Ο παραγωγός της σειράς “Loki“ βάλλει εναντίον του Martin Scorsese για τις superhero ταινίες.

Ο Kevin Wright απάντησε ευθέως στο σχόλιο του Scorsese ότι αποτελούν κίνδυνο για τον πολιτισμό μας
24 Οκτωβρίου 2023 16:47
Ο παραγωγός της σειράς “Loki“ βάλλει εναντίον του Martin Scorsese για τις superhero ταινίες.

Στις πρόσφατες δηλώσεις του Μάρτιν Σκορσέζε πως οι ταινίες της Marvel και οι superhero γενικότερα, αποτελούν "κίνδυνο" για τον πολιτισμό μας θέλησε να απαντήσει ο Kevin Wright, παραγωγός της σειράς "Loki" του Disney+. 

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Geeks of Color, ο Wright αναφέρθηκε ευθέως στο ζήτημα αυτό και διαφώνησε με τα σκληρά λόγια που έχει μιλήσει ο θρυλικός σκηνοθέτης των "Wolf of Wall Street", "Taxi Driver" και προσφάτως του "Killers of the Flower Moon' για το superhero είδος. 

Εν ολίγοις υποστηρίζει ότι υπάρχει εξίσου μεγάλη καλλιτεχνική αξία και προσοχή σε μια παραγωγή της Marvel όσο υπάρχει και σε αυτό που θεωρεί ο Scorsese ως ένα "λαϊκό" κινηματογραφικό έργο. Ο Wright δήλωσε χαρακτηριστικά: 

Το Loki φτιάχνεται με πολλή αγάπη και φροντίδα και με γνώμονα την κινηματογραφική ματιά. Οποιαδήποτε από αυτές τις σειρές, οποιαδήποτε από αυτές τις ταινίες, οτιδήποτε σε αυτόν τον κόσμο έχει να κάνει με τη δημιουργία μιας επικεντρωμένης στον χαρακτήρα ιστορίας με την οποία το κοινό μπορεί να συνδεθεί. Θα προκαλούσα οποιονδήποτε παρακολουθεί να πει ότι -το Loki- δεν είναι κινηματογραφικό και ότι δεν είναι φτιαγμένο με την υψηλότερη δεξιοτεχνία και φροντίδα.

"O κίνδυνος που υπάρχει είναι αυτό που προκαλεί στην κουλτούρα μας, επειδή θα υπάρχουν τώρα γενιές θεατών που πιστεύουν ότι οι ταινίες είναι μόνο αυτές και τίποτα άλλο." είχε αναφέρει ο Scorsese σε συνέντευξή του πριν την κυκλοφορία της νέας του ταινίας. 

Ο σκηνοθέτης του Killers of the Flower Moon αναφέρθηκε κιόλας στην μάστιγα που πηγαίνει να δημιουργηθεί με το ΑΙ περιεχόμενο λέγοντας: "Αυτό όμως που εννοώ είναι ότι πρόκειται για βιομηχανοποιημένο περιεχόμενο. Είναι σχεδόν σαν να φτιάχνει μια ταινία η τεχνητή νοημοσύνη. Και αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχεις απίστευτους σκηνοθέτες και ανθρώπους των ειδικών εφέ που κάνουν όμορφες δουλειές. Αλλά τι σημαίνει αυτό; Τι θα σας δώσουν αυτές οι ταινίες, δηλαδή τι θα σας προσφέρουν; Εκτός από ένα είδος κατανάλωσης κάποιου πράγματος και στη συνέχεια την εξάλειψή του από το μυαλό σου, από ολόκληρο το σώμα σου, καταλαβαίνεις; Τι σας δίνει λοιπόν;"

Ήδη τα πρώτα τρία επεισόδια 2ης σεζόν του Loki είναι διαθέσιμα στο Disney Plus, ενώ κάθε Παρασκευή κυκλοφορεί ένα καινούργιο.