Ο Λούκα Ντόντσιτς απέκτησε ψηφιακό ΑΙ σωσία που θα συνομιλεί με τους fans (ΦΩΤΟ)

O Σλοβένος σταρ του NBA μετατρέπεται σε metahuman χάρη στην Epic Games
22 Σεπτεμβρίου 2022 19:06
Ο Λούκα Ντόντσιτς απέκτησε ψηφιακό ΑΙ σωσία που θα συνομιλεί με τους fans (ΦΩΤΟ)

Σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση για τα δεδομένα του μπάσκετ, ο Λούκα Ντόντσιτς βρήκε έναν διαφορετικό τρόπο να συνδεθεί περισσότερο με τους fans του μέσα από τα social media. Αφού δεν υπάρχει η τεχνολογία να κλωνοποιηθεί ο Σλοβένος γκαρντ και σούπερ σταρ του NBA είπε να δημιουργήσει τον...ψηφιακό του σωσία! 

Και έτσι έγινε καθώς σε συνεργασία με την Epic Games, ο Luka Doncic μετατράπηκε σε έναν "metahuman", δηλαδή έναν ψηφιακό του σωσία που χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη θα συνομιλεί με τους fans του. Μάλιστα οι developers της Epic AI έδωσαν το όνομα Luk.AI στη τεχνητή νοημοσύνη του ψηφιακού σωσία του, καθώς πρόκειται για μια "αυτοεκπαιδευόμενη τεχνητή νοημοσύνη ικανή για συναισθηματική, σωματική και τεχνολογική ανάπτυξη." 

Εδώ και χρόνια ο Doncic ήθελε να συνδεθεί με πιο άμεσους τρόπους με τους fans του και τώρα ο ψηφιακός του σωσίας θα κάνει ακριβώς αυτό: θα μπορεί να αλληλεπιδρά, να ασκείται, να παίζει και να συνομιλεί με τους θαυμαστές του μέσω του TikTok, το οποίο θα είναι το "σπίτι" του. Η Epic λέει ότι η Luk.AI θα γίνει "πιο έξυπνη και θα αναπτυχθεί αλληλεπιδρώντας με την κοινότητα του TikTok". Οι θαυμαστές θα επηρεάζουν τις δεξιότητες, τα ενδιαφέροντα και τα χόμπι της, με παρόμοιο τρόπο που η κοινωνική αλληλεπίδραση διεγείρει και διαμορφώνει το δικό μας μυαλό.

Ο ψηφιακός του σωσίας δημιουργήθηκε χάρη στην εντυπωσιακή "MetaHuman" τεχνολογία της Epic που χρησιμοποιεί την πανίσχυρη Unreal Engine 5, επομένως το μοντέλο του είναι τόσο φωτορεαλιστικό που άνετα μπορεί να μπερδέψει κάποιον για το εάν βλέπει τον αληθινό Doncic ή τον ψηφιακό. 

Δείτε εικόνες του ψηφιακού σωσία του Ντόντσιτς: 

Άρα να περιμένουμε και έναν ψηφιακό σωσία για τον δικό μας σουπερσταρ του NBA, Γιάννη Αντετοκούνμπο