Dahmer: Πωλούνται για $150.000 τα πραγματικά γυαλιά του δολοφόνου της σειράς του Netflix

Ενώ ήδη κάποιος αγόρασε ένα άλλο ζευγάρι σε δημοπρασία
03 Οκτωβρίου 2022 19:02
Dahmer: Πωλούνται για $150.000 τα πραγματικά γυαλιά του δολοφόνου της σειράς του Netflix

Η σειρά "Monster: The Jeffrey Dahmer Story" του Netflix έχει κάνει πάταγο και ακόμη παραμένει η Νο.1 σειρά στην υπηρεσία, έχοντας κάνει ένα από τα καλύτερα λανσαρίσματα σειράς στην ιστορία του. 

Η φρενίτιδα όμως με τον δολοφόνο κανίβαλο που υποδύεται στο "Dahmer" ο Evan Peters αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις. Σύμφωνα με μια δημοπρασία, τα πραγματικά γυαλιά του Jeffrey Dahmer που φορούσε στη φυλακή -αυτά τα χρυσά που στη σειρά "Dahmer" θα τον δείτε να φοράει συνεχώς- πωλούνται για $150.000 δολάρια

Δεν είναι κάποια φάρσα καθώς πράγματι τα γυαλιά του Τζέφρι Ντάμερ πωλούνται από το Taylor James of Cult Collectibles στο Βανκούβερ του Καναδά, το οποίο κατάστημα ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του τα διαβόητα χρυσά γυαλιά από μια πρώην οικιακή βοηθό του πατέρα του Τζέφρι, Λάιονελ Ντάμερ. Στην ίδια συλλογή αντικειμένων του serial killer συμπεριλαμβάνονται σερβίτσια, μια βίβλος, έγγραφα και οικογενειακές φωτογραφίες. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτημα απευθείας στο κατάστημα. 

Δείτε τα γυαλιά: 

Λίγα λόγια για το Dahmer

Στη σειρά αυτή των δέκα επεισοδίων, πρωταγωνιστεί ο Evant Peters στο ρόλο του διαβόητου serial killer, με την αφήγηση να γίνεται σε μεγάλο βαθμό από την οπτική γωνία των θυμάτων και καταδύεται βαθιά στην ανικανότητα και την απάθεια της αστυνομίας, που του επέτρεψε να προχωρήσει σε ένα μακελειό για πολλά έτη. Η σειρά δραματοποιεί τουλάχιστον 10 περιπτώσεις όπου ο Ντάμερ παραλίγο να συλληφθεί αλλά τελικά αφέθηκε ελεύθερος. Συνολικά αφαίρεσε τη ζωή σε 17 άνδρες και ανήλικα αγόρια μεταξύ 1978 και 1991. 

Βέβαια, με την τόση δημοσιότητα που έλαβε το Dahmer δε θα μπορούσε όλη να είναι θετική όταν αφορά ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όσο μιας αληθινής ιστορίας γεμάτη με ανθρωποκτονίες. Υπήρξαν επικριτές του -όπως και για άλλες παρόμοιες σειρές- ότι βοηθούν στο να γίνει εντυπωσιακός ή και να εκλογικευτεί ο χαρακτήρας ενός καταδικασμένου δολοφόνου. Σε άλλες περιπτώσεις οι συγγενείς των θυμάτων διαμαρτυρήθηκαν στα social media για το γεγονός πως αναπαριστά εκείνες τις στιγμές με τέτοιο τρόπο που τα τραύματα του παρελθόντος επιστρέφουν για αυτούς. 

Τις εντυπώσεις μας από το "Dahmer", που επιμελήθηκε ο Κυριάκος Στεργιάδης θα βρείτε πατώντας εδώ