O Mr. Robot θα πει οριστικά αντίο στην 4η σεζόν

S04_finalize.exe
30 Αυγούστου 2018 01:55
O Mr. Robot θα πει οριστικά αντίο στην 4η σεζόν

Δυσάρεστα νέα μεταφέρουμε από την άλλη άκρη του ατλαντικού για τους fans του Mr. Robot, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ του THR, η σειρά θα ρίξει αυλαία το 2019, με την επερχόμενη 4η σεζόν του να αποτελεί και την τελευταία. Η αναπάντεχη αυτή ανακοίνωση για την λατρεμένη από κοινό και κριτικούς σειρά, που έφερε στο προσκήνιο το USA Network, σημαίνει επίσης ότι θα μείνει εκτός αέρα για παραπάνω από ένα χρόνο, μέχρι να βγει στις οθόνες μας το φινάλε. 

Ο 4ος κύκλος είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Δεκέμβριο και αναμενόταν να απαρτίζεται από οκτώ επεισόδια -το λιγότερο στην ιστορία της σειράς- καθώς ο master mind πίσω από την λατρεμένη hacker δραματική σειρά, Sam Esmail, σκεφτόταν το ενδεχόμενο να υπάρξει και 5η σεζόν. 

Οι πληροφορίες του THR θέλουν το φινάλε του Mr. Robot να αποτελείται από 12 επεισόδια, όπως και η 1η σεζόν της δραματικής σειράς. Το γράψιμο του σεναρίου για την επερχόμενη σεζόν λέγεται ότι είχε γίνει εξαιρετικά δύσκολο εξαιτίας του βεβαρημένου προγράμματος του Esmail, ο οποίος έχει αναλάβει μια ακόμη δικιά του σειρά, το Homecoming με τη Julia Roberts για λογαριασμό του Amazon Prime Video. 

Για αυτό το δωμάτιο των σεναριογράφων είχε μετακομίσει για χάρη του Esmail στη Νέα Υόρκη όπου θα ολοκλήρωναν την 4η σεζόν και να αφήσουν χώρο και για μια πιθανή 5η σεζόν, κάτι που εν τέλει δεν έγινε για αυτό και αυξήθηκε ο αριθμός των επεισοδίων. 

Ο δημιουργός της είχε να πει τα εξής για την απόφαση αυτή:

Από την πρώτη ημέρα χτίζαμε προς μια κατάληξη και από το να σπάσω την επόμενη σεζόν του Mr. Robot, αποφάσισα πως το τέλος της έφτασε εν τέλει. Όλοι οι άνθρωποι της ομάδας μου αλλά και οι υπεύθυνοι του USA, δεν ήθελαν να πουν αντίο, αλλά στο δια ταύτα τρέφουμε πολύ σεβασμό για το ταξίδι του Elliot, ώστε να το επεκτείνουμε πέραν του αναπόφευκτου φινάλε του. 

Η αλήθεια είναι πως και παλιότερα, ο Esmail είχε πει πως δεν έχει κάποιο μεγάλο όραμα για το πως θα τελειώσει το Mr. Robot πέραν του ότι θα έφτανε τις 4 ή 5 σεζόν. Η σειρά έγινε πολλές φορές υποψήφια και πέρυσι ο Rami Malek που υποδύεται τον πρωταγωνιστή, Elliot Alderson, κατάφερε να αποσπάσει το πολύτιμο Emmy βραβείο Α' Ανδρικού ρόλου σε δραματική σειρά. 

Ένα αντίο σε μια τόσο λατρεμένη και προσεγμένη σειρά, που το σενάριο και οι χαρακτήρες της, με highlight φυσικά τον παραληρηματικό διπολικό χάκερ Elliot, θα είναι δύσκολο και πικρό. Ας ελπίσουμε ότι η ιστορία του θα κλείσει όπως την οραματίστηκε ο Sam Esmail. "Αντίο, φίλε"

Το Mr. Robot Season 4 θα βγει στις οθόνες μας μέσα στο 2019, με τα γεγονότα να συνεχίζουν ακριβώς μετά το σοκαριστικό φινάλε της 3ης σεζόν.