Απίστευτη απάτη: Της είπε ότι ξέμεινε στο διάστημα και της έκλεψε χιλιάδες ευρώ  

Μια 65χρονη γυναίκα από την Ιαπωνία έπεσε θύμα ενός ευφάνταστου απατεώνα

Απίστευτη απάτη: Της είπε ότι ξέμεινε στο διάστημα και της έκλεψε χιλιάδες ευρώ

Θύμα μιας απίστευτης απάτης έπεσε μια 65χρονη γυναίκα στην Ιαπωνία, καθώς ο απατεώνας σκαρφίστηκε μια ανήκουστη ιστορία για να της αποσπάσει χρήματα, υποστηρίζοντας ότι κόλλησε στο διάστημα και συγκεκριμένα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό!

Το περιστατικό έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα, όπως μεταδίδει η ιαπωνική εφημερίδα Yomiuri Shimbum, με την ηλικιωμένη γυναίκα να εξαπατάται με το ποσό των 4.4. εκατομμυρίων γιεν (περίπου $30.000 δολαρίων ή €30.680). Ο επιτήδειος της είπε από το... τηλέφωνο ότι ξέμεινε στον Διαστημικό Σταθμό και πως δεν έχει χρήματα για να γυρίσει πίσω στη Γη, ζητώντας έτσι από την 65χρονη να του πληρώσει το εισιτήριο της επιστροφής. 

Η απείρου κάλλους ιστορία συνεχίστηκε όταν ο απατεώνας έφτασε στο σημείο να της εκφράσει τα συναισθήματά του! Ισχυρίστηκε λοιπόν ότι την ερωτεύτηκε και πως αν πλήρωνε τη μεταφορά του πίσω στη Γη, θα ξεκινούσαν μαζί μια νέα ζωή

Η γυναίκα ανέφερε, επίσης, πως ο απατεώνας δεν μπορούσε να επικοινωνεί μαζί της για μερικές μέρες, διότι το σήμα στον ISS (Διεθνή Διαστημικό Σταθμό) είναι ασταθές. Μόνο που σήμα τηλεφωνίας με την παραδοσιακή έννοια δεν υπάρχει στον ISS. Εκεί οι αστροναύτες μπορούν να μπαίνουν στο ίντερνετ μέσα από ένα ειδικό τερματικό που προσομοιώνει έναν υπολογιστή συνδεδεμένο στο διαδίκτυο, το οποίο βρίσκεται στη Γη. 

Τελικά, η 65χρονη πείστηκε από την ιστορία του επιτήδειου και του έστειλε κανονικά τα λεφτά. Χρειάστηκαν πέντε πληρωμές για να υποπτευθεί το θύμα ότι μάλλον της λέει ψέματα, με αποτέλεσμα να επικοινωνήσει με τις αστυνομικές αρχές.

Το δημοσίευμα που μας έρχεται από την Ιαπωνία, δυστυχώς δεν διευκρινίζει τι απέγινε ο απατεώνας, εάν βρέθηκε ή εάν η γυναίκα πήρε τα χρήματά της πίσω. 

Απλά την επόμενη φορά που κάποιος θα σας στείλει κάποιο μήνυμα ή θα σας πει στο τηλέφωνο ότι κόλλησε στο διάστημα -είτε είναι στον Διαστημικό Σταθμό, είτε στο φεγγάρι ή στον Άρη- καλό είναι να μην τον πιστέψετε. 

Ροη ειδησεων