Δημιουργός The Sopranos: Η καλή τηλεόραση έχει “πεθάνει”

Ο δημιουργός της θρυλικής σειράς σε μία νέα συνέντευξη
14 Ιανουαρίου 2024 19:39
Δημιουργός The Sopranos: Η καλή τηλεόραση έχει “πεθάνει”

Ο δημιουργός της θρυλικής τηλεοπτικής σειράς, The Sopranos, έδωσε μια νέα συνέντευξη δηλώνοντας μεταξύ άλλων, ότι η τηλεόραση είναι “χαζή” στις μέρες μας. Πιο συγκεκριμένα, ο David Chase μίλησε στο The Times επισημαίνοντας ότι η χρυσή εποχή της τηλεόρασης έχει τελειώσει.

Το The Sopranos, το οποίο είχε γνωρίσει τεράστια επιτυχία όταν κυκλοφόρησε με δεκάδες βραβεία στις πλάτες του, γιορτάζει τα 25 του χρόνια και έτσι, ο Chase έδωσε μια νέα συνέντευξη. Ο βραβευμένος με Emmy σεναριογράφος και παραγωγός ισχυρίζεται ότι η ποιότητα της τηλεόρασης έχει πέσει πολύ, ενώ μεταξύ άλλων είπε ότι η 25η επέτειος της σειράς του είναι κάτι σαν “κηδεία” για τη βιομηχανία παρά μια γιορτή.

Ο David Chase προσπάθησε να κάνει και μία νέα σειρά μαζί με την Hannah Fidell και παρόλο που είχε γράψει αρκετά scripts, είχε διάφορες συναντήσεις με παραγωγούς, οι οποίοι του είπαν ότι αυτή η σειρά είναι αρκετά περίπλοκη και δεν ξέρουν σε ποιον απευθύνεται.

Θα επιστρέψουμε και πάλι εκεί που ήμασταν…Υπάρχουν πλέον και διαφημίσεις (αναφέρεται σε streaming υπηρεσίες που έβαλαν πλέον διαφημίσεις). Είμαστε περισσότερο του multitasking. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι που θα έχει πολύ νόημα ή που θα απαιτεί την προσοχή, μιας και θα πρέπει κάποιος να εστιάσει σε αυτό.

Αυτή είναι η 25η επέτειος, οπότε φυσικά και είναι μια γιορτή. Αλλά ίσως δεν πρέπει να το δούμε έτσι. Ίσως θα έπρεπε να το δούμε σαν κηδεία.

Ο Chase θυμήθηκε το κλίμα που επικρατούσε στα τέλη της δεκαετίας του 1990, όταν το The Sopranos πήγε στο HBO, αφού πρώτα είχε απορριφθεί από άλλα τηλεοπτικά δίκτυα, όπως είναι το Fox.  

Τότε τα δίκτυα ήταν σε ένα καλλιτεχνικό λάκκο. Η διαδικασία ήταν αποκρουστική. Στις συναντήσεις αυτοί οι άνθρωποι (οι παραγωγοί) ζητούσαν πάντα ένα συγκεκριμένο πράγμα που θα έκανε ένα επεισόδιο να αξίζει. Έπρεπε να τα παρατήσω…

Ο David Chase είπε ότι η χρυσή και καλή τηλεόραση ανήκει στο παρελθόν, ενώ άλλοι παραγωγοί τον προειδοποίησαν να μην κάνει τηλεόραση που απαιτεί πολύ συγκέντρωση από το κοινό.

Tags: