Rings of Power: Πέθανε άλογο στα γυρίσματα της 2ης σεζόν - Αντιδρούν οι φιλοζωικές οργανώσεις

Σοβαρό ατύχημα με θύμα ένα άλογο στα γυρίσματα της σειράς στη M.Βρετανία
27 Μαρτίου 2023 18:35
Rings of Power: Πέθανε άλογο στα γυρίσματα της 2ης σεζόν - Αντιδρούν οι φιλοζωικές οργανώσεις

Ένα τραγικό περιστατικό συγκλόνισε το πλατό του Lord of the Rings: The Rings of Power, καθώς ένα άλογο έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της 2ης σεζόν. Συγκεκριμένα, το άλογο άφησε τη τελευταία του πνοή κατά τη διάρκεια μιας πρόβας ενόψει μιας μεγάλης σκηνής μάχης, εκεί όπου υπέστη καρδιακή ανακοπή και δυστυχώς δεν μπόρεσε να το επαναφέρει στη ζωή ο κτηνίατρος που βρισκόταν στο πλατό. 

Το άλογο ήταν ένα από τα 30 που προμήθευσε η The Devil's Horsemen, μια αξιόπιστη εταιρεία που παρέχει άλογα για κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές εδώ και 50 χρόνια. Αυτό ήταν το πρώτο θανατηφόρο περιστατικό στην ιστορία της εταιρείας, ενώ το άλογο δεν είχε δείξει σημάδια προβλημάτων υγείας νωρίτερα εκείνη την ημέρα.

Το περιστατικό συνέβη στις 21 Μαρτίου στο Shottesbrooke Park του Berkshire στην Αγγλία εκεί όπου πραγματοποιούνταν τα γυρίσματα της δεύτερης σεζόν της σειράς-υπερπαραγωγής του Amazon Prime Video, καθώς για τη νέα σεζόν μεταφέρθηκαν από την Ν. Ζηλανδία που ήταν το "σπίτι" του LOTR. Σημειώνεται ότι το γύρισμα δεν είχε ξεκινήσει ακόμη και ο εκπαιδευτής δεν είχε φορέσει το κοστούμι του, όταν το άλογο κατέρρευσε. Εκπρόσωπος της Amazon Studios επιβεβαίωσε τον θάνατο του αλόγου και εξέφρασε τη θλίψη του. Δήλωσαν επίσης ότι μια ανεξάρτητη νεκροψία επιβεβαίωσε ότι το άλογο πέθανε από καρδιακό επεισόδιο.

Το cast και το συνεργείο του "Rings of Power" της Amazon υπέστη σοκ και θλίψη από την ξαφνική απώλεια με τα γυρίσματα να διακόπτονται μέχρι νεοτέρας, ως ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του ζώου και των ιδιοκτητών του. 

Αντιδρούν οι φιλοζωικές οργανώσεις - Τι απαιτούν από το Χόλιγουντ

Η είδηση αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση της γνωστής  φιλοζωικής οργάνωσης PETA, η οποία σε ανακοίνωσή της στο Twitter κατηγόρησε σφοδρά το Χόλιγουντ για τη χρήση αληθινών αλόγων. Προτείνουν, μάλιστα, τη χρήση CGI αλόγων στο μέλλον για να αποφευχθούν περαιτέρω τέτοια ατυχήματα. 

Χαρακτηριστικά η PETA καταδικάζει το γεγονός λέγοντας τα εξής: "Φαίνεται ότι η υπόγεια διαβίωση με τα orcs είναι κάτι το συνηθισμένο για τους παραγωγούς της σειράς " The Rings of Power", επειδή έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν CGI, μηχανικές πλατφόρμες και άλλες ανθρώπινες μεθόδους που δεν θα οδηγούσαν τα ευάλωτα άλογα στο θάνατο. Η PETA καλεί τους δημιουργούς της σειράς -και όλους τους άλλους παραγωγούς- να ξεκινήσουν μια νέα προσπάθεια χωρίς τη χρήση πραγματικών αλόγων. Αν δεν μπορούν να αποφύγουν την εκμετάλλευση των ζώων για την τέχνη τους, θα πρέπει να βρουν ένα νέο μέσο, γιατί κανείς δεν θέλει να δει ένα spinoff για την τηλεόραση με θέμα τα βασανιστήρια".

Η τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών επιστρέφει σε 4Κ και Dolby Atmos για περιορισμένες προβολές στην Ελλάδα. 

Όσα ξέρουμε μέχρι τώρα για τη 2η σεζόν του Rings of Power

Οι νέες προσθήκες του cast της 2ης σεζόν του Lordo f the Rings: The Rings of Power είναι οι εξής: Ben Daniels του The CrownGabriel Akuwudike (Hanna), Yasen ‘Zates’ Atour (The Witcher), Nia Towle (Persuasion), Nicholas Woodeson (Rome), και την πρωτοεμφανιζόμενη Amelia Kenworthy. Επίσης, ο Sam Hazeldine αναλαμβάνει από εδώ και πέρα τον ρόλο του Adar από τον Joseph Mawle. 

Aκόμη έχομε τους: Oliver Alvin-Wilson (“Murder in Provence,” “The Bay”), Stuart Bowman (“Bodyguard,” “Slow West”), Gavi Singh Chera (“The Undeclared War,” “The Lazarus Project”), William Chubb (“Vampire Academy,” “The Sandman”), Kevin Eldon (“The Last Kingdom,” “Hugo”), Will Keen (“Ridley Road,” “The Pursuit of Love”), Selina Lo (“Boss Level,” “Hellraiser”), και Calam Lynch (“Bridgerton,” “Derry Girls”).

Rings of Power 2η σεζόν: Αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση θα είναι τα νέα επεισόδια

Όλοι αυτοί μαζί με τα ονόματα της πρώτης σεζός όπως οι: Cynthia Addai-Robinson, Robert Aramayo, Owain Arthur, Charlie Vickers, Maxim Baldry, Nazanin Boniadi, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Charles Edwards, Trystan Gravelle, Sophia Nomvete, Lloyd Owen, Megan Richards, Dylan Smith, Leon Wadham, Benjamin Walker, Daniel Weyman και Sara Zwangobani

Τo πλάνο της Amazon θέλει τη σειρά να επεκτείνεται σε πέντε σεζόν, με τους συντελεστές και showrunners να έχουν ήδη ξεκάθαρο το πλάνο για το πώς θα ολοκληρωθεί η ιστορία.

Επειδή τα γυρίσματα ξεκίνησαν πρόσφατα για τη 2η σεζόν του The Lord of The Rings: The Rings of Power, η επιστροφή της στις οθόνες μας αναμένεται να γίνει εντός του 2024