Το Facebook προειδοποιεί τους υπαλλήλους του ότι έρχονται δύσκολοι καιροί

Και αποκαλύπτει τους τομείς στους οποίους σκοπεύει να εστιάσει
02 Ιουλίου 2022 00:23
Το Facebook προειδοποιεί τους υπαλλήλους του ότι έρχονται δύσκολοι καιροί

Την ώρα που πολλοί μεγάλοι τεχνολογικοί κολοσσοί έχουν αρχίσει τις απολύσεις, με τον Elon Musk να αναφέρει σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters πως έχει ένα «σούπερ κακό προαίσθημα» για το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας, και το Facebook έρχεται τώρα με μια προειδοποίηση για τους υπαλλήλους του.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, όπως σας είχαμε ενημερώσει, η εταιρία πάγωσε τις νέες προσλήψεις τον Μάιο, ενώ απ’ όταν μετονομάστηκε σε Meta έχει χάσει πολλά, πολλά δισεκατομμύρια, αφού η μετοχή της πήρε την κατρακύλα, με τους μετόχους να ανησυχούν πως οι επενδύσεις στο metaverse θα χρειαστούν πολλά χρόνια ακόμη για να ευδοκιμήσουν.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, η Meta έστειλε ένα εσωτερικό μήνυμα σε όλους του υπαλλήλους της, προειδοποιώντας πως έρχονται δύσκολοι καιροί, καλώντας τους να προετοιμαστούν για ένα πιο λιτό δεύτερο μισό του 2022. Το μήνυμα ήρθε στα φώτα της δημοσιότητας από το Reuters και υπογράφεται από τον chief product officer του Meta, Chris Cox, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε:

Πρέπει να τονίσω ότι βρισκόμαστε σε μια σοβαρή περίοδο και οι αντίθετοι άνεμοι είναι έντονοι. Χρειάζεται να λειτουργούμε άψογα σε ένα περιβάλλον βραδύτερης ανάπτυξης, στο οποίο οι ομάδες δεν πρέπει να περιμένουν τεράστιες εισροές νέων μηχανικών και μεγαλύτερων προϋπολογισμών.

Παράλληλα, το υψηλόβαθμο στέλεχος τόνισε πως η μεγαλύτερη οικονομική πρόκληση προέρχεται από τις αλλαγές των διαφορών κυβερνήσεων που αφορούν τα προσωπικά δεδομένα και την ιδιωτικότητα και επηρεάζουν φυσικά την πλατφόρμα διαφημίσεων του Meta.

Τέλος, ο Cox ξεκαθάρισε ποιες είναι οι έξι περιοχές στις οποίες πιστεύει ότι το Facebook πρέπει να επενδύσει περισσότερο. Αυτές είναι τα metaverse προϊόντα, η τεχνητή νοημοσύνη, τα μηνύματα, τα Reels, το monetization και η τήρηση των νέων προϋποθέσεων ιδιωτικότητας.