Stranger Things 4: Όλη η σεζόν έγινε spoil από ένα επιτραπέζιο παιχνίδι - Εξοργισμένοι οι Duffers

Από το πιο απίθανο μέρος διέρρευσε η πλοκή της 4ης σεζόν
20 Μαΐου 2022 07:40
Stranger Things 4: Όλη η σεζόν έγινε spoil από ένα επιτραπέζιο παιχνίδι - Εξοργισμένοι οι Duffers

Με ένα παράξενο και απρόσμενο συμβάν διαρροής της πλοκής ήρθε αντιμέτωπη η παραγωγή του Stranger Things και του Netflix καθώς όπως μεταδίδει το The Hollywood Reporter, αποκάλυπτε σημαντικές πληροφορίες της επερχόμενης 4ης σεζόν

Πρόκειται άλλωστε για την προτελευταία σεζόν του Stranger Things, για την οποία μάλιστα έχουν υποσχεθεί οι συντελεστές ότι θα μάθουμε πολλά, ειδικά όσον αφορά το παρελθόν της Eleven.

Πώς έγινε η διαρροή; Μέσα από ένα επίσημο επιτραπέζιο παιχνίδι της "Monopoly" για το Stranger Things 4 το οποίο πωλήθηκε νωρίτερα από την κυκλοφορία του και έτσι άρχισαν να διαρρέουν οι κάρτες του παιχνιδιού εδώ και ένα μήνα σχεδόν, κάνοντας spoil σημαντικά σημεία της πλοκής. 

Το Netflix φυσικά ήταν δυσαρεστημένο από την εξέλιξη αυτή, όχι όμως όσο και οι δημιουργοί του σόου, Duffer Brothers, τους οποίους κανένας δε συμβουλεύτηκε για το τι θα περιέχει αυτό το επιτραπέζιο. Οι Matt και Ross Duffer εκτιμούν το ότι κρατούν πάντοτε κάτω από άκρα μυστικότητα την ιστορία και λέγεται ότι έγιναν πυρ και μανία με την γκάφα

Μέσα σε ένα thread του Reddit που αφορά το leak ισχυρίζεται ένας χρήστης ότι το αγόρασε εντελώς νόμιμα από πασίγνωστο κατάστημα λιανικής, αν και οι λεπτομέρειες αυτής της συναλλαγής είναι ανεπιβεβαίωτες. "Το πάθημα έγινε μάθημα και αναμένω να υπάρξει περισσότερη συνοχή όσο οδεύουμε προς την 5η σεζόν" αναφέρει μια ανώνυμη πηγή από την παραγωγή στο THR. 

Στο ίδιο ρεπορτάζ τονίζεται ότι το τεράστιο εύρος του merchandise του Stranger Things είναι τέτοιο που μπορεί κατά λάθος να πέρασε από τον έλεγχο, παρά το γεγονός ότι οι παραγωγοί του δίνουν τις σχετικές εγκρίσεις. Κάτι τέτοιο όμως δε συμβαίνει πρώτη φορά, καθώς το franchise του Star Wars για παράδειγμα έχει πέσει θύμα των spoilers από merchandise και παιχνίδια που κυκλοφόρησαν πριν την ώρα τους, όπως η φιγούρα της Rey που υποδήλωνε ότι είναι Jedi πριν την πρεμιέρα του The Force Awakens

Για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο όμως ο Jon Favreau, showrunner του The Mandalorian, απαγόρευσε στις εταιρίες παιχνιδιών από το να αποκτήσουν τα σχέδια του Baby Yoda πριν από την πρεμιέρα της σειρά τον Νοέμβριο του 2019. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην διαρρεύσει το πραγματικό του όνομα και τα παιχνίδια της σειράς του Disney Plus να κυκλοφορήσουν πολλούς μήνες αργότερα. 

Το παρεάκι του Hawkins και το υπόλοιπο cast αποτελείται από τους: Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Noah Schnapp, Caleb McLaughlin, Sadie Sink, Winona Ryder, David Harbour, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, και Maya Hawke. Μαζί τους ο Matthew Modine που θα υποδυθεί ξανά τον Dr. Martin Brenner, και οι Priah Ferguson, Cara Buono και Brett Gelman που αποτελούν πλέον τακτικά μέλη του cast.

Στις νέες προσθήκες έχουμε επίσης τον Robert Englund, που θα υποδυθεί τον Victor Creel και τον Tom Wlaschiha που γνωρίσαμε ως "Jaqen H'ghar" στο Game of Thrones, μαζί με μερικά ακόμη νέα πρόσωπα

Η επίσημη σύνοψη του 4ου κύκλου αναφέρει: 

Έχουν περάσει έξι μήνες από την Μάχη του Starcourt, που έφερε τον τρόμο και την καταστροφή στο Hawkins. Η γνωστή παρέα, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τον απόηχο των γεγονότων χωρίζεται για πρώτη φορά και το να εξερευνούν την πολυπλοκότητα του Λυκείου σίγουρα δεν κάνει την κατάσταση ευκολότερη. Στην πιο ευάλωτη στιγμή τους, μια νέα τρομακτική απειλή αναδύεται και τους φέρνει ενώπιον ενός σατανικού μυστηρίου που εάν λυθεί ίσως να βάλει τέλος μια και καλή στις τερατουργίες του Upside Down. 

Το Stranger Things 4 θα κάνει πρεμιέρα χωρισμένο σε δύο μέρη με το "Vol.1" να διατίθεται στις 27 Μαΐου, ενώ το "Vol.2" την 1η Ιουλίου.