Oppenheimer: Πρώτη αφίσα για τη νέα ταινία του Nolan που "θα αλλάξει τον κόσμο"

Πρεμιέρα σε ένα χρόνο από σήμερα για τη νέα ταινία του σκηνοθέτη των Inception και Interstellar
21 Ιουλίου 2022 15:06
Oppenheimer: Πρώτη αφίσα για τη νέα ταινία του Nolan που "θα αλλάξει τον κόσμο"

Η marketing καμπάνια του Oppenheimer μόλις ξεκίνησε και η Universal Pictures δημοσίευσε την πρώτη αφίσα από την επόμενη ταινία του Christopher Nolan, σκηνοθέτη των "Inception", "Interstellar" και "Tenet", καθώς θα κυκλοφορήσει σε ένα χρόνο ακριβώς από σήμερα στις αίθουσες. 

Την αφίσα συνοδεύει η λεζάντα που λέει πως "Ο κόσμος θα αλλάξει μια για πάντα" με μια τεράστια έκρηξη ατομικής βόμβας να καλύπτει την αφίσα. Μια σιλουέτα του Ρόμπερτ Οπενχάιμερ του Cillian Murphy βρίσκεται στο κέντρο της, όντας το κεντρικό, τραγικό πρόσωπο της ιστορίας και ο άνθρωπος που οδήγησε στη δημιουργία του ισχυρότερου και πιο θανατηφόρου όπλου που κατασκεύασε ποτέ ο άνθρωπος. 

Εκτός από την θεματολογία που δια χειρός Nolan θα φέρει την ιδιαίτερη υπογραφή του, όπως και το "Dunkirk", έχει επιστρατεύσει το μισό Χόλιγουντ για το cast και βάσει τις αφίσας οι βασικοί πρωταγωνιστές θα είναι οι: Cillian Murphy, Emily Blunt, Florence Pugh, Robert Downey Jr. και  Matt Damon. Το cast συμπληρώνουν κι άλλα ηχηρά ονόματα όπως οι: Rami Malek, Benny Safdie, Josh Hartnett, , Gary Oldman, Dane DeHaan, Jack Quaid, Gustaf Skarsgard, Matthew Modine,  Dylan Arnold, David Krumholtz, Alden Ehrenreich, David Dastmalchian, Olli Haaskivi, Jason Clarke, James D’Arcy, Michael Angarano, Guy Burnet, Danny Deferrari, Matthias Schweighöfer, Harrison Gilbertson, Emma Dumont και Devon Bostick.

Αυτή είναι η αφίσα του Oppenheimer: 

Ο Hoyte Von Hoytema ενώνει ξανά τις δυνάμεις του με τον Nolan για τη φωτογραφία της ταινίας, την οποία γύρισαν σε IMAX φιλμ 65mm και για πρώτη φορά σε ασπρόμαυρο IMAX φιλμ. Όπως και στο "Tenet" έτσι και εδώ, ο Ludwig Göransson αναλαμβάνει το soundtrack του Oppenheimer. Το σενάριο της ταινίας που διασκεύασε ο Christopher Nolan προέρχεται από το βιβλίο "American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer" των Kai Bird και Martin J. Sherwin. 

Τον περασμένο Μάρτιο είχαμε πάρει μια γεύση από τα γυρίσματα του επικού νέου φιλμ που ετοιμάζει ο Nolan, με μια κλεφτή ματιά στον Οπενχάιμερ του Cillian Murphy και τον σχεδόν αγνώριστο Downey Jr. 

Η ιστορία του Oppenheimer:

Ο Robert Oppenheimer, αποτέλεσε τον επικεφαλής του "Manhattan Project" το οποίο οδήγησε στη δημιουργία της ατομικής βόμβας, του πιο θανατηφόρου όπλου στην ιστορία της ανθρωπότητας, το οποίο έμελλε να αλλάξει το ρου της ιστορίας. Ο ίδιος κουβαλούσε σαν κατάρα αυτό το προσωνύμιο και είχε μετανιώσει που ενεπλάκη στη δημιουργία μιας τόσο καταστροφικής εφεύρεσης.

Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο παραιτήθηκε από το πόστο του στο εργαστήριο του Λος Άλαμος και αντιστάθηκε με μένος στη βόμβα υδρογόνου (H-bomb) και σε παρόμοια όπλα, βασιζόμενος στο επιχείρημα πως τα θερμοπυρηνικά όπλα είναι μακράν πιο καταστροφικά από όσο η ανθρωπότητα έχει τη δυνατότητα να τα ελέγξει.

Το Oppenheimer του Nolan αναμένεται στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 21 Ιουλίου 2023.