Game of Thrones: Γνωστή ηθοποιός αποκαλύπτει βασανιστήρια στα γυρίσματα και τι της προκάλεσαν

Θυμάστε την Septa Unella;
05 Απριλίου 2024 23:04
Game of Thrones: Γνωστή ηθοποιός αποκαλύπτει βασανιστήρια στα γυρίσματα και τι της προκάλεσαν

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγονται παράπονα για τις συνθήκες των γυρισμάτων του Game of Thrones παρά την τεράστια επιτυχία που είχε η σειρά -ανεξάρτητα από το τι θεωρείται για το φινάλε της. ΑΥτή τη φορά μια εκ των guest star στο σόου του HBO και συγκεκριμένα από την 5η σεζόν, αποκάλυψε τις αντίξοες συνθήκες που έπρεπε να αντιμετωπίσει, αλλά και το τραύμα που της προκάλεσαν και νιώθει μέχρι και σήμερα. 

Ο λόγος για την Hannah Waddingham, την ηθοποιό που αρκετοί θα θυμόσαστε και από τη σειρά "Ted Lasso", αλλά στο Game of Thrones είχε υποδυθεί την Septa Unella. Εκείνη την αντιπαθέστατη μοναχή που φώναζε "Shame!" (Ντροπή) όσο η Cersei Lannister έκανε τον περίπατο της μετάνοιάς της ολόγυμνη μέσα στο King's Landing. Από τα memes και μόνο τη θυμούνται όλοι όσοι είδανε το Game of Thrones. Ωστόσο, όταν η Σέρσει (της Lena Headey) ανακτά τις δυνάμεις και τον θρόνο της, φυλακίζει την Unella και την βασανίζει πνίγοντάς την με κρασί.  

Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων αυτών των σκηνών έπρεπε να υποστεί για αρκετές ώρες αυτή την μορφή βασανισμού, όπως αποκάλυψε η Waddingham στην εκπομπή Late Show με τον Στίβεν Κολμπέρ.

"Το Thrones μου προκάλεσε κάτι που δεν περίμενα καθόλου, δηλαδή χρόνια κλειστοφοβία. Ήταν τρομακτικό. Δέκα ώρες που με έκαναν πραγματικά να πνίγομαι με νερό. ... Όπως στην πραγματικότητα. Ήμουν δεμένη σε ένα τραπέζι με όλους αυτούς τους δερμάτινους ιμάντες. Δεν μπορούσα να σηκώσω το κεφάλι μου γιατί είπα ότι αυτό θα ήταν πολύ προφανές ότι είναι χαλαρό".

Εξήγησε ότι όταν έφυγε από το πλατό, τα μαλλιά της είχαν βαφτεί μωβ από όλο το χυμό σταφυλιού που χρησιμοποιήθηκε στη σκηνή και δεν μπορούσε να μιλήσει επειδή το Βουνό, γνωστός και ως Gregor Clegane, είχε το χέρι του στο στόμα της ενώ ούρλιαζε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

"Είχα σημάδια από λουριά παντού σαν να μου είχαν επιτεθεί", συνέχισε η Waddingham. "Ένας από τους άλλους συναδέλφους που γύριζαν κάτι άλλο, μου είπε: "Τι σου συνέβη;". Και του είπα τα πάντα και μου είπε: 'Είσαι τυχερή. Εγώ απλά σέρνομαι μέσα σε σκατά με τους αγκώνες μου εδώ και τέσσερις μέρες". Και γελούσαμε για το ότι και οι δύο μας είμαστε στο Game of Thrones και ότι δεν έχει σημασία όταν είσαι στο Thrones. Απλά θέλεις να δώσεις τον καλύτερο εαυτό σου."

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι η 2η σεζόν του House of the Dragon θα προβληθεί στις 16 Ιουνίου του 2024.