Game of Thrones: Πώς η παραγωγή απέφυγε να διαρρεύσει υλικό από το συγκλονιστικό τέλος

Δρακόντεια μέτρα από τη Valyria
13 Οκτωβρίου 2018 18:43
Game of Thrones: Πώς η παραγωγή απέφυγε να διαρρεύσει υλικό από το συγκλονιστικό τέλος

Η παραγωγή του Game of Thrones όταν αφορά τα spoilers δεν αστειεύεται καθόλου, πλέον, έχοντας δεινοπαθήσει τις προηγούμενες σεζόν με πολλαπλά leaks, τόσο του σεναρίου, των σκηνών όσο και ολόκληρων επεισοδίων πριν την προβολή τους, εξαιτίας των χάκερς. Έτσι, για το οριστικό φινάλε της σειράς που αναμένεται να καθηλώσει εκατομμύρια τηλεθεατές ανά τον κόσμο μέσα στο 2019, η παραγωγή του HBO πήρε όλα τα δυνατά μέτρα για να αποφύγει κάθε είδους διαρροή από το πλατό.

Τι έκανε λοιπόν; Επιστράτευσε το λεγόμενο Drone Killer. Πρόκειται για μια υψηλής τεχνολογίας συσκευή, που όπως προδίδει και το όνομα της "σκοτώνει" τα drones όταν τολμούν να φτάσουν την εμβέλεια της. Αυτό έγινε γιατί οι παπαράτσι χρησιμοποιούσαν εναέρια μέσα -κυρίως drones- για να απαθανατίσουν την παραμικρή σκηνή από τα γυρίσματα της 8ης σεζόν του Game of Thrones και εν μέρει τα κατάφεραν, καθώς διέρρευσαν αρκετές φωτογραφίες, αλλά καμία από τις τελευταίες κρίσιμες σκηνές της σειράς. 

Η Sophie Turner -κοινώς Sansa Stark- στην πρόσφατη New York Comic-Con είπε τα εξής για το Drone Killer: 

Εάν ένα drone πετάει πάνω από τα πλατό, υπάρχει ένα πράγμα που τα σκοτώνει και είναι πολύ cool. Δημιουργεί ένα πεδίο γύρω του και τα drones απλά πέφτουν από τον ουρανό. Είναι πολύ X-Men.

Τα δρακόντεια μέτρα που εφάρμοσε το HBO ξεπερνούν κάθε άλλη σειρά στην ιστορία και δικαιολογημένα. Μάλιστα, προσπάθησε να αποφύγει τα spoilers της 8ης σεζόν καταστρέφοντας κυριολεκτικά τις σελίδες το σεναρίου που μοιράζονταν στους ηθοποιούς, ώστε να μην υπάρχει άλλο αντίγραφο που να κυκλοφορεί ελεύθερο, ενώ είναι γεγονός ότι γυρίστηκαν και πολλαπλά τέλη με τους ίδιους τους ηθοποιούς να μην γνωρίζουν ποιο τέλος θα είναι το πραγματικό. 

Να θυμίσουμε ότι το Game of Thrones Season 8 θα κάνει πρεμιέρα μέσα στο 2019.