Όσοι έχουν το μπλε τικ στο Twitter θα αρχίσουν να πληρώνουν για αυτό

Μπαίνει στο πλάνο Twitter Blue
31 Οκτωβρίου 2022 09:06
Όσοι έχουν το μπλε τικ στο Twitter θα αρχίσουν να πληρώνουν για αυτό

Ο Elon Musk δεν αργεί να φέρει τις αλλαγές στο Twitter από τη στιγμή που το αγόρασε και μία από τις πρώτες αφορά το συνδρομητικό Twitter Blue και το μπλε τικ των πιστοποιημένων χρηστών. Οι πληροφορίες του TheVerge αναφέρουν πως το ποσό συνδρομής για το Twitter Blue αυξάνεται από τα $5 στα $20 το μήνα, ενώ το Twitter Blue θα είναι υποχρεωτικό για τους πιστοποιημένους χρήστες με μπλε τικ. Αυτό σημαίνει πως όσοι έχουν τώρα το μπλε τικ, έχουν διορία 90 ημερών να εγγραφούν στο Twitter Blue για να μη χάσουν το μπλε τικ.

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι του Twitter που ανέλαβαν αυτήν την αλλαγή, έχουν διορία να την ενσωματώσουν μέχρι τις 7 Νοεμβρίου, αλλιώς θα απολυθούν.

Το Twitter Blue ξεκίνησε στα τέλη του προηγούμενου έτους με συνδρομή $3, η οποία αυξήθηκε στα $5 τον Ιούλιο. Προσφέρει χαρακτηριστικά όπως η δυνατότητα να επεξεργάζεστε τα tweets, custom εικονίδια και άλλα.

Αρκετοί έχουν τουϊτάρει τη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση του Musk τονίζοντας πως δε θα πληρώσουν τα $20 το μήνα για να διατηρήσουν το μπλε τικ, ενώ σημειώνουν πως το νέο σύστημα θα αυξήσει τα προβλήματα των bots και του spam το οποίο ο Musk θέλει να καταπολεμήσει.

Ωστόσο η άποψη του Musk είναι πως η πιστοποίηση στο Twitter είναι χρήσιμη για να καταλαβαίνει ο κόσμος πως οι δηλώσεις ατόμων έρχονται όντως από αυτούς. Να είναι δηλαδή ένα σύστημα για να καταπολεμήσει την παραπληροφόρηση και όχι να χρησιμοποιείται ως ένα σύμβολο status.