Dahmer: Σπάει τα ρεκόρ προβολών στο Netflix η σειρά με τον κανίβαλο Evan Peters

Ακλόνητο από την κορυφή του ελληνικού Netflix
01 Οκτωβρίου 2022 08:12
Dahmer: Σπάει τα ρεκόρ προβολών στο Netflix η σειρά με τον κανίβαλο Evan Peters

Η σειρά "Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story" είναι η πιο viral σειρά που έγινε γνωστή μέσα από το Netflix τον τελευταίο καιρό, καθώς ζωντανεύει με ανατριχιαστική λεπτομέρεια τις κανιβαλιστικές ορέξεις του ομώνυμου serial killer, τον οποίο υποδύεται ο Evan Peters. 

Εκτός από το ότι συζητιέται στα social media, η επιτυχία του "Dahmer" δια χειρός Ryan Murphy φάνηκε και στα νούμερα του Netflix εκεί όπου έσπασε νέο ρεκόρ προβολών. Από την ημέρα που άρχισε να προβάλλεται στην υπηρεσία στις 21 Σεπτεμβρίου η σειρά μετράει πάνω από 196.2 εκατομμύρια ώρες προβολών, τοποθετώντας το πολύ ψηλά στην λίστα των πιο επιτυχημένων σειρών του Netflix. 

Συγκεκριμένα κατάφερε να κάνει το 5ο καλύτερο λανσάρισμα σειράς βάσει προβολών στην ιστορία του Netflix, με τα μεγαθήρια των Squid Game, Stranger Things 4, Bridgerton S2 και του All of Us Are Dead να βρίσκονται από πάνω του.  Εκτόπισε δηλαδή από τις θέσεις τους τα Inventing Anna και την 3η σεζόν του You

Τη σειρά υπογράφει ως δημιουργός, σεναριογράφος και showrunner ο Ryan Murphy του "American Horror Story" και του "Halston", με τον οποίο το Netflix είχε συνάψει ένα χρυσό πενταετές deal, το οποίο αποφέρει σημαντικούς καρπούς. 

Στη σειρά αυτή των δέκα επεισοδίων, πρωταγωνιστεί ο Evant Peters στο ρόλο του διαβόητου serial killer, με την αφήγηση να γίνεται σε μεγάλο βαθμό από την οπτική γωνία των θυμάτων και καταδύεται βαθιά στην ανικανότητα και την απάθεια της αστυνομίας, που του επέτρεψε να προχωρήσει σε ένα μακελειό για πολλά έτη. Η σειρά δραματοποιεί τουλάχιστον 10 περιπτώσεις όπου ο Ντάμερ παραλίγο να συλληφθεί αλλά τελικά αφέθηκε ελεύθερος.

Βέβαια, με την τόση δημοσιότητα που έλαβε το Dahmer δε θα μπορούσε όλη να είναι θετική όταν αφορά ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όσο μιας αληθινής ιστορίας γεμάτη με ανθρωποκτονίες. Υπήρξαν επικριτές του -όπως και για άλλες παρόμοιες σειρές- ότι βοηθούν στο να γίνει εντυπωσιακός ή και να εκλογικευτεί ο χαρακτήρας ενός καταδικασμένου δολοφόνου. Σε άλλες περιπτώσεις οι συγγενείς των θυμάτων διαμαρτυρήθηκαν στα social media για το γεγονός πως αναπαριστά εκείνες τις στιγμές με τέτοιο τρόπο που τα τραύματα του παρελθόντος επιστρέφουν για αυτούς. 

Τις εντυπώσεις μας από το "Dahmer", που επιμελήθηκε ο Κυριάκος Στεργιάδης θα βρείτε πατώντας εδώ