The Rings of Power: Τι σχέση έχουν οι Led Zeppelin με το τηλεοπτικό σόου του LOTR;

Οι showrunners του τηλεοπτικού Άρχοντα των Δαχτυλιδιών αποκαλύπτουν
17 Φεβρουαρίου 2022 13:40
The Rings of Power: Τι σχέση έχουν οι Led Zeppelin με το τηλεοπτικό σόου του LOTR;

Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά ακόμα για την άκρως αναμενόμενη τηλεοπτική σειρά του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών της Amazon, αλλά μετά την επίσημη αποκάλυψή του με το πρώτο teaser trailer, οι fans πήραν μια πρώτη δυνατή γεύση από το πώς θα μοιάζει η μετά-Peter Jackson εποχή

Όσο προχωράμε προς την πρεμιέρα του όμως τόσο περισσότερα θα μαθαίνουμε και μέσα από τη νέα συνέντευξη των showrunners του "The Rings of Power" στο Vanity Fair μάθαμε τι σχέση έχουν οι θρυλικοί Led Zeppelin με τη σειρά. 

Μιλώντας στο Vanity Fair, οι J.D. Payne και Patrick McKay αποδόμησαν τις επιρροές τους για το Rings of Power λέγοντας πως επεκτείνονται πέραν των ταινιών του Peter Jackson: 

Το σύμπαν στο οποίο το σόου θέλει να είναι, είναι αυτό του Τόλκιν -κάτω από αυτή την ομπρέλα κάθονται και οι ταινίες του Jackson- και οι Led Zeppelin, οι πίνακες του John Howe και το καρτούν του The Hobbit". 

Για όσους δε γνωρίζουν ο John Howe είναι ένας αξιοσέβαστος concept καλλιτέχνης που δούλεψε στις τριλογίες LOTR και "Hobbit" του Jackson, όπου δάνεισε τις ιδέες και το ταλέντο του στο Rings of Power. Όσο για το καρτούν του "The Hobbit" αναφέρεται στο κλασικό φιλμ κινουμένων σχεδίων του 1977 δια χειρός της "Topcraft", εταιρίας που μετέπειτα γεννήθηκε το θρυλικό Studio Ghibli.

Για να μάθετε περισσότερα, τσεκάρετε το αναλυτικό μας αφιέρωμα με όλα όσα γνωρίζουμε ως τώρα, πατώντας εδώ.

Το Lord of the Rings: The Rings of Power θα κάνει πρεμιέρα στις 2 Σεπτεμβρίου αποκλειστικά στο Amazon Prime Video.