Το Facebook κατέγραψε μειωμένα έσοδα για πρώτη φορά στην ιστορία του

Το metaverse του Zuckerberg κόστισε ακριβά
28 Ιουλίου 2022 13:22
Το Facebook κατέγραψε μειωμένα έσοδα για πρώτη φορά στην ιστορία του

Και επίσημα, το μέχρι τώρα ασταμάτητο σερί κερδοφορίας του Facebook με ολοένα και περισσότερα έσοδα κάθε τρίμηνο έφτασε στο τέλος του. Συγκεκριμένα, η Meta, μητρική εταιρία του πασίγνωστου μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού της έτους, τα οποία είχαν ελαφρώς αρνητικό πρόσημο.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το Facebook ανακοίνωσε για πρώτη φορά στην ιστορία του μειωμένα έσοδα στο πλαίσιο της συγκεκριμένης περιόδου, με μείωση της τάξεως του 1% στα 28.8 δισεκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα, η εταιρία προβλέπει πως τα έσοδα του μέσου κοινωνικής δικτύωσης ενδέχεται να πέσουν ακόμη περισσότερο μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Όσον αφορά τα οικονομικά της Meta συνολικά, τα κέρδη της μειώθηκαν κατά 36% στα 6.7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αν υπάρχει ένας «ένοχος» για τη βουτιά αυτή, αυτό είναι σίγουρα το Reality Labs τμήμα της εταιρία, το οποίο ασχολείται με την ανάπτυξη VR τεχνολογιών και ψηφιακών κόσμων, για να κάνει πραγματικότητα το όραμα του Mark Zuckerberg για το metaverse. Για χάρη του metaverse, λοιπόν, η Meta έχασε 2.8 δισεκατομμύρια δολάρια τους τελευταίους τρεις μήνες.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως παρόλο που τα έσοδα της Meta μειώθηκαν, η εταιρία παραδόξως κατάφερε να αυξήσει τους καθημερινούς χρήστες του Facebook κατά 3%, με τον αριθμό τους να ξεπερνά πλέον τα 1,97 δισεκατομμύρια. Συνολικά, η Meta ανέφερε ότι 2,88 δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν πλέον τις διάφορες social media εφαρμογές της, δηλαδή τα Facebook, Messenger, Instagram και WhatsApp, κάτι που αντιστοιχεί σε αθροιστική αύξηση 4% σε σχέση με την ίδια περίοδο ένα χρόνο πριν.

Αναμενόμενα, ο Zuckerberg  θέλησε να καθησυχάσει, αλλά και να προειδοποιήσει τους επενδυτές, τονίζοντας:

Αυτή είναι μια περίοδος που απαιτεί μεγαλύτερη ένταση και έτσι περιμένω ότι θα πετύχουμε περισσότερα ξοδεύοντας λιγότερους πόρους.