Το ‘The Stand’ του CBS All Access ανοίγει άλλο ένα παράθυρο στον κόσμο του Stephen King (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Με τον Alexander Skarsgard να μπαίνει στα παπούτσια του αδίστακτου ‘Randall Flagg’
21 Μαΐου 2020 06:31
Το ‘The Stand’ του CBS All Access ανοίγει άλλο ένα παράθυρο στον κόσμο του Stephen King (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Το Vanity Fair έθεσε σε κυκλοφορία νέο φωτογραφικό υλικό από το επερχόμενο μεταποκαλυπτικό δράμα The Stand του CBS All Access που αντλεί έμπνευση από το ομώνυμο λογοτεχνικό έργο του Stephen King, με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με Emmy, Alexander Skarsgard (Big Little Lies) ο οποίος υποδύεται τον Randall Flagg, τον ‘κακό’ της υπόθεσης.

Πρόκειται ουσιαστικά για τη δεύτερη τηλεοπτική διασκευή του εν λόγω μύθου (η πρώτη πραγματοποιήθηκε το 1994), με τους Josh Boone (The Fault in Our Stars) και Benjamin Cavell (SEAL Team) να λειτουργούν εδώ ως δημιουργοί. Μάλιστα ο Boone επιμελείται τη σκηνοθεσία και συντονίζει την παραγωγή μαζί με τους Roy Lee, Jimmy Miller, Richard P. Rubinstein και τον Cavell.

Ο ίδιος ο King έχει προσαρμόσει κατάλληλα το σενάριο του επιλόγου, με κάτι διαφορετικό να έρχεται εν προκειμένω σαν εξέλιξη, κάτι που δεν υπάρχει μέσα στο μυθιστόρημα του 1978. Η υπόθεση εκτυλίσσεται πριν, κατά τη διάρκεια και έπειτα από τη μετάδοση μίας ασθένειας που αφανίζει σχεδόν ολόκληρη την ανθρωπότητα. Μετά τα γεγονότα αυτά, μία νέα τάξη πραγμάτων αναδύεται. Νέες συμμαχίες και κοινότητες προκύπτουν με προτεραιότητα την ίδρυση ενός ασφαλούς οχυρού από την ‘Μητέρα Abagail’, και την εξασφάλιση προστασίας από έναν διαβολικό εχθρό, τον ‘Mr. Randall Flagg’, να γίνεται πιο επιτακτική.

Στο μοντέρνο αυτό εγχείρημα εμφανίζονται επιπλέον οι ηθοποιοί: Jovan Adepo (The Leftovers) ως ο ‘Larry Underwood’, Owen Teague (Bloodline) ως ο ‘Harold Lauder’, Brad William Henke (Orange Is the New Black) ως ο ‘Tom Cullen’, Whoopi Goldberg ως η ‘Μητέρα Abagail’, Daniel Sunjata (Rescue Me) ως ο ‘Cobb’, James Marsden ως ο ‘Stu Redman’, Amber Heard ως η ‘Nadine Cross’, Odessa Young ως η ‘Frannie Goldsmith’, και ο Henry Zaga ως ο ‘Nick Andros’. Παίζουν επίσης οι: Greg Kinnear, Marilyn Manson και η Katherine McNamara.

Ο Benjamin Cavell δήλωσε χαρακτηριστικά στο Vanity Fair: «Θα αφορά καίρια ερωτήματα για το τι χρωστάει η κοινωνία στο άτομο και τι ο ένας στον άλλον. Τα τελευταία χρόνια, κατά κάποιον τρόπο έχουμε θεωρήσει δεδομένο το οικοδόμημα της δημοκρατίας. Τώρα σε πολλά σημεία του αυτό καταρρέει συθέμελα. Είναι ενδιαφέρον να βλέπεις μια ιστορία για ανθρώπους που το χτίζουν ξανά από την αρχή».

Προς το παρόν δεν έχει οριστεί πρεμιέρα για το The Stand στο CBS All Access, ενώ τα γυρίσματα δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη.