LOTR: The Rings of Power – Σαρώνει σε τηλεθέαση και έσπασε το ρεκόρ του Amazon Prime

Πρώτα στατιστικά από την πρεμιέρα
04 Σεπτεμβρίου 2022 13:24
LOTR: The Rings of Power – Σαρώνει σε τηλεθέαση και έσπασε το ρεκόρ του Amazon Prime

Όπως φαίνεται, το The Lord of the Rings: The Rings of Power διαγράφει μια εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία, με τα πρώτα στατιστικά να κάνουν λόγο για το μεγαλύτερο ντεμπούτο στην ιστορία του Amazon Prime Video.

Αναλυτικότερα, τα δύο πρώτα επεισόδια της σειράς, η οποία βασίζεται στα λατρεμένα έργα του J.R.R. Tolkien, έκανε πρεμιέρα πριν μερικά εικοσιτετράωρα σε 240 διαφορετικές χώρες και περιοχές σε όλο τον πλανήτη. Μέσα, λοιπόν, στην πρώτη της μέρα στη συνδρομητική υπηρεσία, η σειρά του Amazon κατάφερε να προσελκύσει πάνω από 25 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Πρόκειται, λοιπόν, για την μεγαλύτερη πρεμιέρα που έχει καταφέρει οποιαδήποτε άλλη σειρά ή ταινία στα 15 χρόνια που είναι διαθέσιμο το Amazon Prime Video.

Μιλώντας σχετικά, η επικεφαλής των Amazon Studios, Jennifer Salke, τόνισε:

Είναι κάπως ταιριαστό ότι οι ιστορίες του Τόλκιν – που συγκαταλέγονται μέσα στις πιο δημοφιλείς όλων των εποχών και αυτές που πολλοί θεωρούν ως την πραγματική προέλευση του fantasy genre – είναι αυτές που μας οδήγησαν σε αυτή την περήφανη στιγμή.

Είμαι τόσο ευγνώμων στο Tolkien Estate και στους υπεύθυνους της σειράς, J.D. Payne και Patrick McKay, την παραγωγό Lindsey Weber, το καστ και το συνεργείο, για τις προσπάθειες τους και την αστείρευτη δημιουργική τους ενέργεια.

Οι δεκάδες εκατομμύρια θαυμαστές που παρακολουθούν και που είναι ξεκάθαρα τόσο παθιασμένοι με τη Μέση Γη όσο κι εμείς, αποτελούν το πραγματικό μέτρο της επιτυχίας μας.

Λίγα λόγια για το The Rings of Power

Η σειρά της Amazon Studios περιλαμβάνει ένα πλούσιο και πολυπληθές cast, επιστρατεύοντας μεταξύ άλλων τον Max Baldry, γνωστό για τη δουλειά του στο βρετανικό δράμα επιστημονικής φαντασίας «Years and Years», τον Robert Aramayo, που θα τον θυμάστε στον ρόλο του νεαρού Eddard Stark στην έκτη σεζόν του "Game of Thrones", τον Joseph Mawle, γνωστός κι αυτός για τη συμμετοχή του στο "Game of Thrones" στο ρόλο του Benjen Stark, και πολλούς ακόμη.

Το πλήρες cast περιλαμβάνει τους: Cynthia Addai-Robinson, Owain Arthur, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Charles Edwards, Trystan Gravelle, Sir Lenny Henry, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Sophia Nomvete, Lloyd Owen, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers, Leon Wadham, Benjamin Walker, Daniel Weyman και Sara Zwangobani.

Όσον αφορά το σενάριο, το Lord of the Rings: The Rings of Power εστιάζει στους ηρωικούς θρύλους της μυθικής ιστορίας της Δεύτερης Εποχής της Μέσης Γης. Συνολικά, τα σχέδια της Amazon θέλουν τη σειρά να επεκτείνεται σε πέντε σεζόν, με τους συντελεστές και showrunners να έχουν ήδη ξεκάθαρο το πλάνο για το πώς θα ολοκληρωθεί η ιστορία. 

Η σειρά του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών διαθέτει και ελληνική μεταγλώττιση, με το cast να περιλαμβάνει τους: Παρή Τρίκα, Χίλντα Ηλιοπούλου, Παναγιώτης Αποστολόπουλος, Βασίλης Μήλιος, Μιχάλης Κοιλάκος, Ντίνος Σούτης και Γιάννης Τσούτσιας.

Το The Lord of the Rings: The Rings of Power έκανε πρεμιέρα στις 2 Σεπτεμβρίου αποκλειστικά στο Amazon Prime Video. Σε περίπτωση που θέλετε να μάθετε περισσότερα, μπορείτε να βρείτε το review του Unboxholics.com για τα δύο πρώτο επεισόδια, πατώντας εδώ.