Queen Sono | Το νέο δράμα του Netflix θα είναι και το πρώτο που θα έχει άρωμα Αφρικής

Διευρύνοντας έτσι την γκάμα των διεθνών παραγωγών του δικτύου
10 Δεκεμβρίου 2018 13:47
Queen Sono | Το νέο δράμα του Netflix θα είναι και το πρώτο που θα έχει άρωμα Αφρικής

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Variety, κυκλοφόρησε η είδηση ότι το Netflix βάζει μπρος για το Queen Sono, την πρώτη του αφρικανική σειρά που θα εστιάζει σε μία μυστική πράκτορα η οποία πολεμάει το έγκλημα ενώ έρχεται αντιμέτωπη με μία σημαντική προσωπική κρίση στην ζωή της.

Πρωταγωνιστεί η διάσημη νοτιοαφρικανικής καταγωγής ηθοποιός Pearl Thusi, η οποία και επιβεβαίωσε το παραπάνω γεγονός μέσα και από δικής της ανάρτηση στο Twitter:

Η ανακοίνωση του πρωτότυπου αυτού project ήρθε αφότου ο αντιπρόεδρος των διεθνών παραγωγών της streaming υπηρεσίας, Erik Barmack, συγκάλεσε συμβούλιο στο Λονδίνο ώστε να επισημοποιήσει το εν λόγω εγχείρημα της εταιρείας και την ημερομηνία έναρξης των γυρισμάτων του στην Αφρική μέσα στο 2019.

Καθήκοντα δημιουργού εν προκειμένω επωμίζεται ο επιτυχημένος κωμικός και σκηνοθέτης Kagiso Lediga. Ο Lediga και η Thusi είχαν συνεργαστεί ξανά και στο παρελθόν για την μαύρη ρομαντική κωμωδία Catching Feelings.

Η διευθυντής των διεθνών κινηματογραφικών προγραμμάτων του Netflix, Funa Maduka, νωρίτερα αυτόν τον μήνα σε συνέντευξη που έδωσε ενώ βρισκόταν στο Marrakesh, τόνισε για το Queen Sono ότι «αυτό είναι μονάχα η αρχή» , εννοώντας ότι έπονται και άλλα φιλόδοξα πλάνα για το δίκτυο όσον αφορά την δημιουργία επιπλέον θεαμάτων του με επίκεντρο Αφρική:

«Η Αφρική είναι η γενέτειρα μίας από τις πιο παλιές παραδόσεις αφηγήσεων στον κόσμο. Επίσης, έχει πλούσια κινηματογραφική ιστορία. Υπάρχει ταλέντο εδώ και θέλουμε να παρουσιάσουμε τον εαυτό μας ως μία επιλογή καθώς διαλέγει κανείς το καλύτερο μονοπάτι για να συνδέσει τις ιστορίες του με το κοινό».