Πολύ ευχάριστα νέα για την ταινία Peaky Blinders με την οσκαρική επιστροφή που θέλαμε

Δεν τελειώσαμε με τους Shelbys επιβεβαιώνει ο Steven Knight
21 Μαρτίου 2024 21:05
Πολύ ευχάριστα νέα για την ταινία Peaky Blinders με την οσκαρική επιστροφή που θέλαμε

Ένα πράγμα ήταν σίγουρο από το φινάλε της σειράς Peaky Blinders: πως δεν τελειώσαμε με τους Shelbys όσο ολοκληρωμένο κι αν ήταν. Τώρα, ο δημιουργός των Peaky Blinders, Steven Knight επιβεβαιώνει τα πολύ ευχάριστα νέα για την sequel ταινία, η οποία βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό στα σκαριά. 

Στο πλαίσιο της πρεμιέρας της νέας του σειράς για το BBC με τίτλο "The Town", ο Knight ανακοίνωσε ότι ο Cillian Murphy θα επιστρέψει κανονικά για να υποδυθεί ξανά τον Thomas Shelby -πιθανότατα για μία τελευταία φορά. Αυτή η επιστροφή του Κίλιαν Μέρφι έχει πλέον οσκαρική χροιά μιας και πριν από μερικές εβδομάδες απέσπασε το Όσκαρ Α' Ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία "Oppenheimer" του Κρις Νόλαν. Όχι μόνο θα ξαναδούμε τον κ. Σέλμπι όπως πρέπει αλλά έγινε γνωστό ότι τα γυρίσματα της ταινίας Peaky Blinders θα αρχίσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο Λονδίνο. 

Παρά την εκτόξευση του άστρου του Μέρφι στο πιο ψηλό ουρανό του Χόλιγουντ, ο ηθοποιός είχε εκφράσει εξ αρχής τις θετικές προθέσεις του ως προς το να συμμετέχει στην sequel ταινία των Peaky Blinders, καθώς ως μοναδικό όρο για την επιστροφή του είχε θέσει το να υπάρχει μια "κατάλληλη ιστορία".

Θα ήθελα να κάνω την ταινία εάν υπάρχει περισσότερη ιστορία που πρέπει να ειπωθεί. Ωστόσο θα πρέπει να είναι σωστή. Ο Steven Knight έγραψε 36 ώρες τηλεόραση και το πήγε στην κορυφή. Είμαι πραγματικά περήφανος για αυτή τη σειρά. Επομένως, είναι δικαιολογημένο να θέλει να κάνει περισσότερα πράγματα.

"Στα σίγουρα πλέον θα επιστρέψει για την ταινία. Ξεκινάμε τα γυρίσματα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο εδώ λίγο πιο κάτω στο Digbeth", είπε ο Knight στο πλαίσιο της συνέντευξής Τύπου, ο οποίος φαίνεται ότι βρήκε την αρκετά ενδιαφέρουσα ιστοράι για λογαριασμό του Murphy. 

Σε μια συνέντευξή του στην Irish Star, ο 47χρονος Ιρλανδός ηθοποιός είχε δηλώσει μερικές εβδομάδες πριν κερδίσει το Όσκαρ: "Πάντα έλεγα ότι αν ο Knight παραδώσει ένα σενάριο που ξέρω ότι μπορεί να παραδώσει, επειδή είναι ένα τόσο εξαιρετικός συγγραφέας, θα είμαι εκεί... Αν θέλουμε να δούμε τον 50χρονο Τόμι Σέλμπι, θα είμαι εκεί. Ας το κάνουμε".

"Η ταινία, ξέρω ακριβώς περί τίνος πρόκειται. Και ξέρω ποιες είναι οι δύο ιστορίες που θα αφηγηθεί", δήλωσε ο δημιουργός στο Esquire πριν ακόμη προβληθεί το φινάλε της σειράς. "Το τι θα συμβεί μετά από αυτό, θέλω να εξαρτάται από την ταινία. Απ' όσο ξέρουμε, κάποιος θα ξεπεταχτεί - νομίζω ότι ξέρω ποιος θα είναι".

Από τις λιγοστές πληροφορίες που γνωρίζουμε για την sequel ταινία των Peaky Blinders είναι πως θα εκτυλίσσεται κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ το πιο πιθανό είναι πως θα βγει στις αίθουσες μέσα στο 2025. 

Τέλος, τον Δεκέμβριο του 2023 το Netflix ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει δύο spinoff σειρές στο σύμπαν του Peaky Blinders και περισσότερα για αυτές θα βρείτε πατώντας εδώ.