Πέθανε η ηθοποιός Suzanne Shepherd, γνωστή από το “Goodfellas“ και το “Sopranos“

Σε ηλικία 89 ετών
19 Νοεμβρίου 2023 16:02
Πέθανε η ηθοποιός Suzanne Shepherd, γνωστή από το “Goodfellas“ και το “Sopranos“

Η ηθοποιός Suzanne Shepherd έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, όπως επιβεβαίωσε ο οικογενειακός της κύκλος στην The Sun. Ήταν ιδιαίτερα γνωστή για τους ρόλους της σε μαφιόζικες ταινίες και σειρές, όπως το "Goodfellas" του Martin Scorsese και το "The Sopranos". 

Tα αίτια του θανάτου της δεν δημοσιοποιήθηκαν από την οικογένειά της. Η 89χρονη βετεράνος ηθοποιός είχε υποδυθεί την μητέρα της "Karen Hill" (Lorrane Bracco) στα "Καλά Παιδιά" του Σκορσέζε. 

Στην θρυλική σειρά "The Sopranos" υποδύθηκε την Mary DeAngelis, μητέρα της Carmela Soprano, την οποία έπαιξε η Edie Falco. Πλήθος fans αναγνώρισε την ηθοποιό στα social media τιμώντας τη μνήμη της, ενώ την χαρακτήρισαν ως την ηθοποιό που συνεχώς επέλεγαν να παίζει μητρικούς ρόλους στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη. 

Ένας εκ των συμπρωταγωνιστών της στους Sopranos, ο Ray Abruzzo, ο οποίος έπαιξε τον Little Carmine Lupertazzi, τίμησε τη μνήμη της Shepherd με μια στερνή ανάρτηση στο Instagram. "Λυπάμαι για την είδηση του θανάτου της Suzanne Shepherd. Ήταν ένα παντοδύναμο άτομο, ηθοποιός και δασκάλα." έγραψε χαρακτηριστικά. 

Η Shepherd έχει διαγράψει μια καριέρα περισσότερων από τριών δεκαετιών, μετά τον πρώτο της ρόλο ως θεία Tweedy στην ταινία Mystic Pizza του 1988. Έπαιξε επίσης στο Requiem for a Dream, στο Uncle Buck και στη Lolita.

Στην τηλεόραση, εμφανίστηκε σε σειρές όπως το Law & Order και το Blue Bloods. Πιο πρόσφατα εμφανίστηκε στη φετινή ταινία The Performance ως ο χαρακτήρας της Tess.

Εκτός από τη δική της καριέρα ως ηθοποιός, η Shepherd σκηνοθέτησε σε θέατρα σε όλες τις ΗΠΑ και εργάστηκε ως δασκάλα υποκριτικής στο δικό της στούντιο στη Νέα Υόρκη. Ένα επερχόμενο ντοκιμαντέρ με τίτλο A Gift of Fire θα καταγράφει το χρονικό της διδασκαλίας της.

Η Shepherd σπούδασε υποκριτική με τον Sanford Meisner και στη συνέχεια δίδαξε το πρόγραμμα σπουδών υποκριτικής του Meisner, ως η πρώτη γυναίκα που το έκανε. Ήταν ιδρυτικό μέλος των Compass Players στις αρχές της δεκαετίας του 1960, μαζί με τους Alan Alda και τον αείμνηστο Alan Arkin.