Σαρωτικές αλλαγές στο τηλεοπτικό MCU - Νέα στρατηγική για τη Marvel Studios στο Disney+

Όλες οι αποκαλύψεις του ρεπορτάζ για τα παρασκήνια των σειρών της Marvel
12 Οκτωβρίου 2023 16:04
Σαρωτικές αλλαγές στο τηλεοπτικό MCU - Νέα στρατηγική για τη Marvel Studios στο Disney+

Το μεγάλο αποκαλυπτικό άρθρο του The Hollywood Reporter για την κατάσταση των τηλεοπτικών σειρών της Μarvel Studios στο Disney Plus αλλά και το πώς θα προχωρήσει από εδώ και πέρα, περιλαμβάνει πολύ ζουμί. 

Εκτός από το σχέδιο του να κάνει "reboot" την σειρά reboot του Daredevil, με τίτλο "Daredevil: Born Again", στέλνοντάς την πίσω στο σημείο μηδέν για να γυριστεί από την αρχή, σχεδιάζει να ακολουθήσει ένα νέο στρατηγικό πλάνο για το πώς θα αναπτύσσονται οι νέες σειρές του MCU. 

Αυτές οι σαρωτικές αλλαγές στον κορμό παραγωγής των σειρών της Marvel Studios στο Disney+, έρχονται σε δεύτερο χρόνο μετά τις αλλεπάλληλες αποτυχημένες κατά γενική ομολογία προσπάθειες σειρών όπως She-Hulk: Attorney At Law, Moon Knight, Hawkeye, Ms. Marvel και προσφάτως του Secret Invasion να συγκινήσουν το κοινό της Marvel, το οποίο δείχνει και κουρασμένο και απογοητευμένο από τις επιλογές που γίνονται.

Στο άρθρο αναφέρονται πολλά ελαττώματα των παραγωγών της Marvel, τα οποία με τον καιρό προκάλεσαν αυτή την εσωτερική κατάρρευση και είναι η έλλειψη ενός ενιαίου σχεδίου και οράματος για το που θα καταλήξουν οι ιστορίες αυτών των σειρών, αλλά και γενικότερα το ύφος των σειρών και κατά πόσο θα εξυπηρετούν το κινηματογραφικό κομμάτι του MCU. 

Υπήρχε περιορισμένη δημιουργική επίβλεψη από τους σεναριογράφους στο post-production με αποτέλεσμα να γίνονται ανεπιθύμητες και βεβιασμένες αλλαγές, ενώ αναφέρεται πως υπήρχε και μια τάση από την Marvel Studios του να διορθώνει πολλά από τα κακώς κείμενα στο post-production, λόγω του ανεπαρκούς σχεδιασμού τους.

Ακόμη ένα πρόβλημα ήταν ότι λόγω της έλλειψης σχεδιασμού γυρίζονταν ολόκληρες σεζόν με πολύ υψηλό budget κυριολεκτικά "στο πόδι" όπως αναφέρει κατά λέξη το THR. Ποια είναι τα επόμενα βήματα και η νέα στρατηγική της Marvel Studios; 

Για αρχή θα βάζει τους showrunners, δηλαδή τους επικεφαλείς/δημιουργούς των σειρών να γράφουν τον πιλότο αλλά και τη "βίβλο" τους, ούτως ώστε να υπάρχει μπούσουλας για την υπόλοιπη παραγωγή και πώς θα προχωρήσει. Επίσης, βρίσκεται σε διαδικασία πρόσληψης υπευθύνων αποκλειστικά για το τηλεοπτικό MCU στο Disney+, καθώς μέχρι πρότινος άτομα τα οποία εργάζονταν στο κινηματογραφικό κομμάτι, έπρεπε να επιβλέπουν και το τηλεοπτικό, δημιουργώντας σύγχυση. 

Τέλος, και ίσως το πιο σημαντικό που θα αντιληφθούν οι θεατές είναι πως απομακρύνεται από τις μίνι σειρές, όπως το Falcon and the Winter Soldier, το Hawkeye, τη Ms. Marvel, το Moon Knight και το She-Hulk και θα μεταβεί σε κανονικής μορφής σειρές με πολλές σεζόν, παίρνοντας παράδειγμα από το Loki, το οποίο έγινε η πρώτη σειρά του MCU που απέκτησε 2η σεζόν.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι το Daredevil: Born Again προορίζεται για 2η σεζόν, παρά το γεγονός ότι θα ξαναγυριστεί από την αρχή.