Twitter: Ο Elon Musk διέλυσε το διοικητικό συμβούλιο και ανέλαβε το ρόλο του CEO

Απόλυτη η κυριαρχία του
01 Νοεμβρίου 2022 10:02
Twitter: Ο Elon Musk διέλυσε το διοικητικό συμβούλιο και ανέλαβε το ρόλο του CEO

Ο Elon Musk διέλυσε το διοικητικό συμβούλιο του Twitter, παγιώνοντας την εξουσία του στο social media κολοσσό. Η περιπέτεια εξαγοράς του Twitter έλαβε και επίσημα τέλος με το μεγιστάνα να αναλαμβάνει και το ρόλο του CEO της εταιρίας. Πλέον ο Elon Musk είναι CEO τριών εταιριών, συμπεριλαμβανομένων της Tesla και της SpaceX. Ωστόσο, ειδικοί του χώρου θεωρούν πως η θέση του ως CEO του Twitter θα είναι προσωρινή, μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην εταιρία.

Κορυφαία στελέχη της εταιρίας έχουν ήδη απολυθεί, ενώ σύμφωνα με την Washington Post αναμένονται σύντομα και απολύσεις για το 25% του προσωπικού του Twitter. Μάλιστα, η άποψη του Musk είναι πως υπάρχει υπερβολικός αριθμός manager στην εταιρία και μικρός αριθμός προγραμματιστών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Kingdom Holding Company του Πρίγκηπα Alwaleed bin Talal bin Abdulaziz Al Saud της Σαουδικής Αραβίας ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος επενδυτής του Twitter πριν να λάβει χώρα η εξαγορά του Musk.

Οι ομάδες μηχανικών του Musk ξεκίνησαν τις συναντήσεις με υπαλλήλους του Twitter για να ερευνήσουν τον κώδικα της πλατφόρμας και να καταλάβουν πώς λειτουργεί. Εν τω μεταξύ η μετοχή της Tesla έχει χάσει το 1/3 της αξίας της από τότε που ο Musk έκανε την πρώτη προσφορά εξαγοράς του Twitter τον Απρίλιο.