Game of Thrones: Το απίστευτο ποσό που σπατάλησε το HBO για την prequel σειρά που ακυρώθηκε

Που ύστερα τα κλαίγανε οι ιθύνοντες του δικτύου
01 Δεκεμβρίου 2021 22:42
Game of Thrones: Το απίστευτο ποσό που σπατάλησε το HBO για την prequel σειρά που ακυρώθηκε

Πριν ανακοινωθεί το House of the Dragon, ένα άλλο spinoff του Game of Thrones βρισκόταν υπό ανάπτυξη. Λεγόταν "The Long Night" και θα μας πήγαινε μερικές χιλιάδες χρόνια πίσω όταν για πρώτη φορά η White Walkers εισέβαλλαν στο Westeros. Μάλιστα για τον πρωταγωνιστικό ρόλο είχε προσληφθεί η υποψήφια για Όσκαρ, Naomi Watts

Το project εν τέλει φαλίρισε και το HBO αποφάσει αντ'αυτού να επικεντρωθεί στο The House of Dragon, το οποίο αναμένεται στις οθόνες μας εντός του 2022. 

Η παραγωγή του πιλοτικού επεισοδίου του ακυρωθέντος prequel σόου του Game of Thrones ήταν διόλου φθηνή υπόθεση, όπως μαθαίνουμε πλέον. 

Το HBO ξόδεψε δεκάδες εκατομμύρια 

Όπως αποκαλύπτεται από το βιβλίο του James Andrew Miller, με τίτλο "Tinderbox: HBO's Ruthless Pursuit of New Frontiers", το HBO ξόδεψε πάνω από $30 εκατομμύροα δολάρια για το πρώτο -και μοναδικό εν τέλει- επεισόδιο του The Long Night: 

Είχαν ξοδέψει πάνω από $30 εκ. στον πιλότο του prequel του Game of Thrones που ήταν ήδη στα σκαριά όταν έφτασα εγώ. Και όταν είδα ένα cut του μερικούς μήνες μετά είπα στον Casey (Bloys, διευθυντή προγράμματος του HBO) πως: "Αυτό δεν πρόκειται να δουλέψει και δε νομίζω πως εκπληρώνει όλα όσα πρεσβεύει η αυθεντική σειρά. Δεν διαφώνησε μαζί μου και ήταν ανακουφιστικό. 

O πρώην πρόεδρος της WarnerMedia, Bob Greenblatt, είχε δηλώσει κιόλας εκείνο τον καιρό, όπως περιγράφεται στο βιβλίο πως:

Υπήρχε τεράστια πίεση στο να γίνει σωστά και για αυτό νομίζω πως δεν δούλεψε το project"

Σε παλαιότερη συνέντευξη η Watts είχε αποκαλύψει ότι δεν ήθελε να μιλήσει ούτε να αναφερθεί καν σε λεπτομέρειες για την εμπειρία της στο πλατό. Φαίνεται εν τέλει πως αυτή η prequel σειρά του Game of Thrones απλά δεν είχε τα φόντα ούτε για να βγει στον αέρα ούτε και να δικαιολογήσει το budget της.