Γερμανία: Επίθεση σε έργο τέχνης με πουρέ πατάτας από ακτιβιστές για την κλιματική αλλαγή (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα ακόμη περιστατικό
24 Οκτωβρίου 2022 10:45
Γερμανία: Επίθεση σε έργο τέχνης με πουρέ πατάτας από ακτιβιστές για την κλιματική αλλαγή (ΒΙΝΤΕΟ)

Μόλις μερικές ημέρες μετά την εκτόξευση ντοματόσουπας από οικολόγους ακτιβιστές στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου και πιο συγκεκριμένα στον πασίγνωστο πίνακα «Ηλιοτρόπια» του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, ένα ακόμη αντίστοιχο περιστατικό έλαβε τώρα χώρα στη Γερμανία.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ακτιβιστές από την ομάδα «Letzte Generation» βρέθηκαν στο μουσείο Barberini στο Πότσνταμ, πρωτεύουσα του γερμανικού κρατιδίου του Βρανδεμβούργου, εκτοξεύοντας αυτή την φορά πουρέ πατάτας σε ένα εξίσου γνωστό έργο τέχνης. Συγκεκριμένα, στο στόχαστρο έβαλαν τον πίνακα «Les Meules» του καλλιτέχνη Κλωντ Μονέ, ο οποίος δημιουργήθηκε το 1890-91 και είχε πουληθεί σε δημοπρασία για $110 εκατομμύρια το 2019.

Αμέσως μετά την εκτόξευση του πουρέ, οι ακτιβιστές στάθηκαν δίπλα στον πίνακα, φωνάζοντας:

Οι άνθρωποι πεινάνε, οι άνθρωποι παγώνουν, οι άνθρωποι πεθαίνουν. Είμαστε σε μια κλιματική καταστροφή και το μόνο που φοβάστε είναι ντοματόσουπα ή πουρές πατάτας σε ένα πίνακα. Εγώ φοβάμαι επειδή η επιστήμη μας λέει ότι δε θα μπορούμε να ταΐσουμε τις οικογένειές μας το 2050.

Το περιστατικό έγινε viral στα social media, μετρώντας εκατομμύρια προβολές. Μπορείτε να δείτε όλα όσα συνέβησαν μέσα από τον player που ακολουθεί:

Δείτε το βίντεο με την επίθεση ακτιβιστών για το κλίμα στον πίνακα του Μονέ: