Wednesday: Γιατί η Jenna Ortega δεν ανοιγοκλείνει ποτέ τα μάτια της;

Όντως δεν βλεφάρισε ποτέ η Ortega σε όλη τη σειρά;
08 Δεκεμβρίου 2022 19:16
Wednesday: Γιατί η Jenna Ortega δεν ανοιγοκλείνει ποτέ τα μάτια της;

Αν ανοιγοκλείσετε τα μάτια σας μπορεί και να χάσετε μια από τις πιο ιδιαίτερες και χαρακτηριστικές λεπτομέρειες της σειράς Wednesday του Netflix. Η ερμηνεία της Jenna Ortega δεν λατρεύτηκε τυχαία από όλους όσους παρακολούθησαν τη spinoff σειρά της οικογένειας Άνταμς αφού κατάφερε να δώσει τόση φινέτσα, "νταρκίλα" και ευχάριστη μακαβριότητα στον χαρακτήρα της μικρής Wednesday, που έχουν τους λόγους τους όσοι τη θεωρούν ως την απόλυτη βερσιόν του χαρακτήρα. 

Κάποιοι θεατές και fans της σειράς παρατήρησαν ότι στο Wednesday η Ortega δεν ανοιγοκλείνει ούτε μια φορά τα μάτια της, αλλά γιατί και πώς έγινε αυτό; 

Βλέπετε όπως αποκάλυψε το ίδιο το Netflix μέσα από ένα fact που έκανε tweet, το να μην κλείνει καθόλου τα μάτια της η Wednesday ήταν μια επιλογή του σκηνοθέτη Tim Burton. Η Ortega δοκίμασε σε μια σκηνή να παίξει χωρίς να ανοιγοκλείσει τα μάτια της. Όταν ο Burton το είδε στο μόνιτόρ του λίγο αργότερα, ξετρελάθηκε με το αποτέλεσμα και έδωσε την οδηγία στην Ortega να διατηρήσει τον μανιερισμό αυτόν. 

Με αυτό το χαρακτηριστικό στην ερμηνεία της Ortega προσέφερε ένα άβολο αίσθημα και αύρα στον χαρακτήρα της.Η Ortega είχε μιλήσει για αυτόν τον μανιερισμό της Wednesday: Στον Τιμ Μπάρτον αρέσει όταν γέρνω το πηγούνι μου προς τα κάτω και κοιτάζω μέσα από τα φρύδια μου, κάτι σαν το βλέμμα του Κιούμπρικ, και μετά χαλαρώνω όλους τους μυς στο πρόσωπό μου."

Για όσους δεν γνωρίζουν το "βλέμμα Κιούμπρικ" (Kubrick Stare) αναφέρεται στη συγκεκριμένη έκφραση ενός ηθοποιού που κοιτάζει έντονα την κάμερα κάτω από τα σφιγμένα φρύδια. Το βλέμμα αυτό έγινε διάσημο από τον σκηνοθέτη Στάνλεϊ Κιούμπρικ, σε ταινίες όπως "Η Λάμψη" και το "Ένα Κουρδιστό Πορτοκάλι".

Βέβαια, υπάρχουν μερικές στιγμές -μετρημένες στα δάχτυλα- των 8 επεισοδίων του Wednesday όπου κλείνει τα μάτια της, αλλά είναι περιπτώσεις όπου η συνήθειά της αυτή σπάει λόγω μερικών ακραίων συναισθηματικά συνθηκών, όπως στο αυτοκίνητο με τους γονείς της στο πρώτο επεισόδιο "Wednesday's Child is full of Woe", στο 4ο επεισόδιο "Woe What a Night" και σε μια σκηνή στο 8ο και τελευταίο επεισόδιο με τίτλο "A Murder of Woes".

Τα επίσημα νούμερα του Netflix, αποκαλύπτουν πόσο μεγάλη επιτυχία είναι το Wednesday του Tim Burton. Για αρχή, έσπασε το ρεκόρ του Stranger Things 4 σε προβολές της πρώτης εβδομάδας και τώρα το "Dahmer" νιώθει την ανάσα της Wednesday Addams, καθώς έγινε η 3η δημοφιλέστερη αγγλόφωνη σειρά στην ιστορία του Netflix με πάνω από 752 εκατομμύρια ώρες θέασης μέχρι σήμερα. 

Στο Wednesday πρωταγωνιστούν οι Catherine Zeta-Jones ως Morticia Addams, Luis Guzmán ως Gomez Addams, Isaac Ordonez ως Pugsley Addams, Fred Armisen ως Uncle Fester, Emma Myers ως Enid Sinclair, Jamie McShane ως Sheriff Donovan Galpin, Joy Sunday, Gwendoline Christie, Riki Lindhome, Percy Hynes White, Thora Birch και Hunter Doohan. Επίσης, η Christina Ricci, η οποία είχε υποδυθεί την Wednesday Addams στις ταινίες και τις σειρές των '90s, συμμετέχει σε διαφορετικό ρόλο παίζοντας την Marilyn Thornhill.

Το Wednesday προβάλλεται ήδη μέσω του Netflix.