Απολύσεις και εσωτερικές ανακατατάξεις στο Facebook  

Οι "δύσκολοι καιροί" έφτασαν...

Απολύσεις και εσωτερικές ανακατατάξεις στο Facebook

Σύμφωνα με ένα νέο ρεπορτάζ του The Wall Street Journal, η Meta, μητρική εταιρία του Facebook, του Instagram και του WhatsApp, παρασκηνιακά έχει προβεί σε αξιοσημείωτες απολύσεις και εσωτερικές ανακατατάξεις.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το μέσο επισημαίνει ότι η εταιρεία δε θέλει να χαρακτηρίσει τις αλλαγές ως απολύσεις, αλλά αθόρυβα έχει απομακρύνει έναν σημαντικό αριθμό υπαλλήλων, την ώρα που συγχρόνως ετοιμάζεται για ακόμη πιο σημαντικές περικοπές. Για την ώρα δεν είναι ξεκάθαρο πόσοι άνθρωποι έχουν χάσει τη δουλειά τους. Ωστόσο, το ρεπορτάζ τονίζει ότι η Meta έχει επιτρέψει στους υπαλλήλους της να υποβάλουν ξανά αιτήσεις για νέες θέσεις εργασίας εντός της εταιρίας, δίνοντάς τους ένα περιθώριο 30 ημερών για να το κάνουν αυτό. Βέβαια, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του μέσου, οι κινήσεις αυτές της Meta έχουν ως αποτέλεσμα εργαζόμενοι με καλή φήμη και εξαιρετικές αξιολογήσεις απόδοσης να απομακρύνονται αρκετά συχνά.

Για την ιστορία, τον Ιούλιο σας είχαμε ενημερώσει ότι το Facebook κατέγραψε για πρώτη φορά στην ιστορία του μειωμένα έσοδα, με το πείραμα του metaverse να στοιχίζει στην εταιρία 2.8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μάλιστα, η εταιρία είχε προειδοποιήσει τότε τους υπαλλήλους της πως έρχονται δύσκολοι καιροί, καλώντας τους να προετοιμαστούν για ένα πιο λιτό δεύτερο μισό του 2022. Συγκεκριμένα, ο chief product officer του Meta, Chris Cox, είχε αναφέρει:

Πρέπει να τονίσω ότι βρισκόμαστε σε μια σοβαρή περίοδο και οι αντίθετοι άνεμοι είναι έντονοι. Χρειάζεται να λειτουργούμε άψογα σε ένα περιβάλλον βραδύτερης ανάπτυξης, στο οποίο οι ομάδες δεν πρέπει να περιμένουν τεράστιες εισροές νέων μηχανικών και μεγαλύτερων προϋπολογισμών.

Τελικά, φαίνεται πως οι "δύσκολοι καιροί" έφτασαν...

Ροη ειδησεων