπογράφουν οι Ryan Murphy και Ian Brennan, οι οποίοι ανέλαβαν το σκληρό έργο του να μεταφέρουν αυτή τη μακάβρια αληθινή ιστορία. 

Τον ρόλο του Dahmer στη σειρά ενσαρκώνει με εξαιρετικό τρόπο ο Evan Peters και σε ένα βίντεο που δημοσίευσε το Netflix αποκαλύπτει πώς κατάφερε να μπει στο πετσί του ρόλου. Καταρχήν είπε πως ήταν μακράν ο πιο δύσκολος ρόλος της καριέρας του, ενώ είδε μια χαρακτηριστική συνέντευξη του Ντάμερ στην τηλεόραση για να μελετήσει το πως κινείται. 

Παραδέχτηκε όμως ότι δυσκόλεψε πολύ παραπάνω η δουλειά του όταν πήγε να τον υποδυθεί μπροστά στο φακό: "Ειλικρινά φοβόμουν πολύ για όλα όσα είχε κάνει και το να βουτάω σε αυτά και να προσπαθώ να αφοσιώνομαι σε αυτό, ήταν με διαφορά ένα από τα δυσκολότερα πράγματα που έκανα ποτέ στη ζωή μου. Ήθελα να είναι όσο πιο αυθεντικό γινόταν.

Και συνέχισε μιλώντας για το βάρος και τις επιπτώσεις που είχε στη ζωή του αυτός ο ρόλος: 

Όμως για να το καταφέρω αυτό έπρεπε να πάω σε μερικά πολύ σκοτεινά μέρη και να μείνω εκεί για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Αποκάλυψε επίσης ότι διάβασε αρκετές βιογραφίες του Τζέφρι Ντάμερ, την έκθεση της αστυνομίας αλλά και μια μαγνητοφωνημένη ομολογία του από το 1992 όπου μιλάει σε έναν ντετέκτιβ-ψυχολόγο.

Dahmer: Πωλούνται για $150.000 τα πραγματικά γυαλιά του δολοφόνου της σειράς του Netflix

Λίγα λόγια για το Dahmer

Στη σειρά αυτή των δέκα επεισοδίων, πρωταγωνιστεί ο Evant Peters στο ρόλο του διαβόητου serial killer, με την αφήγηση να γίνεται σε μεγάλο βαθμό από την οπτική γωνία των θυμάτων και καταδύεται βαθιά στην ανικανότητα και την απάθεια της αστυνομίας, που του επέτρεψε να προχωρήσει σε ένα μακελειό για πολλά έτη. Η σειρά δραματοποιεί τουλάχιστον 10 περιπτώσεις όπου ο Ντάμερ παραλίγο να συλληφθεί αλλά τελικά αφέθηκε ελεύθερος. Συνολικά αφαίρεσε τη ζωή σε 17 άνδρες και ανήλικα αγόρια μεταξύ 1978 και 1991. 

Βέβαια, με την τόση δημοσιότητα που έλαβε το Dahmer δε θα μπορούσε όλη να είναι θετική όταν αφορά ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όσο μιας αληθινής ιστορίας γεμάτη με ανθρωποκτονίες. Υπήρξαν επικριτές του -όπως και για άλλες παρόμοιες σειρές- ότι βοηθούν στο να γίνει εντυπωσιακός ή και να εκλογικευτεί ο χαρακτήρας ενός καταδικασμένου δολοφόνου. Σε άλλες περιπτώσεις οι συγγενείς των θυμάτων διαμαρτυρήθηκαν στα social media για το γεγονός πως αναπαριστά εκείνες τις στιγμές με τέτοιο τρόπο που τα τραύματα του παρελθόντος επιστρέφουν για αυτούς. 

Τις εντυπώσεις μας από το "Dahmer", που επιμελήθηκε ο Κυριάκος Στεργιάδης θα βρείτε πατώντας εδώ