Έρχεται όχι μία, αλλά δύο νέες Peaky Blinders σειρές από το Netflix!

Αλλάζει στρατηγική η εταιρία
18 Δεκεμβρίου 2023 10:31
Έρχεται όχι μία, αλλά δύο νέες Peaky Blinders σειρές από το Netflix!

Σύμφωνα με ένα νέο ρεπορτάζ του εξαιρετικά αξιόπιστου δημοσιογραφικού μέσου Bloomberg, το Netflix ετοιμάζεται να περάσει στην ‘franchise’ εποχή του, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στα sequels και στα prequels ήδη καθιερωμένων σειρών.

Στο πλαίσιο αυτής της νέας στρατηγικής, ο streaming κολοσσός σχεδιάζει δύο νέες spin-off σειρές που θα βασίζονται στη διάσημη βρετανική δραματική σειρά "Peaky Blinders". Στόχος του Netflix είναι να αναβαθμίσει τις υπάρχουσες πνευματικές του ιδιότητες και να τις μετατρέψει σε μεγαλύτερα franchises, παρόμοια με τις προσεγγίσεις που ακολουθούν άλλα στούντιο στο Χόλιγουντ.

Το πρώτο από τα δύο σχεδιαζόμενα spin-offs του Peaky Blinders θα επικεντρωθεί στην Polly Gray, τη μητριάρχη της οικογένειας Shelby, μια χαρακτήρα που υποδύθηκε η αείμνηστη Helen McCrory στην αρχική σειρά. Οι λεπτομέρειες σχετικά με το σόου της Polly είναι ακόμη ελάχιστες, αλλά αυτό αναμένεται να εξερευνήσει νέες διαστάσεις του χαρακτήρα της και ενδεχομένως να εμβαθύνει σε διαφορετικά στάδια της ζωής της και του παρελθόντος της.

Το δεύτερο spin-off σόου θα διαδραματίζεται στη Βοστώνη στα μέσα του 20ού αιώνα, αρκετές δεκαετίες μετά τα γεγονότα της αρχικής σειράς Peaky Blinders. Αυτή η σειρά πιθανότατα θα διερευνήσει τις επιπτώσεις και τη συνέχιση της ιστορίας μετά την εξαγορά της επιχείρησης που κανόνισαν ο Tommy Shelby και ο Alfie Solomons στη Βοστώνη, όπως είδαμε στην αρχική σειρά.

Φυσικά, εκτός από αυτές τις σειρές, οι fans του Peaky Blinders μπορούν επίσης να περιμένουν και μια ταινία μεγάλου μήκους, για την οποία ήδη γνωρίζαμε. Ενώ η έκτη σεζόν ολοκλήρωσε την τηλεοπτική σειρά, η ιστορία του Tommy Shelby, τον οποίο υποδύεται ο Cillian Murphy, θα συνεχιστεί κανονικά μέσα από τη συγκεκριμένη ταινία, η οποία θα είναι κάτι σαν αντικαταστάτης της έβδομης σεζόν.

Προφανώς, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ενώ τα spin-off projects βρίσκονται υπό ανάπτυξη, αυτό δεν εγγυάται απαραίτητα την τελική τους υλοποίηση. Ο όρος "υπό ανάπτυξη" υποδηλώνει ότι αυτές οι ιδέες διερευνώνται και ενδέχεται να υλοποιηθούν, αλλά συγκεκριμένες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένων των ιστοριών τους και των ηθοποιών τους, δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί και κλειδώσει πλήρως.