Taboo Season 2 | Ο Steven Knight αποκάλυψε λεπτομέρειες

Όπως επίσης και το πότε αρχίζουν τα γυρίσματα για το 2ο κεφάλαιο της ιστορίας
14 Ιανουαρίου 2019 20:24
Taboo Season 2 | Ο Steven Knight αποκάλυψε λεπτομέρειες

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Collider, εν όψει της πιο πρόσφατης συνέντευξής του για το θρίλερ μυστηρίου Serenity που σκηνοθέτησε ο Steven Knight (Peaky Blinders), μοιράστηκε ορισμένα επιπλέον στοιχεία και συγκεκριμένα για τον 2ο κυκλο του Taboo όπου επωμίζεται επίσης καθήκοντα δημιουργού μαζί με τον πρωταγωνιστή, Tom Hardy και τον πατέρα του, Chips Hardy.

Το επιτυχημένο noir δράμα περιόδου του FX που το 2017 έκανε το ντεμπούτο του στην μικρή οθόνη, έφερε στο προσκήνιο μία από τις πιο σκοτεινές και αινιγματικές φανταστικές φιγούρες, τον κύριο ‘James Delaney’, ο οποίος ενώ για πολύ καιρό θεωρούνταν νεκρός από τους συμπατριώτες του, το 1814 επιστρέφει στο Λονδίνο για να διεκδικήσει την περιουσία που του κληροδότησε ο πρόσφατα θανόντας πατέρας του.

Σε ερώτηση λοιπόν, του δημοσιογράφου Steve Weintraub, ο Knight επιβεβαίωσε ότι οι διαδικασίες παραγωγής της 2ης σεζόν του Taboo έχουν δρομολογηθεί να ξεκινήσουν τέλη του 2019 ή αρχές του 2020, προσθέτοντας μία ακόμη πληροφορία-έκπληξη για την διάρκεια ζωής του project:

«Αν αφοσιωθούμε όλοι σε αυτό και θέλουμε όλοι μας να συνεχίσουμε να το κάνουμε, θα είναι για τρεις σεζόν. Αυτό είναι το σχέδιό μου. Επειδή έχω κατά νου ένα γεωγραφικό είδος διαδρομής που πρέπει να πάρει το πράγμα. Είναι βασικά ένα ταξίδι στα δυτικά. Έχω έναν προορισμό στο μυαλό, που είναι πάντα ωραίο να τον έχεις αν ξεκινάς αυτό το μεγάλο ταξίδι. Είναι καλό να γνωρίζεις πού κατευθύνεσαι».

Το Taboo συνιστά μία ακόμη απόδειξη της αγαστής συνεργασίας που δένει τον Hardy και τον Knight, δεδομένων και των προηγούμενων εγχειρημάτων στα οποία διασταυρώθηκαν οι δρόμοι τους επαγγελματικά, όπως το Locke του 2013 και το Peaky Blinders το οποίο και αναφέρθηκε ανωτέρω. Η συνεννόησή τους φαίνεται και από τα εξής λόγια του Steven Knight:

«Όλο αυτό λειτουργεί γιατί δεν βρισκόμαστε και πολύ με τον Tom. Συμβαίνει κάπου κάπου αλλά όχι και πολύ συχνά. Πρόκειται για μία σχέση που έχει να κάνει αποκλειστικά με την δουλειά και το σπουδαίο είναι ότι αυτό είναι και το πάθος του Tom, η δουλειά. Η υποκριτική. Δεν είναι τόσο λάτρης των φώτων, αλλά του αρέσει απλά να παίζει χαρακτήρες. Αγαπάει την διαδικασία και την τέχνη αυτού. Κατ’ εμέ, το να τον έχω πότε πότε διαθέσιμο να υποδύεται ρόλους που έχω γράψει είναι θαυμάσιο αφού ξέρεις ότι μπορείς να εμπιστευτείς πραγματικά τον άλλον να αποδώσει αυτό που κάνεις.

Το ‘Locke’ και το ‘Taboo’ προέκυψαν πάνω κάτω το ένα εξαιτίας του άλλου. Όταν είχα προσκληθεί να γνωριστώ με τον Tom για να κουβεντιάσουμε για το σενάριο του ‘Taboo’, εγώ έγραφα το ‘Locke’. Καθώς πάρκαρε ο Tom το αυτοκίνητό του μίλησα στον μάνατζέρ του και είπα “Σε πειράζει αν κάνω νύξη για αυτό το project;", και έτσι συμφωνήσαμε εκείνος να καταπιαστεί με το ‘Locke’ αν εγώ έκανα το ‘Taboo».