Ιταλία: Νέα επίθεση σε έργο τέχνης με σούπα από ακτιβιστές για την κλιματική αλλαγή (ΒΙΝΤΕΟ)

Και συγκεκριμένα σε πίνακα του Vincent van Gogh
05 Νοεμβρίου 2022 18:44
Ιταλία: Νέα επίθεση σε έργο τέχνης με σούπα από ακτιβιστές για την κλιματική αλλαγή (ΒΙΝΤΕΟ)

Προς τα τέλη του Οκτωβρίου σας είχαμε ενημερώσει για την επίθεση από οικολόγους ακτιβιστές που έβαλαν στο στόχαστρο τον πίνακα «Les Meules» του καλλιτέχνη Κλωντ Μονέ, ο οποίος εκτίθεται στο μουσείο Barberini στη Γερμανία. Η συγκεκριμένη επίθεση είχε έρθει μόλις μερικές ημέρες μετά από ένα αντίστοιχο περιστατικό με εκτόξευση ντοματόσουπας στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου και πιο συγκεκριμένα στον πασίγνωστο πίνακα «Ηλιοτρόπια» του Βίνσεντ Βαν Γκογκ.

Τώρα, η τάση συνεχίζεται, με μια ακόμη επίθεση να λαμβάνει χώρα και να γίνεται viral στο διαδίκτυο. Περνώντας σε λεπτομέρειες, ακτιβιστές για την κλιματική αλλαγή πέταξαν σούπα ξανά σε έναν πίνακα του πασίγνωστου καλλιτέχνη Βίνσεντ Βαν Γκογκ, στη Ρώμη της Ιταλίας. Για άλλη μια φορά η επίθεση πραγματοποιήθηκε από μέλη της ομάδας Ultima Generazione (Τελευταία Γενιά), με τέσσερις γυναίκες να πετούν σούπα στον πίνακα "The Sower" του 1888. Αμέσως μετά κόλλησαν τα χέρια τους με κόλλα στον τοίχο και ξεκίνησαν να φωνάζουν συνθήματα για την κλιματική αλλαγή και τα ορυκτά καύσιμα.

Όπως μεταφέρει το Reuters, με δήλωσή της, η ομάδα τόνισε:

Αυτά τα ζητήματα θα έπρεπε να βρίσκονται κάθε λεπτό στις πρώτες σελίδες των ειδησεογραφικών καναλιών και στις πολιτικές ατζέντες. Αντ' αυτού αντιμετωπίζονται μόνο με "σκανδαλώδεις" ενέργειες όπως αυτή σήμερα το πρωί.

Από την πλευρά του, ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού, Gennaro Sangiuliano, καταδίκασε την επίθεση, λέγοντας:

Ο πολιτισμός αποτελεί βασικό μέρος της ταυτότητάς μας και πρέπει να υπερασπίζεται και να προστατεύεται. Όχι, να χρησιμοποιείται ως μεγάφωνο για άλλες μορφές διαμαρτυρίας.

Δείτε το βίντεο με την επίθεση ακτιβιστών για το κλίμα στον πίνακα του Βίνσεντ Βαν Γκογκ: