To sequel του "Επικίνδυνες Υποσχέσεις" πήρε επιτέλους το πράσινο φως

Με τον Steven Knight και τον σκηνοθέτη του ‘Lady Macbeth’ να δίνουν και επίσημα τα χέρια
01 Νοεμβρίου 2018 16:46
To sequel του

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Collider, κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο William Oldroyd (Lady Macbeth), θα καθίσει στην καρέκλα του σκηνοθέτη για το αστυνομικό δράμα Body Cross της Focus Features, το οποίο αποτελεί το φιλόδοξο sequel του Eastern Promises του David Cronenberg όπου είχαν πρωταγωνιστήσει το 2007 ο Viggo Mortensen, η Naomi Watts και ο Vincent Cassel.

Να σημειωθεί εδώ ότι οι παραπάνω ηθοποιοί δεν έχουν επιβεβαιώσει την επιστροφή τους για το επερχόμενο project. Όσον αφορά αυτό το φρέσκο εγχείρημα, ο Steven Knight (The Girl In the Spider’s Web, Peaky Blinders, Taboo) ο οποίος είχε επεξεργαστεί και τα κείμενα του πρώτου φιλμ, πριν λίγα χρόνια ανέλαβε να επιμεληθεί και το σενάριο της καινούργιας μυθοπλασίας.

Από πλευράς του λοιπόν, σε συνέντευξή του στο IndieWire το 2014, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά όσον αφορά τον πολλά υποσχόμενο κινηματογραφικό διάδοχο του Επικίνδυνες Υποσχέσεις: «Μπορώ να πω ότι το σενάριο για το 2ο φιλμ είναι πολύ καλύτερο από εκείνο του πρώτου. Ειλικρινά, είναι ένα από τα πράγματα που μου άρεσαν περισσότερο από αυτά που έχω γράψει και αυτό με ξετρελαίνει, οπότε πρέπει οπωσδήποτε να το κάνω να πραγματοποιηθεί!».

Η νέα γκανγκστερική ταινία θα επικεντρωθεί στην ιστορία δύο αδερφών που έχουν μεταναστεύσει στο Λονδίνο. Μεταξύ άλλων, στην υπόθεση μπαίνει και ένας Ρώσος πράκτορας που γίνεται έμπιστος του αφεντικού της μαφίας στο Λονδίνο και σύντομα του δίνεται η εντολή να δολοφονήσει έναν από τους συμπατριώτες του.

Καθήκοντα παραγωγού για το Body Cross επωμίζεται εν προκειμένω ο Paul Webster (Pride and Prejudice, Atonement, Anna Karenina,) για λογαριασμό της Shoebox Films ενώ τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν τον ερχόμενο Φεβρουάριο.