Ναι, μπορεί να δούμε σειρές του HBO στο Netflix

Ένα απρόσμενο deal φημολογείται που θα αλλάξει το streaming τοπίο
22 Ιουνίου 2023 18:10
Ναι, μπορεί να δούμε σειρές του HBO στο Netflix

Ένα από τα πιο απρόσμενα deals που αναμένεται να αλλάξουν το τοπίο των streaming υπηρεσιών ακούγεται πως θα γίνει μεταξύ της Warner Bros. Discovery και του Netflix. Το έγκυρο ρεπορτάζ του Deadline αναφέρει ότι ο κολοσσός πίσω από το HBO σχεδιάζει να προσφέρει ορισμένους τίτλους από την τεράστια βιβλιοθήκη του, στον κατάλογο του Netflix

Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ότι η συμφωνία αυτή μπορεί κάλλιστα να ναυαγήσει και να μη δει ποτέ το φως της ημέρας, καθώς πρόκειται για απόφαση που η παλιά φρουρά του HBO ήταν αντίθετη, αλλά είναι απαραίτητη για να στηριχθούν άλλες γραμμές εντός της εταιρίας. Μια από τις πρώτες πρωτότυπες σειρές του HBO που συζητιέται να αδειοδοτηθεί στο Netflix είναι η κωμική σειρά "Insecure" με δημιουργό και πρωταγωνίστρια την Issa Rae, η οποία είχε κάνει πρεμιέρα το 2016 στο HBΟ και κράτησε για πέντε σεζόν μέχρι το 2021. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι η συμφωνία αυτή δε θα είναι αποκλειστική, κάτι που σημαίνει ότι όσες σειρές ή ταινίες δοθούν στο Netflix θα μπορούν παράλληλα να είναι διαθέσιμες όχι μόνο στο Max αλλά και σε άλλες πλατφόρμες. Βάσει πληροφοριών του Vulture λέγεται ότι συζητιούνται και άλλες πιο γνωστές σειρές από τη βιβλιοθήκη του HBO. 

Κάποιες από αυτές που μπορεί να καταλήξουν στο Netflix είναι τα "Ballers" με τον Dwayne Johnson, το "Six Feet Under", αλλά και οι πολεμικές σειρές παραγωγής Steven Spielberg και Tom Hanks, τα "Band of Brothers" και "The Pacific"

Αυτή η πρακτική δεν είναι καινούργια για το HBO καθώς παλιότερα είχε αδειδοτήσει το "True Blood" στο Hulu, ενώ για παράδειγμα στις ΗΠΑ είναι διαθέσιμο το Avatar: The Way of Water τόσο στο Max όσο και στο Disney Plus. Ούτε το Netflix ούτε και το HBO έχουν σχολιάσει προς το παρόν το δημοσίευμα του Deadline. 

Για την ιστορία αξίζει να αναφέρουμε ότι βάσει επίσημων στοιχείων της Warner Bros. Discovery -μέχρι το Q1 του 2023- η συνολική βάση συνδρομητών των HBO, HBO Max και Discovery+ (πριν την συγχώνευσή τους στην υπηρεσία MAX) είχαν φτάσει τους 97.6 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως. Στο αντίστοιχο διάστημα οι συνδρομητές του Netflix μετρούν πάνω από 232.5 εκατομμύρια σε όλον τον κόσμο.